РУСКИ ЕКСПЕРТ КОРОТЧЕНКО У УДАРНОМ ТЕРМИНУ: Веома важно да подржимо наше српске савезнике

RUSKI EKSPERT KOROTČENKO U UDARNOM TERMINU: Veoma važno da podržimo naše srpske saveznike

6 decembra 2023

RUSKI novinar i vojni ekspert, glavni urednik časopisa Nacionalna odbrana Igor Jurijevič Korotčenko, u udarnom terminu na kanalu Rusija 1, u emisiji „60 minuta“ koja je emitovana 4. 12. dotakao se teme Kosova, komentarišući prilog na kojem je prikazan šef Pentagona Lojd Ostin, koji govori o „nepovredivosti državnih granica“. On je, takođe, ukazao podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– I najvažnije je da je Lojd Ostin istakao nepovredivost državnih granica, ja onda odmah pitam a šta je bilo sa Jugoslavijom. Obrazovanje nezavisne enklave Kosovo, a to je nedeljivi deo Srbije u tom vidu kako ona danas izgleda. Tako da mislim da je njegova pozicija veoma dvolična. Takođe mislim da još jednom moram da pomenem pošto se u Srbiji pripremaju parlamentarni izbori da je za nas veoma važno da podržimo naše srpske saveznike. To je i predsednik Vučić, to je i rukovodilac srpske specijalne službe BIA Aleksandar Vulin koji je podvrgnut velikom pritisku, protiv njega su uvedene sankcije, trude se da ga nateraju da ostavi mesto direktora, mada to se već dogodilo, on je podneo ostavku na mesto rukovodioca te srpske specijalne službe. Zato ja mislim da mi naše partnere treba da podržimo i politički i ekonomski, naravno razumevajuću da bojno polje danas to nije samo Ukrajina ili Bliski istok već je to naravno i Balkan, a ključna tačka je naravno Srbija koja je naš saveznik, partner, prijatelj i mi zajedno sa njima treba da odolimo zapadnoj hegemoniji – rekao je Korotčenko.

Bogata biografija

Igor Jurijevič Korotčenko je ruski novinar i vojni ekspert, glavni urednik časopisa Nacionalna odbrana; osnivač i direktor Centra za analizu Global Arms Trade LLC; član Javnog saveta pri Ministarstvu odbrane Rusije od 8. februara 2012. godine, rezervni pukovnik.

Predsednik je Javnog saveta pri Ministarstvu odbrane Rusije (8. februar 2012 – 24. april 2013), u periodu od 2003. do 2010. bio je glavni urednik nedeljnika Vojnoindustrijski kurir.

KOMENTARI11 komentara

 1. SiNiša says:

  Zahvalio bih mu se od srca na brizi o nama da nije spominjao one likove. Ovako samo kurtoazno: hvala.

 2. 1389 says:

  Nema potrebe da se zahvaljuješ, Rusi dobro znaju patnju Srbskog naroda, znaju da je Vučić Klausov učenik i znaju da je Ana engleska pudlica. Srbi nemaju spasa, dok Rus ne dođe na Balkan...

  • Carnex Pasteta says:

   Tako je!

 3. Kulak says:

  Volim Rusiju

 4. RASPUCHIN says:

  Ne radi se tu samo o KiM nego o granicama bivše države jer su sve unutrašnje granice bile administrativne a ne državne. Rusi moraju potegnuti pitanje Republike SRBske Krajine (privremeno okupirane) jer se i Moskva , kao i Beograd , Branila u Kninu. 'rvaCka može postojati samo kao velikodušna ponuda , od strane Srba i Rusa , ali samo takva 'rvaCka koja bi obuhvatala one četiri sjeverne županije. Ma i kvadratni santimetar veća ustašo-'rvaCka bi bila poraz i Srba i Rusa.

 5. persida says:

  Ne daju Rusi Vucica.

 6. Kulak says:

  Volim Srbiju

 7. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  @persa Sigurno ga čuvaju za kraj. Da ga javno obese na Terazijama, za nauk budućim politikantima i jajarama.

  • rade n says:

   Ljudi opametite se!Vucicu najviše rade o glavi prozapadna opozicija pod pokrovom Djilasa koji su veći neprijatelji za srpski narod,srpsku državu,srpsku kulturu i istoriju,srpsko biće i srpski duh nego Berlin,London i Vasington.Nazalost vidim da je tolika haranga na Vucica jer narod smatra da će time da spasi Srbiju.Bojim se da srpski narod bežeći od jednog zla ,uleteti u još veće zlo,a možda i u duplirano!A onda nam ni sveti Petar ne može pomoći i biće sve gotovo!

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

   Zemlja zove Mars! Od čega/koga su ovi "manje zlo"? „Da ne bude veće zlo...“ filozofija je Srbiju previše koštala. Takvi, sa tom pritupavom sitnoseljačkom politikom su najgori. S njima bagra radi šta god poželi. Od Tita i Miloševića, Đinđića i Đilasa, do ovih neukih džibera i psihopata Vučića, Vulina, Dačića...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *