РУСКИ „БЕСМРТНИ ПУК“ свој амерички марш почео од Њујорка, Вашингтона, Бостона и Денвера

RUSKI „BESMRTNI PUK“ svoj američki marš počeo od Njujorka, Vašingtona, Bostona i Denvera

6 maja 2018

RUSKA patriotska manifestacija „Besmrtni puk” i ovog maja se `valja` Amerikom

U Njujorku je bila najmasonija od 2015-te kada je prvi put održana. Okupila je oko 2.000 ljudi. U organizaciji društva „Ruska mladež Amerike”.

Kolona je krenula obalom Hadsona. U njoj je bilo i nekoliko desetina Ameikanaca, sa portreta svojih očeva i dedova koji su bili učesnici Drugog svetskog rata.

Jedan od njeih – Rodžer Ham – rekao je: „Voleo bi da u ovoj manifestaciji bude mnogo više gađana SAD. Mi treba da zajedno sa Rusijom rešavamo svetske probleme”.Kada je „Besmrtni puk” bio na Menhetnu – iznad njega je nekoliko puta proleteo avion `vukući` 30 metara dugu Georgijevsku lentu koja je simbol ruske pobede.

Kolone „Besmrtnog puka” prošle su i drugim velikim američkim gradovima: Vašingtonom, Bostonom i Denverom.

U Vašingtonu je okupljanje bilo ispred Bele kuće. Cilj je bio memorijal Drugog svetskog rata.

U koloni je bilo oko 700 ljudi. Na čelu je bio ambasador Rusije u SAD  Anatolij Antonov.

Manifestacija je završena svečanim koncertom u kojem su učestvovali i umetnbici Ruskog hora sa Jelskog univerziteta i ansambla narodnih igara „Kaleidoskop” iz Njujorka.

„Besmrtni puk” će 6. maja imati priliku da vide stanovnici San-Franciska, Sijetla, Orlanda, Filadelfije, San Dijega, Čikaga, Hjustona, Feniksa, Detroita, Kanzas Sitija i Talahasija.

KOMENTARI2 komentara

  1. Zaharije qSerak says:

    Tako isto je i gos.Putin dozvolio okupljanje u Rusiji!Strah počinje zabranama Istorija je to pokazala.

  2. Miraš says:

    Ruski besmrtni puk je samo manifestacija tj. nema političke aktivnosti, ali jeste jedan vid ruske meke sile. Kada se manifestacije održavaju u inostranstvu svaka država koja bi ih zabranila time bi priznala svoju neofašističku suštinu, a veoma je opasno otkriti svetu svoje pravo lice. Ukrajina u tom smislu pokazuje najslabiju samokontrolu, na prošlogodišnjim manifestacijama Besmrtnog puka u Ukrajini bilo je mnogo nereda i baš agresivnih i primitivnih ometanja ove manifestacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *