РУСKИ АНАЛИТИЧАР ОТKРИВА: Специјална западна операција у Белорусији је доживела бродолом – ЕВО ШТА СУ СХВАТИЛИ

RUSKI ANALITIČAR OTKRIVA: Specijalna zapadna operacija u Belorusiji je doživela brodolom – EVO ŠTA SU SHVATILI

15 decembra 2020

Zapad je napravio veliku grešku suprotstavljajući se zvaničnom Minsku i podržavajući bivšu predsedničku kandidatkinju Belorusije Svetlanu Tihanovsku procenjuje ruski politolog Armen Gasparjan.

U nedavnom intervjuu za The New Yorker, Tihanovskaja se požalila da Evropa ne vrši dovoljan pritisak na rukovodstvo Belorusije.Bivša kandidatkinja za predsednicu priznala je da je razočarana evropskim političarima u koje je polagala velike nade.

Prema njenim rečima, umesto odlučnih koraka, oni deluju sa „jednim okom na Rusiju“, zbog čega se Lukašenko oseća prilično ugodno.

Armen Gasparjan, komentarišući izjavu Tihanovske, primetio je da su dani njene protestne aktivnosti već odbrojani.

Prema njegovim rečima, na Zapadu su došli do shvatanja da njihova ulaganja nisu opravdana, a uložena sredstva nisu dala rezultat, jer je Tihanovska nedovoljno inteligentna da shvati stvarnost i vuče prave poteze.

Analitičar je takođe skrenuo pažnju na frazu koju je prethodno izgovorila Tihanovska kao lider beloruske opozicije: „Kada sam bila običan čovek“.

Očigledno, Tihanovskaja zamišlja sebe kao snažnog političara i arbitra sudbina. Međutim, Gasparjan veruje da joj ne mogu dati tačni intelektualni i mentalni opis politički analitičari, već specijalizovani lekari.

„Sledeće nedelje će biti kraj, a onda svi dlaze na božićne praznike sa svojim protestom, poslednji će se održati 20. decembra, a zatim će uslediti rasulo protesta jer nemaju dovoljno pametnog vođu.“

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. XXX says:

  Tihanovska nije neinteligentna, ona je idiot!

 2. Rista says:

  "Evo šta su shvatili"...pa nije baš na ponos. Ako su stvarno shvatili, sledeći put neće omanuti. A ako nisu...pa što im govorite? To se kaže kulturno, brez uvrede i savremeno "Glupavi ko konji, ništa nisu shvatili i neće ni shvatiti a ja neću da im kažem za inat". Jel tako? Ipak, nema mesta za radosti. Oni ne žure, uveli sankcije i imaju vremena. To ti kao kad nemoš da dovatiš ni jednu jabuku i sedneš pored ispod drveta(ne ispod) i sačekaš par minuta. Dve ti jabuke padnu i kao kulturan čovek pola sebi pola Šarcu daješ. Američki Šarac se zove Kitaj! Moš ga jahati kolko oćeš, on ne mari. Zato ga malo hraniš i jabukama kao mene moja nana hrani...Američki Šarac ima najlepše kaubojsko sedlo sa meksikanskim ćebetom i uzengijama. Šljašti celom svetu. Jel tako?

 3. Gagi says:

  Shvatili su da nema zajebancije sa Rusima i da samo uludo bacaju pare. Slicnu su gresku napravili u Ukrajini pa im ode Krim i Donbas a ta zemlja je ostala nedovrsen zapadni projekat. Zapad je uspeo u svojim planovima sa Causeskuom i Milosevicem jer smo blize zapadu i pod jacim uticajem njihovih spijuna.Zapadne sankcije su odlicne za nezavisne drzave, tako se koristi raspoloziva unutrasnja energija za zivot a strani agenti i spijuni su onemoguceni da deluju preko njihovih svetskih kompanija. Sta je to bilo potrebno Rusima sa zapada pre 200-300 godina, ziveli su samostalno jer imaju sve resurse za zivot, kultura im je bila na visem nivou od Europske. Zapad je uvek na isti nacin osvajao teritorije po svetu, prvo dodju trgovci sa ogledalcima i sarenim zveckama a zatim ide njihov fratar koji pokrstava stanovnistvo, onda je narod njihov a samim tim i teritorija, slicno kao u rvatskoj.Najveca zapadna okupacija sveta se desila uvodjenjem dolara kao plateznog sredstva i primoravanje celog sveta da to prihvati, tada su stvorili mogucnost za beskrajnu manipulaciju. Stampaju te sarene papire koliko im treba i njime kupuju politicare, narode, drzave, resurse po svetu. Tom njihovom prevarom i falsifikatom su naprivili narode nesposobnima za licni opstanak, preko svojih banaka plasiraju te salvete koje se posle dele po nahodjenju korumpiranih politicara za odrzavanje socijalnog mira. To se danas radi i u Europi sa njenom monetom koja je takodje lazna vrednost. Dolazi vreme realnog zivota i totalne inflacije lazne vrednosti i prevare, kako u materijalnom, tako i u duhovnom smislu. Davace se za jednu realnu svinju puna torba para ako je neko prihvati, laz i manipulacija su dostigli vrhunac i dalje nema. Zbog toga je apsolutno pogresno da se drzava "otvara" za investicije i lupa pare u otvaranje nekih fabrika koje sutra taj svoj proizvod nece imati kome da plasiraju. Drzava bi trbalo da jaca kroz svoj narod, u njega da ulaze, da se jacaju prirodni potencijali i kapaciteti a ne vestacki. To rade Rusi u poslednje vreme, oslanjaju se na svoje resurse a ne na serene laze i opstu drustvenu potrosnju koja zahteva stampane salvete. Sav ovaj haos u svetu je zbog toga, da se zastiti dominacija i prevara zvana dolar. Pocelo je u Rumuniji pa se nastavilo sa Irakom, Libijom, Venecuelom........ Polomise mangupi zube na podrucju Slovena, sve zahvaljujuci prirodnim resursima za koje nisu potrebne stampane salvete.

 4. I Love persida says:

  Da li može neko sa celih 10% glasova da postane predsednik? Čisti primer je u americi sa Bide-om. Sve se može kada im se hoće. Zapad pravi kardinalne greške, evropa se rastura, Britanija želi da izađe pa da zavlada, svet je u haosu pred ddrugi dolazak Hristov. Belorusija je sada jača a Saša ostaje doživotno predsednik jer se njegov narod uplašio šta bi ga čekalo sa zapadom. Saša je dobio novačnu pomoć ne od mmf-a već od Putina, makar Rusija gladovala, što nekako i jeste, ali zato štit-Belorusija ima da obiluje i da se bori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *