РУСKИ АМБАСАДОР ОДГОВОРИО ПАЛМЕРУ: За вас је подршка стабилности на Балкану ВОЈНА АГРЕСИЈА, УБИСТВА ЉУДИ И ЗАСИПАЊЕ ШТЕТНИМ УРАНИЈУМОМ!

RUSKI AMBASADOR ODGOVORIO PALMERU: Za vas je podrška stabilnosti na Balkanu VOJNA AGRESIJA, UBISTVA LJUDI I ZASIPANJE ŠTETNIM URANIJUMOM!

10 septembra 2019

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko ocenio je danas da izjava specijalnog izaslanika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Metju Palmera, da „Rusija želi da Balkan postane nestabilan region“, dovodi javnost u zabludu i „izaziva potištenost“.

Bocan Harčenko je na tviteru bio ironičan, pa je napisao da su „verovatno obeležja podrške stabilnosti vojna agresija protiv suverene zemlje, ubistva ljudi, rušenje infrastrukture, zasipanje štetnim uranijumom, ili rasparčavanje država, razdvajanje naroda koji su živeli u istoj zajednici, ili nametanje protiv volje i uprkos odlukama zakonodavaca i vlada izbora u korist članstva u NATO-u, Ili glorifikovanje zlikovaca i ‘zbacivanje’ patriota i heroja, falsifikovanje istorije“.Jedino, na šta se poziva Metju Palmer, jesu, kaže Bocan Harčenko, neosnovane optužbe na račun Rusije koja je navodno pokušala da organizuje ‘državni udar’ u Crnoj Gori.

„Uzgred, strategija Vašingtona za jačanje stabilnosti putem protivustavnih državnih udara i uplitanja u unutrašnje poslove je ocigledna i opštepoznata“, naveo je ambasador Rusije.

On je ocenio da Palmerov komentar „nije u skladu ni sa običnom zdravom logikom“, upitavši zašto su nestabilnost i nepoverenje potrebni Rusiji, čije vodeće kompanije, zajedno sa Srbijom, realizuju velike, savremene, dugorocne projekte.

Da, još se Metju Palmer žali na ‘nerede’ koji su u interesu Rusije. Slažemo se: nama, a i mnogim drugim, naravno, ne odgovara ‘red’, ako se radi o ‘redu’ koji je uspostavila spolja samo jedna zemlja. Da se setimo toga da SAD pokazuju da igraju čak odlučujuću ulogu u pitanju prijema u EU“, izjavio je Bocan Harčenko.

Ruski ambasador je primetio i da je Palmer vrlo direktan i da je rekao da „Rusija pravi probleme“.

„Stvarno, bilo bi bolje da ne bi niko ‘pravio probleme’ za predstavnike ‘demokratije’ i ‘slobodnog tržišta’. Ni pristalice drugog mišljenja, drugih vrednosti, tradicija, kultura, niti ekonomski konkurenti“, zaključio je Bocan Harčenko.

KOMENTARI3 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Nadam se da njegove komentare neko čita.

  2. Pera says:

    Sve je znano. Ruski brat Harcenko i americki idiot palmer.

  3. Slobodanka says:

    1- DA BI DRŽAVA SRBIJA UOPŠTE UŠLA U EU, ŠTA SVE TREBA PRETHODNO DA POKLONI SAD-u, SEM KOSOVA I METOHIJE? 2. Zašto bi Amerika uopšte dozvolila da Srbija udje u EU a mi smo ne tako davno bili u ratu protiv američkog NATO-a i pucali smo u njihovu vojsku? Jedino zato da napakoste Rusiji preuzimanjem prostora celog Balkana. Da bi pouzdano preuzeli ovaj prostor Srbija mora preuzeti obaveze NATO članice. ... Povodom: "...Da se setimo toga da SAD pokazuju da igraju čak odlučujuću ulogu po pitanju prijema u EU". Na čemu SNS zasniva ulazak Srbije u EU, a narod ne želi članstvo države u američkoj NATO alijansi? 1) Sve bivše socijalističke zemlje iz Evrope pre ulaska u EU morale su postati članice NATO-a. U pitanju je 11 dosad primljenih država: Poljska, Madjarska, Češka, Slovačka, Estonija, Litvanija, Letonija, Bugarska, Rumunija,Slovenija, Hrvatska. Postoje još dve države Crna Gora i Albanija koje su već u NATO-u i u različitim su fazama ispred EU. 2) Članice EU koje nisu članice NATO-a su: Austrija, Finska i Švedska, sve tri države su stare kapitalističke zemlje i ušle su EU 1995 godine što je 8-9 godina ranije pre niza bivših socijalističkih zemalja, zatim Kipar - zbog turske okupacije severnog dela ostrva ne ispunajava uslov da bi uopšte podneo zahtev za članstvo u ovoj vojnoj alijansi, Irska - zbog britanske okupacije jednog dela ostrva, Malta-suviše je mala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *