РУСКИ АМБАСАДОР ЧЕПУРИН: Желим српској браћи мирно небо изнад главе! (ВИДЕО)

RUSKI AMBASADOR ČEPURIN: Želim srpskoj braći mirno nebo iznad glave! (VIDEO)

10 maja 2017

Povodom proslave ruskog državnog praznika „Dan Pobede“ Ambasada  Rusije je priredila10. maja ove godine u sredu svečani prijem.

Prijem se održao u 18.00 u Ambasadi Rusije na adresi i svečanosti su prisustvovali brojni predstavnici državnog rukovodstva Srbije i diplomatskog kora.

Tokom prijema zvanicama se obratio Ambasador Rusije, Njegova Ekselencija, Aleksandar Čepurin koji je na početku svog obraćanja prvo čestitao ruskom i srpskom narodu praznik Dan pobede, zajedničku pobedu nad nacističko-fašističkim neprijateljem u Drugom svetskom ratu.

Čepurin je podsetio da je pobeda plaćena ogromnim brojem žrtava, da kako tvrde stručnjaci, kada bi za svakog poginulog u Drugom svetskom ratu bio o javljen minut ćatanja, svet bi onda ćutao 70 godina.

Ruski ambasador se u svom govoru i zahvalio svim srpskim građanima koji su, poput ruskog naroda u Moskvi, u Beogradu prošetali centrom grada sa Besmrnim pukom, sećajući se tako naših heroja koji su nam u borbi sa okupatorom, pre sedamdesetak godina doneli slobodu.

Ambasador Čepurin se zahvalio i izabranom Predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću kojisvoju čestitku ruskom narodu, povodom Dana pobede izgovorio na ruskom.

Na kraju, Aleksandar Čepurin je svoj govor završio sa konstatacijom da će Srbija i Rusija nastaviti da razvijaju vojnotehničku i privrednu  saradnju i dodao:

– Želim srpskoj braći mirno nebo iznad glave, a našim zemljama energični društveni i ekonomski razvoj, mir i prosperitet.

Srećan vam praznik! Srećan vam Dan Pobede! Slava narodima pobediocima!

Prijemu si prisustvovali mnogobrojne ličnosti iz političko-društvenog i javnog života, a među njima su bili i patrijarh Irinej,  Aleksandar Vučić, Vojislav Šešelj, Boško Obradović, Nebojša Stefanović, Zoran Đorđević, Aleksandar Vulin,  Vuk Jeremić, Divna Ljubojević, Merima Njegomir, Dušan Proroković, Sanda Rašković Ivić, Dejan Petar Zlatanović i mnogi drugi.

Među gostima je primećen i američki ambasador Kajl Skot koji je ubrzo napustio prijem.

(Srbin.info)

KOMENTARI4 komentara

 1. hristina says:

  Volim te, Aleksandre Cepurin!

 2. Harry Neron says:

  Rusi vas prodali po drugi put u manje od dvadeset godina. Ovo može da se dogodi samo vama i nokome drugome.

 3. goran says:

  U kom je svojstvu bila Sanda Raskovic, kad je napustila politicku scenu? Moze li neko da objasni?

 4. VUK says:

  skot ubrzo napustio skup pitam se zasto

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *