Ruski tajkuni uz Putina

Ruski tajkuni uz Putina

4 avgusta 2014

Putin meets with government membersRuski biznismen Genadij Timšenko, blizak predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, izjavio je danas da ruska poslovna elita neće pritiskati predsednika da promeni taktiku prema Ukrajini zbog zapadnih sankcija.

Timšenko je ocenio, u intervjuu ruskoj novinskoj agenciji Itar-tas, da je Zapad pogrešio kada je doneo kaznene mere da bi izvršio pritisak na Putinov najbliži krug i naterao Rusiju da promenu politiku prema Ukrajini.

Na pitanje da li poslovna elita može uticati na Putina, Timšenko je rekao da to odmah može da bude isključeno.

„Vladimir Vladimirovič Putin jedino misli na interese Rusije. I tačka. Oko toga nema kompromisa”, izjavio je Timšenko, čije se bogatstvo procenjuje na između 12-16 milijardi dolara.

„Bilo bi naivno pomisliti da sa takvim metodama bilo ko može da nas zaplaši ili primora da se povučemo”, zaključio je Timšenko, koji je među prvim ruskim biznismenima kojima su SAD, u okviru širih zapadnih sankcija protiv Rusije, zamrzle imovinu i zabranile izdavanje vize.

Timšenko poseduje veliki udeo u ruskom proizvođaču gasa Novateku, rudniku uglja Kolmaru, Banci Rusija i petrohemijskoj kompaniji Sibur.

KOMENTARI2 komentara

  1. Mare says:

    E kad SAD i EU dobije od ovakvog finansijskog diva poruku da po pitanju Rusije kod Putina nema kompromisa mislim da bi zapad trebao da se pocese po glavi i zapita sta pokusava da ostvari. Meni je jasno da zele 2 posto za NATO od svih clanica, ali pitam se zar je potrebno da stradaju ljudi da bi majmuni uzeli lovu. Nemam reci.

  2. Za Srbiju says:

    Dobra vest. Oligarsi veruju Putinu i interes Rusije je iznad ličnog interesa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *