RUSKI ARKTIK: Evo šta Rusija trenutno gradi i razmešta na Arktiku!

RUSKI ARKTIK: Evo šta Rusija trenutno gradi i razmešta na Arktiku!

29 oktobra 2014

15_ece08f33General-pukovnik Mihail Mizincev, u ime ministarstva odbrane Ruske Federacije, saopštio je medijima da će ruska armija na Arktiku trenutno pravi 13 aerodroma i 10 radio-lokacionih punktova.

Radio-lokacioni punktovi služe u svrhu navigacije, kako aviona, tako i drugih potrebnih transportnih vozila, ali i u druge različite komunikacione-navigacione svrhe.

Nešto ranije, ministar odbrane RF, Sergej Šojgu, rekao je da će do kraja 2014. godine vojska Rusije biti raspoređena na celom prostoru Arktika.

General-pukovnik Mizincev je istakao da raspoređivanje vojske ide po planu i da je već napravljena ogromna infrastruktura na celom prostoru Arktika.

Arktik je goruće pitanje u svetu, jer nekoliko skandinavskih zemalja, Kanada i SAD, pored Rusije, polažu pravo na teritoriju Arktika. Međutim, izgleda da tamo niko neće moći prići bez dozvole iz Kremlja.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. života says:

  drago mi je da će svi morati imati dozvolu sile koja ne pravi ratove, u ištenje država i rušenje državnika. Dođe vreme da se i pravda za nešto pita

 2. milan says:

  Bojim se da to nece ici tako lako_!?

 3. Milos says:

  Hvala bogu,Arktik je bukvano jos jedina tacka na planeti zemlji koja nije ni cak 1%vadjeni resursi odande.A procenjuje se da ima samo nafte i prirodnog gasa za i do 10vekova.Verujte za Arktik ce biti velike borbe na svim poljima,od diplomatskih pa do svih raspolozivih,jer pored nafte,gasa,dijamanata,plemenitih metala,Arktik je najvece izvoriste sveze vode(bez obzira sto je morska da se razumemo)Svi svetski mediji su sa namerom zatrpani vestima sa raznih mesta mnogo manje vaznih,bas da bih se Arktik sakrio u toj medijskoj prasini koju je iskusno podigla i CIA i razne druge organizacije pomocu svojih spin majstora.

 4. Jugoslav says:

  Upravo tako Života. Sve si rekao. Bravo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *