Ruski biznismen proteran iz Crne Gore

Ruski biznismen proteran iz Crne Gore

11 avgusta 2014

crna goraRuski državljanin Mihail Peskov, doskorašnji finansijski direkor kompanije “Bepler i Jakobson”, koja gazduje crnogorskim hotelima “Avala” i “Bjanka”, proteran je na dve godine iz Crne Gore, jer je radio bez radne dozvole. Peskovu je zabranjen ulazak u Crnu Goru do 21. jula 2016. godine.

Filijala za upravne unutrašnje poslove Budva odobrila je Peskovu privremeni boravak po osnovu spajanja porodice, odnosno sa suprugom Tatjanom, sa rokom važenja do 31. januara 2015. godine.

U obrazloženju Granične policije je navedeno da je Peskov obavljao poslove finansijskog direktora i nastavio da potpisuje dokumenta firme i posle 21. januara kada mu je istekla radna dozvola.

Sektor Granične policije kaže da je već u junu doneo rešenje o otkazivanju boravka Peskovu, na koje se on žalio. Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore usvojilo je tu žalbu i poništilo rešenje zato što službenik Uprave policije nije stavio pečat na dokument, ali je u obrazloženju navelo da su opravdani razlozi za otkazivanje boravka na dve godine.

Hotel “Avala” nalazi se u Budvi, a “Bjanka” u Kolašinu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *