РУСКИ АНАЛИТИЧАР ТВРДИ: Ево шта Вучић и Србија морају да ураде ако мисле да им буде боље (ВИДЕО)

RUSKI ANALITIČAR TVRDI: Evo šta Vučić i Srbija moraju da urade ako misle da im bude bolje (VIDEO)

29 avgusta 2018

Gost nove epizode emisije „RasPravda“ bio je ruski geopolitički analitičar i direktor administracije Evroazijskog pokreta iz Moskve Leonid Savin. Savin je govorio o geopolitičkoj situaciji u svetu, ukrajinskoj krizi, političkoj situaciji u Rusiji, odnosima Rusije i Srbije, Putinovom odnosu prema predsedniku Vučiću i drugim aktuelnim temama.– Srbija pre svega treba da zatraži veće rusko prisustvo, i da se sprema da uzme Kosovo nazad jer će se stvoriti okolnosti za to. Pogledajte, pre pet godina niko u Rusiji ne bi ni pomislio da Krim može ponovo da bude ruski, ali su određene ukrajinske grupe, podržane od strane SAD i Zapada, na osnovu svojih pogrešnih ideja stvorili pogodnu situaciju. Zato mislim da Srbi moraju da budu spremni –rekao je Savin komentarišući moguća rešenja za Kosovo i Metohiju.

Komentarišući mogućnost da Srbija prizna nelegalnu nezavisnost Kosova, Sabvin je rekao da bi to dovelo Rusiju u nezgodan položaj.

– Ako Srbija hoće da prizna Kosovo, to će Rusiju dovesti pred veoma težak izbor. Jer, Rusija zvanično zastupa politiku nemešanja, pa ako to bude zvanična pozicija Srbije, zašto bi se Rusija protivila takvoj odluci? – upitao je on.

Savin je objasnio da se u srpskim medijima stvara pogrešna slika o odnosima Putina i Vučića i da misli da Putin nema veliko poverenje u predsednika Srbije.

Savin je boravio nekoliko dana u Beogradu povodom osnivanja srpskog predstavništva Evroazijskog pokreta. Savin je, uz Aleksandra Dugina, autor knjige “Mrežni ratovi”, a američkom neoružanom ratu protiv drugih država, koja je doživela veliki uspeh u Srbiji. Takođe se u Srbiji može nabaviti i Savinovu knjiga “Od šerifa do teroriste”.

Pogledajte celu emisiju:

KOMENTARI10 komentara

 1. milorad says:

  MA NAMA RAT ZA KOSOVO negine KAKO GOD OKRENULI.SAMO JE PITANJE DA LI ĆE OVA VRHUŠKA OVDE DA TO URADI NA LAKŠI I PAMETNIJI NAČIN ILI NA SKUPLJ I KRVAVIJI, ALI AKO BUDU GLUPI I NAPRAVE KRVAVUPRIČU ONI ĆE SANJOM I DA ODU ZAUVEK I OVDE ĆE BIT INEKA SASVIM DRUGA LICA NA VLASTI.JEDNOSTAVNO ILI ĆE DRŽAVNICI I POLITIČARI DA PRESTANU DA GLUME DA SU TO I POČNU OZBILJNO DA VODE OVU NACIJU ILI ĆE BITI ISPEGLANI JER TAKVI DOGADJAJI DOLAZE DA NIKO NEĆE TRPETI MRSOMUDE I PREVARANTE A JOŠ MANJE OTOVORENE IZDAJNIKE OVE DRŽAVE I NACIJE, IMA DA LETE PA ĆE DA SE PITAJU ŠTA SE DESILO AKO UOPTE BUDU U STANJU DA POSTAVE TAKVO PITANJE.

 2. panter says:

  Mi se izgleda nismo naučili pameti. Bojim se da ćemo opet dobiti po ušima.

  • Velika Metla says:

   panter,bolje je i ćutati nego širiti defetizam i kukavičluk!

 3. Deda Micko says:

  Opet Rusi trabunjaju, za sve okrivljuju Srbe, jos vise nego Zapadnjaci. Muka mi je od svih pametnjakovica koji iz kosmosa savetuju Srbe.

  • SLOBODAN says:

   Deda Micko, da li znaš šta pričaš? Što bi tebe neko savetovao a ti radiš šta ti hoćeš, ne slušaš, ne tražiš savet i pomoć. Nego , naprotiv okrećeš se na suprotnu stranu. Onda brate, radi šta hoćeš, od mene ti nema pomoći.Pa nećeš e ti praviti budalo. E to ti je Deda Micko.

  • Velika Metla says:

   Deda Mićko,nisu Rusi,niti bilo ko drugi,krivi što zombirani "srbi"idu na izbore,a svako ko travu ne pase zna da u okupiranim zemljama nema slobodnih izbora,niti će se Srbija osloboditi uz pomoć izbora! Uz pomoć izbora se NIKO NIKADA,u istoriji ljudskog roda,nije oslobodio,pa nećemo ni mi!

   • NEZABLUDIV says:

    Zombirani Srbi su samo bezvredna biološka materija nad kojom se prave laboratorijski eksperimenti koji se uz dorade i prilagođavanja primenjuju nad Rusima. Čudim se da je to uočio Deda Micko a promaklo da shvati ruski pa još "analitičar" i to geostrateški. Pa zar sabijanje Srbijanaca u gabarite Beogradskog Pašaluka ne znače ono što bivši Rusi ( pre 150 godina pokrenut proces ukrajinizacije) glasno arlauču, čak i tzv.patrijarh nekakvog Kijevskog Patrijarhata evanđeoski proklinje: Moskalje u Moskoviju. Alo bre, svaki i priglupi Srbin može da docira Rusima: učite od nas jer to je za vas tzv. Braćo Rusi. Jer i obespamećeni Srbin može da se lažno teši sa 10 godina pijane slabe Jelcinove Rusije ali šta se sve desilo u ovih 18;godina "prosperitetne" Rusije?? Kosovski Presedan nisu Rusi primenili na Transnistriju (Pridnjestrovlje), Gagauziju, Abhaziju, a tek prejadni Nagorno Karabah !! A svi znaju da je Kosovski Presedan pisan za Rusiju i Kinu a možda i za Mijanmar i opsesiju sa Rohinjama kojima treba Država da se zaštite od fašističkih budista (budisti pa fašisti). Neki Analitičari (nisu ruski) predviđaju da će se rudno bogatstvo KiM opljačkati za 300 godina. To znači da se Srbi još malo strpe u tih 300 godina. A do tada možda Srbija prva prizna samostalnu i suverenu državu MOSKOVIJU u kojoj neće da žive niko drugi doli MOSKALJI. Paralela sa Srbijanci u (užoj) Srbiji. Ako to "geostrateški analitičar" nije u kapacitetu da shvati e a šta mu ja mogu - shvatiće al' biće dockan...i koliko će Srba da stane pod onu šljivu za to vreme ?

 4. Deda Micko says:

  Opravdavas Ruse, razumem, to je emocija, ali sa mozgom nema veze. Tako bi se moglo sve opravdati. Recimo i to sto Amerikanci ne ruse Vucica, zar ne? Velika sila kao sto je Rusija bira i postavlja one koji joj odgovaraju, zato i jeste velika. A sta radi Rusija? Ona ne postavlja u Srbiji svog coveka, nego ceka da Srbi na izborima (NAMESTENIM PO PRAVILU) zbace Vucka pa ce, kao toboze, tek onda da se umesa. To je lazna i licemerna pozicija bez obzira na nase emocije prema Rusima. I objasni mi ovo: zasto Putin pred svake izbore u Srbiji srece Vucka i daje mu podrsku, ako se ne slaze sa njegovom politikom?

 5. JmBg says:

  A šta ako se u rat za Kosovo ponovo umeša NATO, a Rusija ponovo odbleji iz daleka celu tu golgotu civilnog stanovništva Srbije? Ne bi im bio prvi put. Oni imaju politiku nemešanja... Takav krah bi mogao biti poguban po srpsku državnost u celini, ne samo na jednom delu teritorije. Mi značajnije nismo obnovili ni ekonomiju ni vojsku, čak smo 1999 imali ozbiljniju i bolje motivisanu vojsku nego danas. Sada imamo plaćenike, i čitave generacije mladića koji vojsku uopšte nisu ni služili. Posližili bi eventualno za ulične tuče. Za rat teško. Ako plaćenici ne daj Bože ne budu primali platu, hoće li ratovati? Šta znaju momci koji ni granatu nisu držali u ruci? Kosovo će onda vraćati rezervni sastav vojske Srbije? Ne deluje mi zdravorazumski, ni ostvarivo.

 6. Dane Radakovic says:

  Vucic nemoze ratovati sa silom zapada Vucic ima punu srbiju drogirasa i izdajnika a vojnika nema jer ih je unistija sps milosevic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *