РУСКИ АНАЛИТИЧАР „ЗАЛЕДИО“ АМЕРИКАНЦЕ: У Америци су могућа само три сценарија – НИЈЕДАН НИЈЕ ДОБАР ЗА ЊИХ

RUSKI ANALITIČAR „ZALEDIO“ AMERIKANCE: U Americi su moguća samo tri scenarija – NIJEDAN NIJE DOBAR ZA NJIH

17 avgusta 2020

Politikolog Jevgenij Satanovski izrazio je svoja očekivanja u pogledu budućnosti Sjedinjenih Država, koje danas prolaze kroz teška vremena.

Teška ekonomska situacija i neumoljiva epidemija COVID-19, koja smanjuje broj američkog stanovništva, stvorile su mnoge probleme trenutnom američkom rukovodstvu.U tom kontekstu, vlastima je nedostajalo samo narodnih nemira, kojima nije trebalo dugo da počnu. Rasni neredi koji su se odigrali širom zemlje zbog ovog incidenta i dalje se nastavljaju.

Satanovski smatra da je scenario zaustavljanja svih nereda malo verovatan i da je verovatnije da će trenutni procesi dovesti do izbijanja građanskog rata u Sjedinjenim Državama.

Štaviše, pođednako uspešno ovaj sukob može i da vodi do kolapsa SAD-a, što se vidi po osipanju moći i sukobu ne samo sa protivnicima poput Kine i Rusije nego i sa saveznicima poput EU.

Naredna opcija za Vašington može biti pokušaj organizovanja „pobedničkog rata“ sa nekim spoljnim neprijateljem. Trenutno su Rusija, Iran i Kina pogodni za ovu ulogu.

Trenutni predsednik Donald Tramp neće preduzeti takav korak, jer je svestan opasnosti. Međutim demokrate, ako dođu na vlast, mogu pokušati da primene ovaj scenario.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI10 komentara

 1. milorad3 says:

  ako senilni dripac bajden dodje na vlast rat je neminovan i biće momentalan. Odmah, na samom početku mandata on će napasti, ma ni 2 meseca neće proći, i u okviru toga se i dalje trupe razmeštaju.Za sada se njihov plan sprovodi po inerciji administracije i jedino poraz robovlasničkih naci pacova iz amerike, koji glume ljubitellje crnaca i anti-rasite može to da spreči , to će ih zaista baciti u rasulo, još jedan mandat trampu i to je kraj tog podmuklog plana.

  • Slobodanka says:

   Ako bi Bajden došao na vlast sumnjam da Iran će biti ubrzo napadnut. Što duže čekaju Iran će vojno biti sve jači, zato bi užurbali napad na Iran. On bi naredio i težak napad na Damask, ako bi to sproveo time bi ruska vojna pomoć Siriji pala na niske grane. Od Bajdena Ukrajina bi dobila znatno veću američku vojnu pomoć, sa ciljem da osvoje i pokore Donbas. Moguć je i scenario da Ukrajina sa pokorenim Donbasom i bez Krima bude uvedena u NATO. Time bi dobili jaču pesnicu u blizini granica Rusije. Ali ne verujem da će Bajden osvojiti vlast, Trampova izborna pobeda biće tesna te nastaviće se sukobi unutar SAD. Ta anarhija dovešće do slabljenja SAD ne samo iznutra, nego i na spoljnom planu.

  • test01 says:

   senilac bajden je obicna marioneta "duboke drzave" (i korporacija koje drmaju USA) a do rata ce sigurno doci ako demoNkrate preuzmu vlast u USA. Nesto sumnjam da ce da "udare" na Kinu,ipak je to preveliki zalogaj na kome mogu da se zadave.

 2. Knez Mirni, Car Silni says:

  Zato i američka Duboka ima scenarije za sav ostali svet i takođe nijedan nije dobar za sav taj svet. E, ali zato i dobri Bog ima svoj scenario koji je dobar samo za pravednike koji se opravdaše verom i delima u Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista, jer će doći pravedno carstvo i svako će od nas dobiti po delima svojim.

 3. Baja says:

  Sjedim pijem pusim i spricere rusim....&&&&&

 4. persida says:

  Dobice Jekiji po prstima u svakom scenariju. Osim ako se ne manu osvajackih ambicija i ne usredsrede na svoju ekonomiju, a Rusiji prepuste ulogu svetskog policajca.

 5. Archelay says:

  Tacno je da Tramp zna za tu opasnost ali,on isto tako zna kako ce to srediti.Nije se on tek tako pojavio na sceni nego se godinama pripremao za kako sto i sta ce.Ako je ovaj analiticar hteo da kaze da se radi o licnostima kapitalizma i komunizma u smislu progresa onda stvar je jasna.Niti je Tramp kapitalista kao sto ni Putin komunista nego zajedno idu putem spasavanja covecanstva.

 6. Rista says:

  Od Astane smo gromoglasno videli da je to satana. Mi Srbi. I videli smo sve zankove đavolizma. A gle čuda, niko nije ni primetio da se naš brat Rus preziva Đavolovski.(ma šalim se, aj nemo oma da skačete...)

 7. Rista says:

  Gadno je pogodio Ameriku. Rusi je gađaju još od oma posle Cara Nikolaja kome seme zatrše. I ljudi prošli kroz građanski rat, raspad države, bankrot i svašta još. Trenutno je u srpskim i ruskim medijima popularna projekcija večernje revije želja. Doduše, to traje samo po sata. Mislim, nekad bilo a danas se spominjalo. Ostale samo projekcije. Ako Rusi imaju neke komplekse zbog građanskog rata u prošlom veku, zbog raspada i bankrotstva, neće ih izlečiti jer građanskog rata u Americi neće biti i tako dalje. Kako bi bilo da se vratimo u stvarnost? Ili je ona tako gruba, da je lepše pobeći u projekcije? Ovo što sada i danas Đavolovski piše, ja piso kada sam išao u prvi razred tiletove gimnazije u drugoj polovini prošlog veka. I onda se i mi raspali, imali revoluciju i bankrot a ta prokleta je Amerika još uvek nije. Pa aj bre bar jednom dok sam živ pa da umrem zadovoljan i srećan. Aj bre raspanite se već jednom.Zašto uvek samo mi? Opet, kada gledam čak i sa strane da je dobro ko tebe kamenim ti njega stenom, onda je ovo što Rusi pišu - dobro! Ali ako gledam da je to samo kopija i odgovor na već originalno pljuvanje Amerike i zapada na SSSR i Rusiju, onda nije dobro. Jel može malo originalnosti? Na primer, Rusi sada izmisle da će se Ameri pretvoriti u crve za pecanje i to uskoro, pa raspale sa tom temom po celom svetu. Mi Srbi prihvatimo, Kinezi prihvate i to je već po sveta. Ima da se dogodi a ako ne, ima da gricka amere do kraja vremena. Iznerviraš protivnika.

  • test01 says:

   tako je Risto - pa i Rimsko carstvo je propadalo hiljadu godina (bukvalno posto je postojalo 2206 godina). Sve su to samo spiskovi zelja a stvarnost je nesto drugo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *