РУСКИ АВИОНИ подигнути на највиши степен борбене готовости!

RUSKI AVIONI podignuti na najviši stepen borbene gotovosti!

26 avgusta 2016

572a59c0c3618886548b4567Lovci presretači MiG-31 i bombarderi Su-24, koji se nalaze na aerodromu Sokol u Permskom kraju, u okviru iznenadne provere su premešteni na aerodrome Južnog vojnog okruga, saopštila je u petak pres-služba Centralnog vojnog okruga.

U Vojsci Rusije 25. avgusta počela je iznenadna provera borbene i mobilizacione gotovosti snaga Južnog i delova snaga i sredstava Zapadnog i Centralnog vojnog okruga, Severne flote, Glavne komande Vazdušno-kosmičkih snaga i komande vazdušno-desantnih jedinica.

„Posade lovaca-presretača MiG-31 i bombardera Su-24 iz sastava operativno-taktičke avijacije Centralnog vojnog okruga poletele su s aerodroma Sokol (Permski kraj) na operativne aerodrome Južnog vojnog okruga u okviru iznenadne provere borbene gotovosti“, navedeno je u saopštenju.

U pres-službi su naveli da su uprava ruske avijacije i protivvazdušne odbrane, kao i niz vojnih jedinica i odreda koji ulaze u njen sastav, podignuti su na najviši stepen borbene gotovosti.

Iznenadna provera sprovodi se u okviru priprema za sprovođenje strateške vojne vežbe „Kavkaz 2016“.  Praktična dejstva vojske će se izvoditi na zajedničkim vojnim poligonima, kao i u vodama Crnog i Kaspijskog mora. Provera će trajati do 31. avgusta.

KOMENTARI4 komentara

 1. says says:

  Gadjajte vec jednom Bondstil i bosanske mudzahedine. Ili, oladite i ne lazite nas vise.

 2. Pitagora says:

  Vojni manevri traju. Zato nije potreban znak uzvika u naslovu.

 3. sinisa says:

  Ovi Rusi su zivi BITEF.

  • Kosovac says:

   Nisu Rusi „zivi BITEF“, živi BITEF je ovaj davalac naslova u „Intermagacin“. Valjda to ovaj Dmitrović pusta neku budalu da se bruka umesto njega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *