Ruski borbeni avioni uvežbavali vazdušne bitke

Ruski borbeni avioni uvežbavali vazdušne bitke

5 marta 2014

Russian fighter aircrafts Su-47 and two SU-27 fly in formation during the MAKS-2005 international air show in Zhukovsky near MoscowPiloti avio-bazu ruskog Južnog vojnog okruga, dislocirani  u Krasnodarskom kraju, uvežbavali su proteklih dana na najnovijim avionima Su-25SM3 presretanja i vazdušne bitke protiv uslovnog protivnika na visinama od 100 metara do tri kilometra.

 Na  poligonu su ispaljivali rakete i bombardovali zadate ciljeve. Zadatak im je bio i pojedinačno i grupno gađanje. Ukupno su izveli 25 naleta – dnevnih i noćnih.

„Akcent je stavljen na povećanje efikasnosti pogodaka objekata uslovnog protivnika na zemlji sa malih visina do 100 metara, kao i na uslove otežanog radarskog upravljanja posadama sa zemlje u uslovima koji su maksimalno bliski borbenim“ – saopštila je pres služba ruskog Južnog vojnog okruga.

Pri „brzinama od 300 do 800 km/čas iskusni piloti su uvežbavali teške pilotažne elemente, kao što su vertikalna, horizontalna i kosa „burad“, borbeni okret i petlja Nestorova“.

Najnoviji jurišnik Su-25SM3 u stanju je da pogađa spore i gotovo neprimetne ciljeve na zemlji bez jake dnevne i noćne vidljivosti.

Opremljen je sistemom satelitske navigacije GLONASS koji omogućuje da se isprogramira konačna tačka na karti sa pouzdanošću do deset metara. Ovaj sistem omogućuje pilotima da dejstvuju nezavisno od kopnenih službi za podršku.

Piloti imaju u kabini ugrađen višefunkcionalni displej radi boljeg prijema informacija.

Borbena efikasnost modernizovanog Su-25 povećala se za tri puta.

(Fakti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *