РУСКИ АНАЛИТИЧАР: Намамили смо Укре да изађу из утврђења, да нападну, сад су нам на длану, обрачун може да почне

RUSKI ANALITIČAR: Namamili smo Ukre da izađu iz utvrđenja, da napadnu, sad su nam na dlanu, obračun može da počne

12 septembra 2022

Zbivanja tokom prethodna tri dana na „harkovskom frontu“ osokolila su Kijev i njegove zapadne nalogodavce i sponzore i otvorila prostor i za pitanja tipa – da li je ruska vojska pred svojim prvim značajnijim porazom?

Ministarstvo odbrane RF je saopštilo da je tokom ta tri protekla dana obavilo predislokaciju i pregrupisanje svojih snaga oko Balakleje, Kupjanska i Izjuma.Vojno-civilna administracija dela Harkovske oblasti koji je pod kontrolom ruske vojske pozvala je građane pomenutih gradova, naročito Izjuma, da napuste svoje kuće i stanova.

Da li ruska vojska uzmiče pred dobro organizovanom ukrajinskom ofanzivom i jačim snagama protivnika ili Ukre „navlači na sebe“ i izvodi ih sa utvrđenih položaja na otvoreni prostor radi lakšeg opkoljavanja i uništavanja?

Da se radi o dobro isplaniranom uvlačenju ukrajinskih snaga u zamku – uveren je vojni ekspert Konstantin Sivkov, potpredsednik moskovske Akademije raketnih i artiljerijskih nauka:

– Naše Ministarstvo odbrane sprovelo je čitav niz mera kojima je uvelo u zabludu Oružane snage Ukrajine, stvorivši im iluziju da u Harkovskoj oblasti imamo slabu odbranu i da nas je navodno zatekla nespremne ukrajinska ofanziva usmerena na Balakleju i Izjum. Sada je glavni zadatak naneti poraz ukrajinskoj grupaciji koja nastupa.

– Naša vojska je znala da Ukrajina sprema ofanzivu, pa se sada trupe pregrupišu radi uništenja grupacija Oružanih snaga Ukrajine skoncentrisanih u regionu Balakleje i Izjuma. Tamo nema utvrđenih područja, pa će zadatak uništenja najspremnijih ukrajinskih jedinica biti rešen prilično uspešno. To će potrajati još nekoliko dana, naglašava Sivkov.

On navodi da je ruska vojska tokom protekla tri dana uništila više od 2 hiljade ukrajinskih i inostranih boraca, kao i preko stotinu jedinica oklopne tehnike i artiljerije:

– Oružane snage Ukrajine trpe velike dnevne gubitke. Sada je glavni zadatak naneti poraz nadirućim jedinicama Oružanih snaga Ukrajine, lišiti ih potencijala, odnosno naoružanja. To će biti utoliko lakše što ukrajinske snage koje napadaju nisu u gradovima i utvrđenim područjima, već na otvorenim prostorima. Oružane snage Ukrajine teško da imaju snagu i naoružanje za efikasnu odbranu.Portparol Ministarstva odbrane RF, general-potpukovnik Igor Konašenkov, izjavio je da su pregrupisanja oko Balakleje i Izjuma izvedena sa „odvlačenjem pažnje protivnika“. Sivkov tim povodom naglašava da je sve izvedeno tako da udarne trupe Ukrajine budu izvučene iz svojih utvrđenih područja:

„Da su jedinice koje sada napadaju ostale u Slavjansku i(li) Kramatorsku – koliko bi nam vremena trebalo da ih samo isteramo odatle? A sada su nam kao na dlanu. Radi toga je bio preduzet čitav niz mera da se neprijatelj dovede u zabludu, stvorena mu je iluzija da imamo slabu odbranu na harkovskom frontu i da ne znamo šta Kijev sprema. Neprijatelj je bio u zabludi i o lokaciji i o dejstvima naših snaga“.

U neuspeloj ofanzivi na „južnom (hersonskom) frontu“ – Ukrajinci su za deset dana borbi imali oko 4 000 ubijenih i do 10 000 ranjenih.

(Fakti.org)

KOMENTARI15 komentara

 1. Miroslav says:

  Rusi su u defanzivi. Uraaa način ratovanja je stvar prošlosti jer danas sateliti i dronovi rade posao a Rusi će to shvatiti kad ih Amerikanci u Ukrajini poraze. Himarsi su se pokazali efikasnim a Amerika sve više oružja šalje u Ukrajinu tako da će Rusi do zime biti potučeni do nogu a Rusi koji žive u Ukrajini proterani i pobijeni kao što se desilo nama Srbima u Krajini. Sve ostalo su prazne priče. Rusija je nikakva sila već obično smeće od armije. Rusi nisu svesni da posle fijaska u Ukrajini niko neće kupovati Rusko oružje.

  • Istina je jedna says:

   Rusi ratuju u Ruskoj Krajini na isti nacin kao Srbi u Srpskoj Krajini, i Republici Srpskoj, kreni-stani, "medjunarodni" posrednici, UN, zastocene zone, ..... dok za to vreme NATO fasisti pomažu ustase u uKrajini, do konačnog proterivanja Rusa iz Krajine, a mozda i Moskve. To je to. Ali meni se gadi vase ponašanje, tj. radovanje kod drugostbijanaca, cankovaca, SPOovca progonu i ubijanju Rusa iz Novo Rusije( na stranu sto su sto je tu narod poreklom Srbi). Tako ste se isto radovali progonu Srba iz Krajine, Sarajeva,Kosova,...podržavali NDH, Alikadzamahiriju, ...bili na strani Tudjmana, Alije, shiptara, a sve pod izgovorom- svi protiv Miloševića, koji je od početka Fata bio u defanzivi, a najviše protivnika je imao u Jozefstatu(Beogradu).

  • Srbski vitez says:

   Ajde ne baljezgaj umobolni degeneriku! Da li si ikada čuo za reč "taktika"!? Verovatno nisi jer si mentalni imbecil! Rusi ove ukronaciste briljantno osmišljenom i izvedenom taktikom izvlače na čistinu kao kada se krene u lov na jazavce, jazavci se prvo isteraju na čistac a onda se umlate! Isti je slučaj sada i sa ukrima, naseli su na briljantnu taktiku ruskih generala! Videće se za koji dan šta će biti sa njima... prosto, biće neutralisani...sa sve himarsima i ostalim zapadnim smećem i otpadom od takozvanog naoružanja!

  • test01 says:

   ocigledno je da su se Rusi previse uspavali ali ne brini, zna se pobednik (osim ako ne dodje do VELIKOG rata sto i jeste plan, ustvari ovde NATO ratuje protiv Rusa ali proci ce kao i Napoleon i Hitler). Rusi su vec "ugasili" Ukrajinu (juce), sledi zestoka ofanziva. Zao mi je obicnog naroda ali sta je tu novo ...

  • Kulak says:

   Mudro je realno sagledati šta se desilo. Banderovci su sa 33.000 vojnika napali pozicije koje je držalo 5.500 Rusa u području Balakleje i Kupjanska. U tom odnosu žive sile 6:1, banderovci su napravili određeni prodor na slabo naseljenom prostoru. U 4 dana borbe banderovci su imali 4.000 mrtvih i tri puta više ranjenih, a Rusi su se povukli i utvrdili dvadeset kilometara istočnije i izbegli gubitke u ljudstvu. Sad su se banderovci jako udaljili od svojih linija snadbevanja, a opterećeni su ogromnim brojem ranjenika kojih svakim danom imaju sve više. Rusima dolaze ogromna pojačanja i sve jače tuku avijacijom, pa je veliko pitanje mogu li banderovci dugoročno zadržati novoosvojenu teritoriju. Po mom mišljenju, teško, vrlo teško.

 2. Rista Bre says:

  Neka ujdurma postoji. Da li je slučajna, planska ili plansko - slučajna, ostaje nam da vidimo. Kako to da Kadirov ne zna za tamo neki plan? Ili se pravi blesav? Kadirov i većina nas, ko god smo da smo, ima uprte poglede u Odesu. Najbliži istini je Brajan iz Nju Atlasa. On je zaustavio pljuvačinu po Putinu posle samo desetak minuta objašnjenja šta Rusi trenutno rade i šta čeka Ukrajinske ofanzivce. Trenutno Rusi uništavaju iz daleka ukrajinske snage i opet ih desetkuju. Kažu trebao im ceo dan da se pozicioniraju i počelo je. Ukrajinske snage su razvučene, lako su stigle do ove tačke, ali povratak je neizvestan. Zelenski je odneo pirovu političku pobedu, Zapad svršio od zadovoljstva i proglasio kapitulaciju kompletne ruske vojske sve do Vladimirvostoka. E, sad. Koliko je sve to Brajanovo tačno, nemam pojma, ali verujem da je tako. Brajan je bivši merički marinac, šta li je, a danas živi u Tajlandu. Ako se ne varam. Ima mnogo tih dobrih alternativaca i nemoš ih sve zapamtiti. Još nisu toliko javni ali privlače sve više pratilaca i to redovnih. Njihove analize već prate milioni ljudi širom sveta. I zapadni mediji javljaju da se Rusi okupljaju kao i posle prve Ukro ofanzive na Harkov oblast kada su Ukrajinci dobili debele batine. Ali zapadni mediji se raduju ko mala deca povlačenju Rusa iz Izuma, mada su te vesti o Izumu nekako dvojake. Ipak, crne konture slike onoga što se valja prema Ukrajincima unose nemir čak i u zapadne našminkane medije. Od nas koji pažljivo pratimo sve događaje u Ukrajini, niko nije uspeo da odoli i da ne ispljuje malo sve ruske rukovodioce redom, uključujući i Putina. A lepo sam im tamo komentarisao "pa aj dobro, sada će gi pljujemo i seremo a posle će to sve ližemo kao i uvek" kao i u Hersonu i prvi put u Harkovu kada smo zdušno pljuvali Putina. Nisam baš tako napisao, jer sam pisao na mini stranom jeziku koji nema takvu širinu i bogatstvo Srpskog jezika. To "mini" simbolično znači da ne znam taj jezik na narodnom nivou psovki. A Kadirov nam ne odmaže nego je besan što se još uvek ne kreće na Odesu. Čak neće više ni da bude unapređivan i zainat neće da postavi naslednika u Čečeniju a da on ide u Generalštab Rusije ili već gde bilo na viši položaj i kaže "prvo Odesa, a onda ...đinđi minđi"! Drugim rečima, zna da ga povlače jer je dugo carovo, ali ga Rusi ne odbacuju nego će tamo na gornje pozicije u RF. E, ali Kadirov lepo kaže šta je uslov da on prihvati "vapaje" iz Rusije i da se povuče u visine RF. Odesa i Harkov. Ono što su Kozaci nekad bili Rusima, to su danas Čečeni. Da ne poveruješ, ali izgleda da je baš tako. I Kozaci su prvo malo bili protiv Rusa, pa onda dobili batina i na kraju su odlučili da im je najpametnije da se pridruže Rusima. Ili da nestanu sa lica zemlje. Tako nešto bilo sa Kozacima.

 3. persida says:

  Sve je dogovor, cilj je cionista da sto vise belih hriscana pogine. Njih ne zanima da li su to Rusi ili Ukrajinci ili neko drugi. Jevrejska inteligencija se opet pokazala nedostiznom za slovenske i ostale narode. Treba priznati istinu. Jevreji vas premestaju kao volove.

  • milanm says:

 4. Branko says:

  Ja mislim da vi rusi ne govorite istinu. Uhvaćeni ste na spavanju. Svoje sporo napredovanje u napadu pravdali su brigom za živote vojnika. A šta je sada ovo? Vojska koja ovo planira ne ostavlja za sobom mrtve,ne ostavlja zalihe municije i tehniku u paničnom begu. Drugo prodor ukrajinaca nije uklinjavane u dubinu teritorije nego po širini što znači kolaps linije fronta, i zaista ne znam kako mislite da ih opkolite. Pitanje je samo koliko ukrajici imaju snage da na ovom frontu idu i istočno i južno u ovom tempu. Na kraju će rusi pobediti bez sumnje, ali ovakve i slične gluposti će odneti mnogo života na obe strane. Samo iznosim svoje mišljenje kao čitalac i nisam nikakav vojni stručnjak ni analitičar, tako da možda je sve ovo i planirano a ja pogrešno shvatio.

  • persida says:

   Da nije planirano, rat bi bio gotov za nedelju dana. Putin je izdajnik Rusije i uskoro ce ga ruska vojska skinuti.

   • Istina je jedna says:

    Da, izdajnik, ali kad bi poverovali u Nato propagandu koja hara Zapadom, a ono sto je najgore primila se i u Rusiji i Srbiji. Tako su kvislinzi, natosluge svoje izdajnike radnje,dezerterstvo, opravdavali propagandom Milosevic je izdajnik, "treba Itpor, Pinocevski puc- 5.oktobar...." i potpuno ste razorili Srbiju, generale i Milosevica poslali u smrt u Hag! Proglasili ste Srbe za genocidne, a svega toga ne bi bilo da niste lazima, CIA propagandom, izvrsili fasisticka puc- 5.oktobra 2000. Danas to radite protiv Rusije i Putina,spremati puc-, koji ima protivnike mnogo bogatih Rusa koje ne zanima drzava Rusija, i koji su na strani Nato, i naravno "za mir" u svetu.

 5. M says:

  Dobro ste ih namamili!Nisu ništa posumnjali,zato ste i ostavljali za sobom oružja,municiju,opremu itd.,da ne posumnjaju u navlakušu,nego da misle da je bila opća bježanija!Pa su jadni i glupi Ukri-USA-NATO još počeli dovlačiti i nove snage,pa ako iz prodora okrenu i prema jugu,Lisičansku itd.,i dođu do Azovskog mora tako jadni i glupi,odsjeći će vam svu Rusku vojsku u Ukrajini(uključiv i Krim)od Rusije i logističke podrške,i podvrgnuti je uništenju!Al,dobro je da je to zapravo navlakuša,odnosno može biti!Jer možete i vi sad njih(taj prodor)odsjeći-opkoliti i uništiti,al morate podići ovaj rat na višu,intenzivniju stepenicu!

  • Suzuki Vitara says:

   M, vidim da si iskusan usrasa, pa ces mi znati reci. Zasto purgerke kada dodu kod nas, sapucu mom golemom, Milov kliz, a ja se ne zovem Milo?

   • Željko says:

    @Suzuki Vitara Čemu vrijeđanje? Mislite li da su svi Hrvati protiv RF? Iznedadili biste se kada bi vidjeli koji je procenat za RF! Pogledajte region najjači su portali koji su na strani RF iz Hrvatske Logično.com i Altermainstream Info Blogspot ili Nebojša Babić koji na Telegram nalogu svaki sat doslovno ažurira nove podatke i piše istinu, koja je na strani RF u ovom ratu! A u Srbiji "portali" su čast ovom i My City Military Ukrajina svi tipa Nova S, N1, itd. ! Pozdrav vama...

 6. milorad5 says:

  čitam komentare ova dva ukro trola i crkavam od smeha.Pa normalno je da su ostavili municiju jer ukri ne mogu da je odnesu sa sobom nazad kada izginu.Stelitzsko i elewktronsko izvidjanje NATO-a je veoma opasno a rusi ne žele da ga kontriraju svojim ometanjem.To se koristi za RAT SA NJIMA a ne da amerikanci provale frekfencije i tehnologiju preko upišanih ukra.Zapadna agentura i saboteri su takodje razvijani zajedno sa ukrajinskom vojskom i bunkerima u ist.ukrajini i zbog toga rusi moraju da naprave kompleksan plan zavaravanja pentagona.Igra se ovde igra mačke i miša i mačka samo što nije skočila na plen.Ruski generalštab posmatra koliko duboko će budale da se zabodu i procenjuje u ovom trenutku pravi momenat kontra udara.A to mora da bude dobar tajming ,ako je prerano pobećiće ukri ako je prekasno opet će se izvući većina.Kao i svaki balet i ovaj imma precizne korake.Ali sad je jasno da će klopka da se okine u sledećih 48h sigurno jer su se "oslobidioci" i "pobednici" prilično već zaduvali i IZDUVALI,razvukli i zabagovali i već počinju da razmišljaju o POVLAČENJU pošto shvataju da nešto nije uredu,jer su izgubili kontakt sa ruskim većim ruskim jedinicama.Nalaze se u praznom prostoru a napred ne smeju više dok ih art sve jače i preciznije delje.48h je još preostalo "pobedničkoj ofanzivi" i onima koji su ušli u taj džep kod harkova,biće to masivno peglanje sa mnogo žrtava na ukr .strni a već su imali katastrofalne gubitke bez NEKIH VEĆIH BORBI sa rusiam koji su se leastično korak po korak povlačili.Alo ukri ni neznaju više gde su rusi,samo nagadjaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *