РУСКИ АМБАСАДОР У УН ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ БРИТАНЦИМА: „Гледајте ме у очи…“

RUSKI AMBASADOR U UN OČITAO LEKCIJU BRITANCIMA: „Gledajte me u oči…“

13 aprila 2017

Vladimir-Safronov-SB-UN

Zamenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Vladimir Safronkov je tražio od britanskog kolege Metjua Rajkrofta da prestane da vređa Rusiju.

„Uplašili ste se, noćima ne spavate u strahu da ćemo sarađivati sa Sjedinjenim Državama. Vi se toga bojite. Činite sve da ta saradnja ne uspe… Gledaj me u oči kad ti govorim! Zašto spuštaš pogled?“, govorio je Safronkov Rajkroftu na sednici SB UN.

Predstavnik Rusije je rekao da su uvredljivi zahtevi predstavnika Velike Britanije o garancijama primirja u Siriji. Istovremeno London „radi u interesima oružanih grupacija, a mnoge od njih kolju hrišćane i druge manjine na Bliskom istoku, istakao je Safronkov.

„Gospodine Rajkrofte, danas se nisi pridržavao dnevnog reda, vređao si Siriju, Iran, Tursku, druge države. Zamoliću gospodina predsednika da pripazi na dnevni red ako neko neodgovorno, uvredljivo, prelazeći na žargon doživljava svoje mesto u Savetu bezbednosti UN. Neću ti dozvoliti da vređaš Rusiju!“, rekao je Safronkov Rajkroftu.

Britanski stalni predstavnik je prethodno izjavio da je Rusija zloupotrebila svoje pravo veta u SB UN braneći vlasti Sirije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Čuju, al ne haju. Kao i uvek. Teraju svoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *