РУСКИ АМБАСАДОР “ЗАЧЕПИО УСТА” РАДИ ТРАЈКОВИЋ: Кад већ нападате Русију, имате ли храбрости да кажете ко је одговоран за страдања српског народа на КиМ?

РУСКИ АМБАСАДОР “ЗАЧЕПИО УСТА” РАДИ ТРАЈКОВИЋ: Кад већ нападате Русију, имате ли храбрости да кажете ко је одговоран за страдања српског народа на КиМ?

2 августа 2019

РАДА Трајковић (СзС) на Твитеру је прозвала председника Србије. Она је написала “Политика А. Вучића је политика трајног слабљења и дестабилизације Србије. Од трансформације хуманитарног центра у Нишу у de facto руску војну базу, чиме се руши неутралност земље окружене чланицама НАТО, до његовог залагања за промене граница, чиме ће се даље парчати Србија“. Тим поводом огласио се новопостављени амбасадор Руске Федерације, Александар Боцан Харченко.Наиме, Харченко је написао:

– Чудно је како неки „политичари“, који би хтели да увреде Русију, вређају својим русофобским изјавама сами себе, показујући, са једне стране, да не знају ништа и неће да сазнају, са друге стране, потпуно ниподаштавање сопственог народа.

Спекулације у вези са Руско-српским хуманитарним центром неодговорне су глупости. Рад центра за хитне случајеве у Србији, Грчкој, Македонији, БиХ доказује: важан је за цео регион. Врата РСХЦ-а су увек отворена – дођите, погледајте све својим очима.

А коментари о протеривању Срба из Приштине? Да ли ћете имати довољно храбрости да отворено кажете ко је одговоран за страдања српског народа на Косову и Метохији?

KOMENTARI41 коментара

 1. Miraš says:

  Zašto Rada Trajković (SzS) tvrdi da postoji transformacija humanitarnog centra u Nišu u de facto rusku vojnu bazu? Čime potkrepljuje tu tvrdnju? Je li boravila u Nišu? Još kaže da time "se ruši neutralnost zemlje okružene članicama NATO". Vidi li ona, a živi na KIM, da "de fakto" na teritoriji Srbije postoje NATO baze u Uroševcu i u još nekim mestima, a ne samo u susednim zemljama? Izgleda da ona veoma zaštitinički kao majka gleda na natovsko-kforovske baze na KIM, i zato smeta joj čak i srpsko-rusko humanitarni centar u Nišu? Kako njena stranka može da se zove SzS, kad evo ona kao da radi za Antisavez protiv Srbije?

  • Pera says:

   Stvarno nevidim ovoliko buke oko ove matore veleizdajnice i lopurde. Gde su humanitarne pare koje je ova olesila ?

   • Miraš says:

    Koliko mi imamo navodno malih, ali prodanih i pokvarenih političara? Kad se izvede ukupan račun - koliku štetu oni prave i narodu i državi?

 2. теоретичар says:

  А да ли ће руски амбасадор бити у стању да гласно каже ко је окупирао Србију? На пример, да стане са Вучићем испред микрофона и камера и каже "Америка је окупирала Србију а ја сам овде да помогнме Србима да истерају окупаторе из Србије".Ја за ову женску, а има их на сваком ћошку као и проститутки, никада нисам чуо. Ко јебе твитер и шта тамо нека матора простакуша пише? То неће ослободити Србију, неће је ни поробити а исто тако ни то што један амбасадор Русије кокетира са њом на интернету. Јебеш амбасадора. Није валда да он нема неку бабу са неког поткровља у Београду која нема друга посла па да јој да коју рубљу да млати по твитеру, него он мора то да ради? Па Руси моји, ево нас 10 са овог портала ћемо боље то урадити од вашег амбасадора. Не требају нам ни сендвичи, само рецте и да виш како лети перје. Не губите време на социјалне проститутке у Србији. То је америчка јавна кућа од српских баба којој ви нисте дорасли, јер очигледно немате миран сан због њих. Ето шта све ради један амбасадор. Да се упишкиш од смеха. Ја мислио он је неки Џемс Бонд а он вата маторе духове по твитеру. Покимон амбасадор.(Не бих био овако одвратан да је то писао неки портир из руске амбасаде или нека српска баба из поткровља, али да то ради амбасадор једне Русије...то већ вређа здрав разум. Амбасадор амбасадује преко америчког твитера? Баба мора да је свршила задњи пут у животу са руским амбасадором. Која реклама за бабу, да не поверујеш. Е да га...и амбасадора)

  • Slobodanka says:

   Nije nevažno ovo što piše Rada Trajković. Lideri tkzv. Kosova se ne bune na ovu njenu izjavu. Zvanično ona je političar pa makar i mali političar. U tom svojstvu a sa okupirane teritorije Srbije ona ocenjuje da je srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu ruska vojna baza. Dakle ona daje iste izjave i ocene kao i okupator SAD-NATO. Da li to radi u dogovoru sa okupatorom, služeći verno okupatoru? Ambasador Rusije u Srbiji predstavlja svoju zemlju i ima pravo da reaguje.

  • Slobodanka says:

   Povodom ovakve lažljive izjave, ambasador Rusije ne samo da ima pravo da reaguje, nego njegova dužnost je da reaguje. "Drugarica" Rada će osloboditi okupirano KIM tako što će verbalno napadati Rusiju?

  • Nenad says:

   Politika je umjetnost mogućeg. Niti je sve umjetnost niti je moguće.

 3. теоретичар says:

  Уопште ми није јасно зашто су Руси сменили нако доброг човека? Па онај је био толико поштован и јак у Србији да би на једну његову реч бар 100000 Срба устало на Буну против Дахија. А овај се бори свештицама на америчким јавним мрежама које су као неке социјалне јавне куће за дрк...овај, мастурбирање. И то још има да га бабе растргају, јер очигледно су му бабе на твитеру слабост. (оваке глупости чини ми се, нису дозвољене једном амабасадору и вероватно ће бити шамарања)

  • Косовац says:

   @ теоретичар,….., Тако брате, одлично си описао ову проститутку, али да знаш да није она баш непозната. А није ни ситна риба. Почела је као јака функционерка Радикалка, па су је као кртицу СПС активирали, у кампањи против радикала, сећаш се, било је више њихових кампања такве врста – активирањем кртица. Онда је ова фуфица почела фол независно уз неке познате продане душе са Косова, да србује и активно делује уз удварање антистпској политици коју су водили СПС, ДС, СНС. Ја сам мислио да је она само једно обично србо-комунистичко ђубре, међутим ето дошло је време да буде активирана од стране њених тајних сорошоидних руководилаца са пријатељског нам Запада. Сада је активна у завршници своје успешне каријере, а мени преостаје само да жалим себе за мој промашај у оцењивању ове караконџуле. Иако сам велики стручњак Теорије завере………. Али веома грешиш што сереш ово о руском амбасадору, то ти није требало. Баш је Харченко урадио праву ствар. Обраћајући се овом курвенчету, он је све то фол њој, скресао у брк злочиначкој алијанси. То ценим код њега, што је применио стил поштованог Конузина који је чифутској банди Соње Лихт упутио питање „Има ли овде неког Србина“. Ја ћу ето да видиш, да се захвалим поштованом Харченку на његовом српски афирмативном иступу. Једино што ето ја се не бих правдао, него бих рекао: „Да, имамо базу у Нишу, са нуклеарним ракетама упереним на ону базу Дивосело у Румунији. Једна је уперена на Тирану. Плус, знате, лакше је из Ниша гађати положаје у Западној Европи“.

  • теоретичар says:

   Ја ипак нисам никад чуо за њу, али нисам изненађен да ти знаш. Немам ја енциклопедија мозак као ти, а већ сам скренуо пажњу ко зна све детаље о политици на нашим просторима. Косовац! Значи, баба Живана је ипак политичарка? Јел као они тилетови љубитељи јагњетине на аутопутевима? Неке беше помлатили а могли су и ову у наставку. Пази овако на шта сам ја киван. Амерички амбасадор има за те послове Раду Трајковић. Колико је плаћају сорошоиди, илити западни олигарси у служби својих обавештајних служби, као Сорош на пример? Немам појма, али мислим 100 долара по изјави која ће уздрмати руског амбасадора. За ову изјаву је добила 200 долара јер га стварно избацила из седла. Изгледа ће заради велике паре на овом наивном амбасадору строга лица. А ја се упињем да руски олигарси финансирају Милеву са бар 50 долара по антиизјави, што би било далеко ефикасније и без имало бруке. Е, сад, кад бих ја ово "евалуирао" нашире ти не би ни читао. Знам ја. Значи, стил и разноврсност америчког подземља је далеко изнад руског подземља и у Србији и у Свету и зато амери још увек седе удобно у командним фотељама медијског пљувања а Руси су толико очајни да чак користе амбасадоре у медијској борби на твитеру. Ефекат који руски амбасадор остави када се налепи на провокацију баба Раде је као рикошетан. Ја сам један од доказа. Но, ја се више слажем са ставовима Слободанке и Косовца и осталих којима се није свидео мој коментар у појединим деловима, него што се ви слажете самном. Ја сам ипак "прагматичнији" и самим тим ближи истини. По медијским законима, апсолутно сам у праву, а овде се ради о медијском проклизавањау једног амбасадора, нажалост он је руски амбасадор. Је, нема пардона у том свету на Твитеру. Ај се кладимо да ће убудуће коментари ЊЕ Харченка на Твитеру бити редуковани од КГБа? У КГБу раде људи слични мени а на твитеру људи слични...Можда сад настави по инерцији не схватајући да је то брукајућа инерција, али убудуће не верујем да ћемо читати његове мудрости на Твитеру, осим ако он асм не буде на првом месту у прво време па остали поскоче као убодени у одназад. Е, такву офанзиву бих подржао 100%, али ово шлепање иза неке Раде, то ти ко кечење на трамваје да не платиш карту од 5 динара.(ХЕ, хе. Одавно нисам био овако одушевљен. Није било мог Косовца. Алтајац поново јаше...а пошто је он сом, пре ће бити да плива)

   • Косовац says:

    @ теоретичар,….., Дакле, Алтајски сом улази у форму, добро је то….. Твоја схватања у вези амбасадора и КГБ су застарела, погледај само савремене западњачке амбасадоре. Америчког скота, Немачког, Енглеског. Какве су њихове изјаве? Педерске. И шта мислиш, Руски амбасадор треба да се прави културан и да дозволи да се та педерска назови елита, просерава а да се сви чуде колика су то господа. Нема никаквог смисла да Харченко упућује ноте тој мизерији, треба их увредити и ту увреду послати преко неког њиховог кучета, овом приликом преко Раде Трајковић. Да се зна да је то рекао Бокан Харченко, а не да је то бува Милева. Пун погодак, увреда је послата и сигуран сам да има ефекта….. Ја сам ситна риба, па немам снаге нормално да претим прстом некоме ко је светски силан као Нато евроатланта. Можда немам ни храбрости. Али ако се нађе неки некултуран Србин, па им на сред њихових златних одаја каже на пример „да ће Амери и Европски сороши појести сва говна која су изасрали“, ја се одушевљавам и спреман сам да таквога поштујем и величам. Ја такво моје радовање оправдавам као радовање мученика. Јер немам снаге за физичко спровођење сатисфакције и казне за неправду која ми је учињена од те гамади. Па се веселим када неко то учини уместо мене.

    • теоретичар says:

     Ај добро. Слажем се. Има ефекта а саћу седнем и да чекам да видим ефекте тог ефекта. Потсети ме ако промашим дан сагледавања грандизоних ефеката. Да ти кажем нешто? Знаш шта би ја урадио да имам моћ? Затворио бих ову бабу у њену шупу доживотно и терао је да чита Маоа и конфучија на кинеском језику до краја живота. И то наглас да мало и физички тренира.

    • Velika Metla says:

     Косовац,наравно да треба баба Ради,лопужи,одговорити на њена лајања,АЛИ то не ради амбасадор. Видиш када нека "умна" глава са запада лаје на Русију,на Путина,скоро увек одговори портпарол руске државе,а не НИКАКО Путин! Зато сматрам да се руски амбасадор није смео нипошто спустати на "ниво" једне расрбљене протуве и тееешког ништавила имена Рада Трајковић. Тој протуви је требао неко други да одговори,неки саветник и томе слично,а не да се један амбасадор спушта у "Радино блато и муљ"! А кад је већ поменуо бомбардовање онда је без устезања и директно требао рећи Ради да су њени ментори бомбардовали Србију. Неће Рада смрдуља никада рећи ни слово једно против њених ментора,зато је много наивно очекивати и тражити тако нешто од Раде као што је тражио амбасадор.

 4. Dani says:

  Nj.Ekselencija A.Bocan-Harcenko je postavio pravo pitanje,pravoj osobi:"A komentari o proterivanju Srba iz Prištine? Da li ćete imati dovoljno hrabrosti da otvoreno kažete ko je odgovoran za stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji?" 'ajde bre Nato/Rado odgovori!

 5. doktrina soka says:

  Lepe pare Rada prima od gospodara da tviterise,a to sto joj je Ambasdor odgovorio je uredu,pa prozvala ga je,kao prestavnika ruske drzave,na kraju krajeva ona je politicar,a ne obicna tviterasica.

 6. persida says:

  Zasto Harcenko to ne pita Vucica, nego pita nekakvu kuvaricu Radu????

  • теоретичар says:

   Госпођа Персо, јопе сам заљубио у вас. Ех, та љубав. Волим, мрзим, волим, мрзим...Ето како мало треба човеку да се изгуби. И не треба вам 4 упитника. Мада је интензивно осећајно, није граматички. Довољно је 3. Одушевили сте ме са једном реченицом. Мени треба по новина да кажем бар нешто слично.

 7. Miroslav says:

  Ruska baza u Batajnici, najsavremenoje opremljena, u Somboru i Nisu, je jedini garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.Samo budala ili placenik ocekuju pomoc od onih koji su nas ubijali.

 8. Tak vam je to dečeci mali says:

  pitanje za Aleksandar Bocan Harčenka : Kad već napadate Gospođu , imate li hrabrosti da kažete ko je odgovoran za stradanja Albanskog naroda na KiM?

  • Dani says:

   Na pitanja ustasa i onih koji su u celoj ljudskoj istoriji JEDINI na ovom svetu imali DECIJE LOGORE, Nj.Ekselencija A.Bocan-Harcenko moze da odgovori sa protupitanjem:"Imate li hrabrosti i obraza da kazete sta su radili vasi dedovi pod Staljingradom?"albanski narod je izmisljen kao sto ste i vi izmisljeni...zna se tacno ciji ste vi projekat i zasto ste projektovani...topovsko meso(uskoro)za interese mocnika!

   • Petronije Arbitar says:

    U celoj ljudskoj istoriji pored ustaša jedini na svetu logore za decu imali su i partizani i to za decu Folksdojčera (vojvođanskih Nemaca) u Vojvodini- toliko da se zna.

  • Nebeska Srbija says:

   Proteracemo i vas i siptare sa SRBSKIH TERITORIJA!

 9. теоретичар says:

  Ајооој, ал сам обро зелен бостан. Повлачим коментар али смисао нека остане и нека Руси плате сличне калаштуре да се носе са овом значајном јединком, јер само такве могу бити на нивоу ове Косовчеве важне политичарке. Твитер ратници су мало већа муда од нас који коментаришемо по медијима. То је виша каста изгубљених.(Твитер је амерички пропагандни филм, између осталог, а контролише га ЦИЈА. Према томе, ко се појављује на твитеру и објављује филозофске мисли, појављује се у америчком пропагандном филму у корист ЦИЈЕ. Јел вама сад мало јасније шта се ту заиста ваља?) Слободанка, то уопшпте није посао амбасадора. Ни случајно. За то служе антипропагандни ботови али изгледа их руска амбасада нема па на њихов ниво мора да спусти амбасадора. Није се он обратио америчком амбасадору, што би било на његовом нивоу, него твитер прашинару.

  • Slobodanka says:

   Setite se kako je ambasador Španije opomenuo domaćeg kvazi političara Čanka. Zašto to isto pravo uskraćujete ambasadoru Rusije? Ko će da posprema našu političku scenu. Mi obični golaći očigledno NE. Zato pustite da im zavrće uši ko može.

   • persida says:

    A kome je to Bocan zavrnuo uvo??? Da nije mozda Vucicu???

   • Velika Metla says:

    Слободанка,зато што је усташа Чанак много већи вепар,зверка,од Раде радодајке.

  • теоретичар says:

   Видим да многи од вас уопште нису схватили моје "величанствено" размишљање. Први промашај - твитер је америчка социјална мрежа и под контролом , нема везе кога, али сигурно не Русије. Зашто се онда Руси упуштају у стране воде и излажу малтретирању? Друго, амери користе већ израђене и "застареле" политичаре терцијарног значаја и...и тако даље. Објаснио сам све неколико пута, али ми сви гледамо шта се нама хоће. Што се мене тиче, може да се полива и леденом водом на амерички начин, што Руси јако воле јер је америчко, а могу да изјављују да су и они "напаствовани" кад су били још као непознати и млади, што је општа мода у Америци коју је прихватила захарова. Јел вам сада мало јасније? Клин се клином не избија а поготово ако ни један клин није ваш. Будите сигурни да ће амбасадор добити савет како да се понаша на америчким социјалним мрежама и на КОГА да обрати пажњу а не да се бори са ветрењачама и корњачама. То чак није ни популистички, него јасан знак немоћи да уради било шта снажније. Тако нешто не доликује чак ни мени а не једном амбасадору. Лепо сам "описао" ко треба да буде ангажован за овакве мутне делатности.

   • Slobodanka says:

    Nas je teško i braniti i još teže oslobadjati jer Peta kolona u Srbiji je prevelika. Da bude još gore petokolonaši su se postavili kao nekakva merodavna normala za celo društvo. Sociolozi i psihijatri treba sa tim da se pozabave kao sa masovnom epidemijom. Ostavite se Vi ruskog ambasadora, mi smo ružni do zla Boga. Neko mora da secka i amputira to nezdravo tkivo.

    • persida says:

     Ma, da, Rusi su uvek nevini, ne daj boze ista kriticki o Rusima. Slobodanki iz Cikaga odmah skace pritisak.

     • Slobodanka says:

      Zašto naša tetka Persida napada ambasadora Ruske Federacije? Tetka Persido, ti indirektno na vešt način braniš našu "vrlu" drugaricu Radu. Ambasador Rusije predstavlja svoju zemlju ovde u Srbiji i ne sme da dozvoli klevetanje i grube laži na račun Rusije. Njegova dužnost je da reaguje. To isto rade i drugi ambasadori. Sido, crna Sido, po tebi ambasador Rusije ima daleko manja prava od ambasadora drugih zemalja. Šovinizam ni manje ni više nego spram Rusije. Lepojko sa brdovitog Balkana, odabrala si prekrupan cilj.

 10. теоретичар says:

  И још само ово. Овакав поступак изазива код посматрача којима је намењен осећај да је то све закаснела радња, да је изненађујућа од једног амбасадора велике силе и да је одраз крајње немоћи и незнања. Ето где пада све што је урадио велики тајни агент Русије. Амерички рачунари ово бележе као амерички плус.

 11. petrovgrad says:

  Rada Trajković je iz redova Milogoraca koji su u ime kumunizma prodavali delove Srbije Šiptarima. Ona nije Srpkinja i je.. se njoj za Srbske interese.

  • Dani says:

   Da se ne lazemo,a i da ne lazemo narod Rada Trajkovic nije iz redova milogoraca nego cistokrvna KOSOVARKA,ali izdajnik i to ni manje ni vise nego SRBSKI.Trajkovici su iz Pristine.Hrabar je samo onaj ko moze istinu pogledati u lice,ma kakva ona bila.Nije hriscanski lagati,seti se devete Bozije zapovesti!

 12. persida says:

  Kad vec istresosmo Radu Oranzadu, zna li neko iz kojeg je naroda potekao BOCAN, devojacko Harcenko?

 13. petrovgrad says:

  Kosovari ili Kosovarke je pojam koji se odnosi na Šiptare, dok za Srbe starosedeoce je pojam Kosovci ili "Đivđani", kao i meštani i naseljenici Ličani i Hercegovi. Srpski narod na KiM je uporan, privžen crkvi i istrajan. Svaki od njih je spreman da svoj život da za Srbiju. Rada je udata Trajković a devojački je drugačije prezime, ali nije to bitno. Takvi kao rada plaćeni ili vikend patrioti na liniji Terazije-Gračanica sa po dve tri državne plate i sl. Koliko stanova ima u Beograd, koga ona to zastupa.

  • persida says:

   Srbi se prodaju za najmanju kintu, Srbi su sampioni po broju izdajnika, pa sta je onda jos nejasno, u srpskom genu je sklonost ka samounistenju. Ima li ikoga u Srbiji ko je spreman da se suoci sa tom cinjenicom???

  • Косовац says:

   @ petrovgrad,….., Хвала ти за ово објашњење „Косовара“. „Dani“ се офирао сам, не употребом те накарадне речи, него оном глупом сорошоидном констатацијом „Nije hriscanski lagati“ да сакрије свој комуњарски траг огртањем себе кожом неког хришћанина кога је убио и одрао.

 14. Z. Vasic says:

  Prvo mi se ne svidja ovako bombast naslov s recima "zacepio usta". Drugo, ko ima pravo, i da hoce, da nekome "zacepi usta"? Valjda i kod nas postoji sloboda govora pa i Rada Trajkovic sme da kaze sta misli? Nema razloga da vredjamo tu zenu pa ni kad nam se ne svidja njena izjava. Osporimo to argumentovano, a ne da je vredjamo. Da se razumemo, ja nemam nista protiv toga da mi u Srbiji imamo rusku vojnu bazu, sko to procenimo da je obostrani interes nasih drzava i naroda. Naravno da tada ne mozemo biti neutralna zamlja. Humanitarni centar i tada treba da postoji kao humanitarni centar za vanredne situacije. Malo mi je cudno da se o ovim stvarima pise po tvteru. Dajmo Radi Trajkovic medijski prostor. Sigiran sam da ima sta da nam kaze. Bolje ona poznaje situaciju na KiM od mnogih nas koji se javljamo s komentarima.

 15. doktrina soka says:

  Kratko i jasno Rada je politicarka i radi za svakoga tj. ko da vise.Politicar je zanimanje.

 16. Бели Ора says:

  Која је ово дрокача од жентураче ја је неби пожелио ни као бабу имати кад би јој унук био!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u