РУСКИ АВИОНИ ПРЕКИДАЈУ СА БОМБАРДОВАЊЕМ ИДЛИБА: Добили нови задатак! (ВИДЕО)

RUSKI AVIONI PREKIDAJU SA BOMBARDOVANJEM IDLIBA: Dobili novi zadatak! (VIDEO)

12 septembra 2018

Ruske vazdušne snage su ove sedmice prebacile svoju pažnju od provincije Idlib na istočni region Sirije, kako bi se nastavili mirovni pregovori sa Turskom i Iranom.

Prema vojnom izvoru u Damasku, Ruske vazduhoplovne snage pokrenule su nekoliko vazdušnih napada na istočnu regiju Sirije, danas, bombardujući brojne položaje Islamske države (ID).

Među područjima koje su ruske vazduhoplovne jedinice gađale bile su regije Al-Safa i Badija Al-Šam u oblasti Deir ez Zora. Ova spomenuta područja trenutno imaju jako prisustvo terorista Islamske države. Pre njihovog snažnog napada na istočnu Siriju jutros, ruske vazduhoplovne snage prvenstveno su koncentrisale vazdušne napade na provincije Idlib i Hama.

Međutim, zbog molbe Turske, ruska vojska se složila da privremeno zaustavi svoje napade na provinciju Idlib u korist mirovnih pregovora.

(Pravda)

KOMENTARI9 komentara

 1. Deda Micko says:

  Ove nedelje sizofrenik Erdogan radi za teroriste, a Putin mu u tome pomaze. Sad ce se teroristi prebaciti na drugu lokaciju, pa jovo nanovo.

 2. Hruscov says:

  Davaj, davaj...

 3. Rusofil says:

  Da nije ovog dede micka zivjeli bismo u informativnom mraku.

  • Deda Micko says:

   Ne biste bili u informativnom mraku, ali u mraku fetisistickog obozavanja cioniste i Jevreja Putina, to svakako.

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Prekinuli su bombardovanje,normalno, treba da napune te avione novim bombama :-)))

 5. Miraš says:

  Po pitanju neslaganja/odlaganja operacija snaga SAA u Idlibu jeste u pitanju Erdoganova sebičnost ali ovaj put treba reći da ima zašto je to i dobro. Strateški je značajniji jug Sirije od Idliba. Ako gledamo samo stanovništvo i konačno likvidiranje najgorih terorističkih grupa ogranaka Al Kaide u Idlibu onda se Idlib čini važnijim. Takodje dok Idlib drže teroristi prekinuta je vŽN saobraćajna veza koja povezuje Tursku ali i celu Siriju i Liban preko zapadne strane Sirije sa Jordanom. Medjutim nenaseljena sirijska pustinja (arapski Badijat eš Šam) zbog glavnog sirijskog gasovoda koji se kroz nju proteže je značajnija. Takodje dok god je ta pustinja neoslobodjena iz nje će terorističke grupe vršiti napade na gradove prema Eufratu, na Palmiru i videli smo u novije vreme zapadnije prema Suvejdi. Sirijski glavni gasovod ide baš kroz tu pustinju iz jugoistočne Sirije od stanice T2 koja je blizu granice sa Irakom naspram grada Abu Kemal pa se polako diže u pravcu severozapada te preko Palmire (Palmira je izdvojeni deo sirijske pustinje) stiže do Tartusa. Posebna opasnost je što Amerikanci zvanično nastupaju da su prisutni u Siriji zbog borbe protiv ISIS. Znamo već da borci ISIS zapravo su pioniri divljeg zapada u Siriji. Navodno boreći se protiv ISIS (protiv svojih pionira) Amerikanci iz velike baze Al Tanf (55 km u prečniku) mogu da se još prošire severoistočno na neoslobodjeni deo sirijske pustinje. Kad se jednom negde prošire teško ih je izbaciti! Time bi dobili prostor od Sukhne (blizu Palmire) pa na istok prema gradu Deir ez Zor gde se proteže put koji povezuje istok i zapad Sirije i južnije prema drugim mestima uz Eufrat. Imali bi pod kontrolom deo glavnog sirijskog gasovoda, ali i kopnenu vezu koja povezuje Iran sa Sirijom i to unutar Sirije od sirijskog grada Abu Kemal do grada Deir ez Zor i onda na zapad preko Palmire do Homsa. Početkom godine Amerikanci su učvrstili i ojačali bazu Al Tanf, zatim dopremili su još ratne tehnike i tada su doveli još oko 900 vojnika. Sada su povečali bazu za još oko 100 marinaca. Nešto spremaju. Izgleda kao da razvlače operaciju snaga SAA u Idlibu, ali mogu zapravo da zaigraju veću ratnu igru.

  • Miraš says:

   Ispravka zbog glavnog sirijskog NAFTOVODA. Ali i sirijski gasovod ide nešto severnije sa istoka Sirije pa preko Palmire...

 6. Miraš says:

  Zapadni mesu već su dobro odradili propagandni rat na temu trovanja stanovništva u Idlibu od strane Asadovih snaga. Ekipe Belih šlemova i akteri iz terorističkih grupa na terenu u Idlibu su već spremni za veliku provokaciju. U isto vreme u Americi su u toku predizborne aktivnosti za Kongres i Senat, a po pravilu stranka koja nije na vlasti (u ovom slučaju Demokratska stranka) tada dobija više glasova nego na predsedničkim izborima. Značaj tih izbora nam govori da nema nikakve šanse da Tramp odustane od vojnih udara na Siriju, njemu lično bilo bi veoma korisno da sada naredi udare po Siriji. Donekle se to može izbeći ako u narednih mesec i po dana snage SAA preorijentišu se na borbu protiv ISIS. U rejonu Safa prema Sivejdi deo snaga SAA već vodi operacije ali se pne mogu povećati. Takodje od 31. avgusta Liva al Kuds (palestinci) vodi operaciju protiv ISIS u većem neoslobodjenom delu sirijske pustinje severoistočno od Tanfa. Pre njih sličnu operaciju je vodila grupa sirijskih saveznika iz Avganistana, a pre njih opet neko. Zbog veličine prostora koji je i kamenit i šljunkovit te ima i tajnih prolaza i skloništa čišćenje se dosad sporije odvijalo. Dakle i u ovom većem neoslobodjenom istočnijem delu pustinje operacije snaga SAA sada se mogu povećati.

  • Miraš says:

   Zapadni "mesu", a treba da stoji - zapadni MEDIJI SU ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *