РУСKИ БЕЗБЕДЊАK УПОЗОРАВА! НАТО има НОВУ СТРАТЕГИЈУ за Европу – открили су СВОЈЕ НАМЕРЕ

RUSKI BEZBEDNJAK UPOZORAVA! NATO ima NOVU STRATEGIJU za Evropu – otkrili su SVOJE NAMERE

25 maja 2019

Nova vojna strategija NATO-a svedoči o tome da Alijansa ne namerava da sarađuje s Moskvom, izjavio je član Odbrambenog komiteta Saveta Federacije Franc Klincevič.

– Mislim da je saopštenje o takozvanoj novoj koncepciji NATO-a, koje je izneo generalni sekretar bloka, očigledni informacioni fejk. Njegov cilj je da podgreje interesovanje običnog evropskog čoveka za dejstva NATO-a kao zaštitnika zapadnih vrednosti od nepostojeće ruske pretnje, navodeći ga da „odreši kesu“ – rekao je Klincevič.Prema njegovom mišljenju, Rusija ne mora pod hitno da reaguje na Stoltenbergovu izjavu.

– Istovremeno, ponovo smo se uverili da NATO nije usmeren na konstruktivni dijalog s Rusijom i sva naša dejstva za jačanje odbrambene sposobnosti ne samo da su opravdana, nego i životno važna – rekao je Klincevič.

NATO je odlučio da usvoji novu vojnu strategiju, saopštio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg, objasnivši da je odluka doneta zbog „nuklearne pretnje“ iz Rusije i novih izazova na istoku i jugu. Prema Stoltenbergovim rečima, nova strategija je potrebna da bi se potpuno zaštitile zemlje-članice Alijanse i obezbedila stabilnost u budućnosti.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je ranije da NATO pokušava da predstavi Rusiju kao glavnu pretnju Zapadu, što je, kako je istakao, apsolutno izmišljeno. On je dodao da praktična dejstva Alijanse, kao što su osvajanje vojne infrastrukture u blizini ruskih granica i jačanje aktivnosti u Crnom i Baltičkom moru, „vode rastu napetosti i zahtevaju adekvatnu reakciju ruske strane“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gojko B says:

    Svet sa istoka i iz Evrope je spoznao svu zapadnu politiku , isto tako politiku EU . . . Jednostavno više neće da plaća ratove gospodarima rata i njihovu ekonomijo . . . .

  2. istina says:

    ...na zapadu ništa novo...rus će morati da dodje ponovo do Berlina, pa će posle da ga shvaćaju ozbiljno...evropa nije ugrožena od strane opasnih islamskih ekstremista nego od pravoslavlja, jer su komunizam upropastili u SFRJ i SSSR...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *