РУСКЕ СЛУЖБЕ ОТКРИЛЕ ШТА СЕ СПРЕМАЛО НА КОСОВУ: Србија хитно обавештена!

RUSKE SLUŽBE OTKRILE ŠTA SE SPREMALO NA KOSOVU: Srbija hitno obaveštena!

29 aprila 2019

Ruske službe otkrile su da se vlasti u Prištini tokom vaskršnjih praznika spremaju da zauzmu sever Kosova. Putin je zato u petak, prema navodima, nakon sastanka sa Vučićem, poslao poruku Albancima:

– Rusija neće dozvoliti napade na Srbiju ni u kom smislu osim u političkom – pisalo je u poruci.

Nakon toga su odustali od planirane akcije, pišu beogradski mediji. Ruski predsednik je pažljivo birao trenutak za ovakvu poruku.– Ruske službe presrele su pre izvesnog vremena nekoliko razgovora prištinskih čelnika sa ljudima u inostranstvu iz kojih su dobili informacije šta se sprema. Potom su došli do detaljnih operativnih saznanja da Albanci planiraju tokom praznika akciju u kojoj bi rasporedili svoje snage na severu Kosova, pod paravanom navodnog čišćenja tog dela KiM od kriminalnih klanova – navodi srpski obaveštajac sa kontaktima u ruskim službama.

Cilj je bio da se sastanak u Berlinu „dovede pred svršen čin“.

– Naravno, suludo bi bilo pomisliti da su Albanci samostalno isplanirali ovu akciju. Upravo suprotno, iza njih i dalje stoje mentori sa Zapada, pre svega Britanci i deo američke administracije koji nije lojalan Trampu. Ipak, kada su shvatili da je akcija provaljena, da je čak i Rusija spremna da reaguje, dok su srpske snage u najvišoj pripravnosti, od svega su odustali – kaže sagovornik.

Postojanje ovakvog plana nagovestio je i Nebojša Čović, koji je ranije vodio Koordinaciono telo za KiM i upućen je u dešavanja u južnoj srpskoj krajini.

– Priština sprema veliku proslavu povodom 20-godišnjice, kako oni kažu, oslobođenja, dolaze im Madlen Olbrajt i Hilari Klinton. Biće im potreban neki zvučan korak koji ima težinu, što je imajući u vidu koordinisane napore Britanije i Nemačke da predstave severne opštine kao kriminalne sredine i izjave čelnika Kfora, najverovatnije zaokruženje „suvereniteta“ na celoj oblasti KiM – naveo je Čović.

Ljuban Karan, pukovnik KOS u penziji navodi da više nema dileme da li je u pitanju samo vojno zastrašivanje Srbije ili se Albanci zaista spremaju za upad na sever Kosova.

– Oni hoće Srbiju da dovedu pred svršen čin jer računaju da mi ne bismo smeli da upotrebimo vojsku, pošto bi ispalo da napadamo zonu koja je pod zaštitom Kfora – objašnjava on.

– Jasno je da su bitan faktor u ovakvim planovima i verski praznici, ne biraju se ti datumi slučajno, tada su ljudi opušteniji čak i Srbi na Kosovu. Nije, međutim mala stvar kad predsednik Rusije kaže to što je rekao u petak. Ako Putin otvoreno kaže da će stati u odbranu Srbije, to svakoga mora da pokoleba u namerama – zaključuje Ljuban Karan.

(Espreso)

KOMENTARI5 komentara

 1. opet ja says:

  Šiptari sve rade pre svih u dogovoru sa Vučkom.

  • Cp6a says:

   Da li si ti normalan čoveče? Idi negde da te resetuju, ubace ispravljen firmver, uradi nešto. Ovo su ozbiljne stvari da se tako frljaš glupostima. I ti, i žuti, i šipanze, i zapadni monstrumi vidim duvate u istu pipu, da su Srbi na severu kriminalizovani. Odavno to radite, aj bre dosta više.

  • Institucija za retarde says:

   Opet ti.... Koliki retard treba da bude neko kao što si ti ,pa da objavi ovakav komentar!? Nemoj izbacivati komentar da bi samo nešto rekao, gledaj da to ima zdrav rezon. Meni je takvih kao što si ti mnogo žao i sažaljevam vas. Jednostavno, vi ste kukolj koji treba iskoreniti.

 2. pravda says:

  Molim Vas , Da nije bratske Rusije ,i presednika Putina ,nama bi davno bili odbrojani dani.Samo mi jedno nije jasno,dokle mi idemo za ovim ZAPADNIM FASISTIma.Sami postavismo punktove na Jarinju i Brnjaku,sami potpisasmo IPAP sporazum,sami fasistima dadosmo GALENIKU ,HEMOFARM , BAMBI ,KJAZ MILOS ,Vlasinjsku Rosu ,kancelarije u Generalstabu , i sta JOS ? , a sta dadosmo Rusima veliko NISTA .Da nam gase pozare kad gorimo ,kad nas neko zapali. Molim Vas, Ko nece svoga u ruku ,tudjina ce u DUPE .

 3. samostalan says:

  Putin laze, nece se vojno angazovati na Kosovu. Srbija je trula iznutra, Srbi su omogucili propast Srbije. Rusi neka manje laprdaju, ili neka nesto urade konkretno. Evo, ja im dajem dozvolu za ulazak na Kosovo na tenkovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *