РУСКИ ДОКТОР ДОШАО ДО ЕПОХАЛНОГ ОТКРИЋА – ОБАВЕШТЕН И ПУТИН: Руси измислили ГАСНИ КОКТЕЛ који лечи КОРОНАВИРУС!

RUSKI DOKTOR DOŠAO DO EPOHALNOG OTKRIĆA – OBAVEŠTEN I PUTIN: Rusi izmislili GASNI KOKTEL koji leči KORONAVIRUS!

4 maja 2020

Zasada u svetu ne postoje nijedna metoda i nijedan preparat za koje se može reći da su potpuno efikasni u lečenju virusa korona.

Najpoznatiji ruski pulmolog akademik dr Aleksandar Grigorjevič Čučalin predložio je da se za lečenje virusa korona koristi metoda koja je već počela da se primenjuje u jednoj moskovskoj bolnici kod teških astmatičara.Umesto priključivanja na respiratore, koji pomažu veštačkoj ventilaciji pluća, pacijentima se daje „gasni“ koktel koji su nazvali „gelioks“. Radi se o kombinaciji helijuma i kiseonika.

Ne samo u ruskim medijima već i na Zapadu, sve je više lekara koji upozoravaju da upotreba respiratora može biti opasna kod bolesnika koji imaju teži oblike kovida 19. U razgovoru sa predsednikom Putinom, akademik Čučalin nedavno je naglasio da bi bilo dobro da se koristi smesa helijuma i kiseonika.

Čučalin u naučnim krugovima ima veliki ugled kao stručnjak u lečenju bolesti pluća, ali i kao čovek koji se bavi otkrivanjem novih metoda lečenja.

– Kod težih bolesnika u alveolama može doći do spazme i tromba i u takvim situacijama respiratori ne mogu da pomognu. Zato se mora koristiti nova metoda lečenja. Upravo helijum može da reši problem nedostatka kiseonika. Sada se ta nova metoda primene helijuma sprovodi u Naučnom institutu hitne pomoći „Sklifasovski“ u Moskvi – navodi akademik Čučalin.

Šta o toj novoj metodi lečenja kažu drugi ruski pulmolozi?

– Metoda koju predlaže akademik Čučalin već se koristi u lečenju teških opstruktivnih oboljenja pluća, kao što je na primer astma. Ali, da bi se koristila smesa „gelioks“ treba napraviti aparate preko kojih bi pacijent dobijao pomešani helijum sa kiseonikom. Dosadašnji eksperimenti su pokazali da ta gasna smesa pomaže bolesnicima koji imaju astmu. A što se tiče korišćenja „gelioksa“ za lečenje bolesnika koji imaju probleme sa disanjem zbog virusa korona, eksperimenti treba da pokažu koliko je efikasna ta metoda – kaže profesor Sergej Avdejev, dopisni član Ruske akademije nauka i glavni pulmolog Ministarstva zdravlja Rusije.

Što se tiče sve češćih kritika korišćenja aparata za veštačku ventilaciju kod obolelih od virusa korona, iskusni pulmolog sa Klinike A. A. Ostroumova u Moskvi Aleksandar Paljman kaže da „nema idealne metode lečenja“ pa se i respiratori koriste kad nema drugog izbora.

Zasada u svetu ne postoje nijedna metoda i nijedan preparat za koje se može reći da su potpuno efikasni u lečenju virusa korona.

Zagrejani helijum

Sergej Vartolomejev, naučni rukovodilac Instituta biohemijske fizike „N. M. Emanuel“ i dopisni član Akademije nauka, koji je učestvovao u razradi korišćenja tople smese helijuma i kiseonika, kaže da je nova metoda bezopasna i da pomaže pacijentu da lakše udahne vazduh, to jest kiseonik. Vartolomejev tvrdi da zagrejani helijum uništava viruse u plućima.

(Alo/novosti.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. Zli Vuk says:

  Gubitak svakog ljudskog života je veliki gubitak za čovečanstvo - "za kim zvona zvone".U prilikama kakva je ova,za dobrobit onih koji su samo trenutno zdravi,sadašnji bolesnici se smeju iskoristiti za kontrolu i ispitivanje novih lekova - i to je normalno i to ima opravdanja.

 2. Slobodanka says:

  Uh, al bi bilo dobro da se pokaže efikasnim ovo lečenje težih bolesnika zaraženih kovidom-19. Zaraza Kovidom-19 postala bi značajno manje opasna u zdravstvenom smislu. Čim mogu da se leče najteži bolesnici, ne bi bilo kao sada da se problem prvenstveno rešava distanciranjem. To znači da aktuelna zaraza kovidom-19 ne bi više mogla da izaziva ni značajne ekonomske posledice što mi se čini još značajnijim.

 3. Miraš says:

  Ako ovo bude uspešno, bogatun Gejts i družina prdnuli su u lonće sa svim njihovim velikim planovima. Jednom će sigurno pronaći dobar lek. Kad postane moguće lečiti najteže bolesnike od neke bilo koje bolesti, onda ona gubi značaj. Setite se naprimer kakav i to baš težak društveni i nacionalni problem nekad je predstavljalo besnilo, a šta je ono danas. Retko kad se pominje. Verujem da će i covid-19 ubrzo postati nešto što se retko pominje, a ne kao danas da svi mediji samo pišu o njemu.

  • Duca says:

   Problem je što se besnilo leči vakcinom protiv besnila, a ti pišeš o nečemu o čemu ništa ne znaš. Vakcina stimuliše imuni sistem da stvara ćelije koje napadaju virus. Zato se mora dati u prvih 24 sata od momenta zaraženja virusom, da bi imuni sistem imao vremena da stvori antitela dok se virus ne namnoži previše, jer je onda kasno za sve. Uostalom, šta imate protiv vakcine, ako ne bude gejtsova, ili novarisova, već ruska?

   • Miraš says:

    Ako nisi razumeo onda pročitaj još jednom ili pitaj nekog ko razume. Čim kod neke bilo koje bolesti mogu uspešno da se leče najteži slučajevi onda ta bolest gubi značaj. Tada čak i ulaganje u pronalaženje i proizvodnju vakcine može izgledati kao suvišno bacanje novca. Ovde se radi o ogromnoj pohlepi za novcem, a smislili su da zarade na strahu od nepoznatog. Otuda tolika medijska propraćenost. Da su Marsovci stigli na Zemlju ne bi o njima toliko pisali. Medjutim nema više tog nepoznatog ako se stigne dotle da se mogu lečiti najteži slučajevi bolesti. Odnosno nema razloga za strah. Toliko su kvarno krenuli da evo neću da primim nikakvu vakcinu protiv tog virusa, jednostavno gadi mi se na pomisao na bilo čiju vakcinu protiv tog virusa. Iskreno zgadile su mi se sve vakcine. Treba za primer osuditi i javno pogubiti autore ovog veštački izazvanog dogadjaja pa se ubuduće neće igrati za virusima i sa biološkim ratom protiv ljudi.

   • Miraš says:

    Evo, pronađite kroz internet ovaj tekst: Reljić: Korona-poredak Svetog Bila Gejtsa rasprsnuće se kao mehur od sapunice 04.05.2020. A DR NESTOROVIĆ JE IZDAJNIK – IZDAJE «STRUKU» I SABOTIRA U SRBIJI PLANETARNI DOGAĐAJ. * Bane Nestorović je „ekstremno popularan u srpskoj javnosti, a istu tu javnost ubeđuje da vakcinacija nije dobra stvar“, javljaju ovih dana tabloidi. Ma, još se udružio sa majstorom Đokovićem, Novakom da, pa upregli Teslu, da Nikolu Teslu, da udare na Sv. Bila Gejtsa koji „vrlo napadno reklamira vakcinu za koronu, a na pitanje da li će biti sigurna, rekao: 'Pa ne znamo, ne možete da obratite pažnju baš na kvalitet, može da bude i neželjenih efekata'“ * Ali, kako je moguće da nekome padne na um da neće vakcinu, kad mu je ponudi doajen našeg vakcinarstva dr Predrag, Kon, čovek izuzetnog iskustva, koji je u vreme svinjskog gripa bio na čelu nadležne Radne grupe i dobro znao da treba da se kupi 7,5 miliona doza vakcine, ali kao „razumna struka“ se pogodio s vlastima - na 3 miliona tamiflua od Novartisa, 850.000 plaćeno avansno. A kupili skuplju Novartisovu… Ma tekst je predivan, pročitajte ga celog.

   • Miraš says:

    Zašto se Kon ljutio na Novakovu izjavu o vakcinama? Izgubiće ne malu proviziju, ako kao struka uvali srbadiji vakcinisanje?

 4. Butan says:

  Jednom davno i adolf je našao lekoviti koktel gasova kojim je želeo kao i danas bili da smanji populaciju od 10 - 100 posto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *