РУСKЕ СЛУЖБЕ ОТKРИЛЕ: Представник МИ6 састао се са шефом терориста у Сирији

RUSKE SLUŽBE OTKRILE: Predstavnik MI6 sastao se sa šefom terorista u Siriji

1 juna 2021

Predstavnik britanske obaveštajne agencije MI6 Džonatan Pauel, koji je nekada bio specijalni izaslanik Velike Britanije za Libiju, sastao se u Siriji sa šefom terorističke grupe Nusra front Abu Muhamedom el Džulanijem, tvrdi diplomatski izvor iz Moskve.„Postoje izveštaji koji govore da zapadne obaveštajne agencije teže uspostavljanju kontakta sa međunarodnim terorističkim grupama aktivnim u Siriji, ne samo indirektno, već i direktno”, rekao je izvor.

Prema tim izveštajima, El Džulani i Pauel su se pre nekog vremena sastali u zoni deeskalacije u Idlibu, u blizini graničnog prelaza Bab el Hava na sirijsko-turskoj granici.

Prema izvoru, sastanak je bio fokusiran na mogućnost skidanja međunarodne terorističke grupe Hajat Tahrir el Šam (jedan od naziva Nusra fronta) sa liste terorističkih organizacija.

Izvor je dodao da se očekuje da će se u proces rebrendiranja članova Nusre uključiti niz britanskih saveznika, pre svega Sjedinjene Američke Države. Takođe je primetio da je postignut sporazum o održavanju trajnog kanala veze sa međunarodnim teroristima koje je kao takve priznao Savet bezbednosti UN.

„Hteli bismo da podsetimo one koji brzo zaboravljaju sopstveno gorko iskustvo: ne postoje ‘dobri’ teroristi. Svi pokušaji pripitomljavanja i hranjenja iz ruke po pravilu se završavaju velikom krvlju nevinih žrtava“, zaključio je diplomatski izvor.

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Koje gluperde ovi Rusi. Uvek iznova iznenadjeni da Zapad saradjuje sa teroristima, uvek otvorenih usta zablenuti, tako da im rojevi musica ulaze u creva, dok se oni cude.

  • Mile says:

   Iznenadjenje je tvoje, očigledno i glupost. Dok Rusi o tome staloženo i hladno pišu/pričaju.

  • Beli Orao says:

   Ga ..buuuu ga buuuuuuu oni otkrili da se ne nasmijem , pa što ga nisu odstrelili , rat je a sa teroristima šuruje , snajperi spavaju u ladovini sirijskoj ! Hahahaaaaaaaa .

 2. Pravda says:

  pirgavi a podmukli.

 3. Rista says:

  Mogu ja to i da dopunim. Ne treba da budu iznenađeni zbog kontakata obaveštajnih službi sa teroristima ali možda budu iznenađeni ako im došapnem da su te grupe i stvorili EMI šestovci i slični. Ali neću. Plati pa mlati. Pare pa će vi dojavim. Reći ću ko ih je obučavao u Iraku(eto, ode jedan podatak koji je bio najveća tajna do sada i propade mi mnogo para)Čak znam i ko im kola smitraljeze pravi a ko plaća. E, ali taj podatak je mlogo klasifikovan i skupo će ga prodam...ako me neki naš Srbin ne preduhitri pa lepo sve natenane napiše. Valjda neće. Mi Srbi treba da budemo kolegijalni i da podelimo pare kad Rusima prodamo sve što znamo. Dobro, to zna i po sveta naokolo, ali kad Rusi to ne znaju...Mora da je to jako velika tajna u Rusiji.(Ne mogu ja da shvatim Ruse već pešes godina nikako. Još od onog pokolja u Ukrajini i Odesi. Probao sam da mislim kako je to sve taktička varka Rusije, ali...ne ide brate mili!)

 4. Mirjana says:

  U SB UN neće moći da ih skinu sa liste terorističkih organizacija. Ali mogu teroriste da izvedu iz Idliba i vode ih svojoj kući u VB i SAD. Zatim poslaće ih na nove frontove, naprimer u Ukrajinu! I ne daj Bože u BIH.

 5. Za Srbiju says:

  Shvatili smo davnih dana, da zapad organizuje i pomaže terorizam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *