РУСКИ АМБАСАДОР НАПАО НОВОГ АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА у Србији

RUSKI AMBASADOR NAPAO NOVOG AMERIČKOG AMBASADORA u Srbiji

7 avgusta 2019

Izjave novoimenovanog ambasadora SAD Entonija Godfrija o politici Moskve na evropskom pravcu, nažalost, u okviru su već uobičajene retorike Vašingtona, koji, u težnji za globalnim dominiranjem, ne štedi snage na nezgrapnu „ideološku borbu“ i otvoreno propagandističko ponašanje, ne brinući se više o bilo kojim argumentima u prilog svojim izmišljotinama.

Ovako ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko komentariše nedavno istupanje Godfrija pred američkim Senatom, gde je poručio da je „posle diplomatske službe u Moskvi, u potpunosti svestan agresivnog ponašanja Rusije, malignog uticaja i kampanje dezinformacija koju vodi u Evropi“ i da SAD ulažu veliki napor da se tome suprotstave.

Ambasador Bocan-Harčenko uzvraća da Rusija principijelno ne prihvata logiku „suprotstavljanja“, „takmičenja“, koju takvim komentarima nameće američka strana:

– Da naglasimo da je naša vizija situacije u Evropi, uključujući i situaciju na Balkanu, zasnovana na principu jedinstvenog bezbednosnog, ekonomskog, kulturnog prostora bez ikakvih podela. Sigurni smo da konstruktivna, uzajamno korisna saradnja na svim planovima doprinosi regionalnoj stabilnosti, odgovara interesima kako naših zemalja, tako i čitavog evropskog kontinenta. Nadamo se da će to jednom postati očigledno i za Vašington.

Međutim, iz Vašingtona učestalo stižu optužbe da Rusija širi svoj „maligni uticaj“, a posebno se kritikuje politika Kremlja prema Srbiji i celom regionu.

Ruski ambasador napominje da začuđuje da su među glavnim zadacima SAD u Srbiji navedeni i oni koji se tiču isključivo unutrašnjih poslova naše države:

– To predstavlja direktno mešanje u te stvari. Međutim, takav prioritetan zadatak kao što je aktivizacija rada Specijalnog suda za ratne zločine OVK uopšte se ne spominje.

KOMENTARI6 komentara

 1. teoretičar says:

  Eto i prave stvari od ruskog ambasadora koja ima svoju težinu i upućena je tamo gde treba. Normalno da nema teoretisanja od mene. Biće on pravi čovek na pravom mestu.

  • persida says:

   Ostadosmo uskraćeni a taman smo se nadali nekom genijalnom komentaru!

   • teoretičar says:

    Moram malo da predanem. Imao sam ratno stanje dva dana i dobro se ugruvao. Znam da sam mnoge uskratio, ali taka rednja naišla. Kao neki balans.(Nadam se da niste stekli pogrešan utisak da sam se ja stvarno oduševio sa izjavom ambasadora a ako jeste, obratite pažnju na zadnju rečenicu. A i onaj lazanski me zaskočio sa nekim tajnama o avionima koje niko nije video kako uzleću evo već dvaespet godina, pa sam odlutao u prošlost)

 2. Miraš says:

  Čim ne ostvare neke svoje ciljeve, iz SAD i EU optužuju Rusiju za agresivno ponašanje, "maligni uticaj Rusije" itd. Zauzeli su takav stav da su oni vlasnici čitave planete, te njima "neposlušna" Rusija to je agresivna Rusija. Drugim rečima ko neće u poslušno roblje, taj je agresivan. Rade zamenu teza sa ciljem da što lepše upakuju sopstvenu agresivnost i po mogućstvu da je sakriju.

  • ralence says:

   Šteta što je Skot ili Skat kako ga neki pišu otišao iz Srbije.On je bio pošten čovek i karakteran.Videćemo kakav će ovaj Ante da bude ali do sada se nije proslavio kad je komentarisao nešto u vezi ovog podneblja.

 3. Milan says:

  Američke praščine u saradnji sa V.Britanijom, Nemačkom, Saudijskom Arabijom i da ne nabrajam s kim sve još rasporili su bivšu Jugoslaviju i ostavili dugotrajne loše posledice, a sada glumataju kao sve je u najboljem redu samo Rusija kvari tu svu "dobrotu" koju su oni doneli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *