ПУТИН СПРЕМА НОВУ ИНТЕРВЕНИЦИЈУ? РУСКЕ СПЕЦИЈАЛНЕ ЈЕДИНИЦЕ на граници са Либијом!?

PUTIN SPREMA NOVU INTERVENICIJU? RUSKE SPECIJALNE JEDINICE na granici sa Libijom!?

14 marta 2017

Russian-Special-Forces-1-696x370

Rusija je navodno stacionirala specijalne snage u vazdušnoj bazi u zapadnom Egiptu, blizu granice sa Libijom, saznaje Rojters iz američkih i egipatskih diplomatskih izvora. Novi potez Moskve mogao bi izazvati zabrinutost SAD povodom sve većeg ruskog uticaja na generala Kalifu Haftara, piše.

Američki diplomatski izvori smatraju da potez dolazi usled nedavnog poraza libijskog vojskovođe, koji je izgubio kontrolu nad važnim naftnim terminalima od strane Odbrambene brigade Bengazija (BDB). Oni su novinskoj agenciji Rojters rekli kako su ruske specijalne snage kao i ruski dronovi primećeni u vazi Sidi Barani, na oko 100 kilometara od egipatsko-libijske granice.

Egipatski bezbednjaci dali su više detalja, navevši kako ruska jedinica broji 22 ljudi, ali su odbili da komentarišu svrhu njihovog prisustva. Dodali su kako je Rusija u februaru takođe koristila egipatsku bazu Marsa Matruh, istočno od Sidi Baranija.

Rusko ministatstvo odbrane nije komentarisalo navode medija, a Egipat je odbacio da su ruske snage prisutne na njegovoj teritoriji.

“Nema stranih vojnika, iz bilo koje zemlje, na egipatskom tlu. To je pitanje suvereniteta.”, naveo je portparol egipatske vojske.

(Newsweek.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Ojde se says:

    Shta da se radi, to ti je to

  2. Dondon says:

    Pa nek.pomognu, ako mogu.

  3. Sv.Alojzije Chmar says:

    A sto bi libijsku naftu krali zapadnjaci??? Tu naftu Rusija treba oduzeti zapadu i gurnuti ih u jos dublju krizu,neka gospoda sa zapada izvole kupovati naftu ako imaju cime,a ako ne,ne treba da je ni imaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *