РУСКИ АМБАСАДОР ОПЛЕО ПО ПРИШТИНИ: Косово је црна рупа у Европи, извор тероризма и злочина!

RUSKI AMBASADOR OPLEO PO PRIŠTINI: Kosovo je crna rupa u Evropi, izvor terorizma i zločina!

23 avgusta 2020

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko naglasio je da zvanična Moskva ne priznaje Kosovo, koje je, kako ocenjuje, kvazidržava.– Rusija ne priznaje Kosovo, jer je proglašenje nezavisnosti bilo jednostrano, posle korišćenja snage, nije bilo u skladu sa međunarodnim pravom i Rezolucijom 1244 SB UN. Razgovori su bili prekinuti. Kao rezultat, Kosovo je kvazidržava, ne obavlja funkcije… Ostaje teritorija sa mnogo problema, ostaje crna rupa, izvor terorizma i zločina. Administracija privremenih institucija nije funkcionalna i efikasna – rekao je Bocan-Harčenko.

Govoreći o rešenju za kosovsko pitanje, on je naveo da je jedino i održivo moguće rešenje samo ono koje je u interesu Beograda na osnovu Rezolucije 1244 SB UN.

– Za nas je jedino i održivo moguće rešenje samo ono koje je u interesu Beograda na osnovu Rezolucije 1244 SB UN, odnosno samo ono rešenje koje će biti podržano od Saveta bezbednosti UN. Kakvo moguće rešenje može da bude, zasad niko ne zna. Rezultat se nazire tokom uzastopnog pravičnog dijaloga. Mi smo protiv nametnutih odluka. Stav koji je sada Priština zauzela – “samo priznanje nezavisnosti i ostalo nas ne brine” – neće dati nikakav napredak. Takav pristup je neophodno promeniti i Priština mora izaći sa konstruktivnim stavom – objasnio je Bocan-Harčenko.

(Kurir)

KOMENTARI7 komentara

 1. Gagi says:

  Postoji i ta mogucnost da se novorodjeno dete ne prizna i negira njegovo postojanje. Medjutim, ta prica je prazna. To dete je zivo, postoji i svakim narednim danom postaje sve jace i cvrsce. Vremenom to dete poraste i ocvrsne za samostalni zivot. Nema veze ko negira postojanje tog deteta, to uopste nije vazno, sutra ce to odraslo dete da se okrene onome ko ga je ljuljao i pomogao mu da opstane. Nisu ga ovi sto su ga ljuljali to radili iz humanih razloga, to su radili zbog toga sto ce im to dete sutra biti potrebno za neku njihovu korist. Nas problem je taj sto nemamo snage da kazemo ovim "dobrotvorima" da to dete nose i ljuljaju ga u svojoj kolevci, da je ova oteta kolevka nasa i da je ne ustupamo drugome bez pitanja. Kao sto rekoh, ova nepravda se samo moze ispraviti silom i snagom ( sto se uvek u istoriji desavalo )a ne verbalnom podrskom.

  • Ivke says:

   Dete se ne prizna i gptovo .. i zove se kopile

  • Beli Orao says:

   Za ove vlasi nećete vidjeti riješenje za KiM! Ovi se drže pravila nećemo rat nećemo silu a to zapad rado sluša i polako mic po mic do svog cilja! Tek kad dođe pravi vođa , radikalan i hrabar da krene direktnim djelovanjem sile tad se mjenja i priča a i Rusija vidi da je neko tu ko želi i radi kako to dolikuje tad će i da nas snažno podupru!!! Vidite dok vučko mlači vodu dotle i Rusija to podržava , jer ne želi da trči ispred , to moramo mi Srbi tad će i Rusija !!! Nije džaba ona “ nemožemo mi ( Rusi) biti veći Srbi od Srba “ !!! Pametnom dovoljno.

 2. Djoka Brica says:

  Ko njega slusha sta on kaze, nece nam Bocan vratiti KiM. Kad cemo videti pomak ili reshenje?

  • 1389 says:

   Pomak će biti, kada Srbija država objavi informaciju da je Kosovo i Metohija okupirana teritorija. Do tada nikada nikog pomaka neće biti sve dok se odredjene strukture i odredjeni političari u Srbiji bogate na račun iseljavanja srba na Kosovu i Metohiji. Izgleda da nekim političaruma ide u đep što su Srbi raseljeni sa Kosova i tako dobivaju masne pare od Albanaca, koji su počeli da kupuju Srbske gradove Niš, Surdulicu, Vranje da o Medvedji, Bujanovcu i Preševu i ne komentarišem...

  • Cp6a says:

   Ako planiraš da ga vratiš, onda ne pljuj po onom ko ti tu može mnogo pomoći.

 3. 1389 says:

  Bocan-Harčenko naglašava, da Rusija ni u snu takodjer ni u bliskoj budučnosti neče priznati lažno priznanje kvazi-terorističko-kriminalne države Kosova. A oni koji su ljuljali takvu državu u koljevku, mogu da očekuju sličnu ili još goru sudbinu od sudbine koju je doživela Srbija. Ljuljanje deteta zbog ličnih interesa tj. interesa prodaje narkotika i širenje prostitucije, dok sav normalan svet gleda kako da obstane, ima da košta Zapad preskupo. Prvo: terorizam na području bivše SFRJ ima takav kraj, da će Evropska unija da pati zbog migranata, koji se ne asimiliraju na području EU, njih ne interesuju EU zakoni, pravila i obaveze. Drugo: Amerika je odkrila duboku državu i uskoro će stari-novi predsednik Trump da objavi komandu hapšenja svih onih koji rade zakonski na svoju ruku protiv volje gradjana Amerike, tj. hapšenja svih onih, koji podupiru terorizam, prostituciju, prodaju oružja i širenje dezinformacija. Dogovor je već uspostavljen u Helsinki 2018 godine (Putin-Trump) kako za Ameriku tako i za Rusiju. Treće i ono najvažnije jeste odkrivanje ISTINE koje pola sveta nezna a to je ukidanje računa onih političara, senatora, koji direktno ili indirektno pomažu u širenju odcepljenja lažnih država kao što su Kosovo, Katalonija, Severna Irska, Tirolska, Furlanija, Istra, itd... Mislim da će budućnost biti težka za one koji su se obogatili preko noći prodajom oružja, droge, organa, ljudi, kriminalnih usluga, itd... Zaključak: Trampu je jasno, da mora da završi sa dubokom državom inu sledećem mandatu će odkriti, šta sledi familiji Klinton, Buš, Soroš, Bler, Olbrajt, Tači, Hradinaj familijama, ujedno će dovesti do sukoba EU političarima o kojima će odkriti raznorazne afere pedofilije, droga, podmitanja, itd... Zato je vreme da se veselimo drugog Trampovog mandata i da čekamo odkrivljenje koje će odkriti šta se sve te godine od 1990 pa na ovamo dešavalao...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *