РУСКИ ЕКСПЕРТ НАЈАВИО ТАЈНУ ОПЕРАЦИЈУ И СВЕТСКИ ОБРТ

RUSKI EKSPERT NAJAVIO TAJNU OPERACIJU I SVETSKI OBRT

28 februara 2021

Hazin objasnio zašto su Rjabkovljeve reči postale vesnici skorog kolapsa dolara.

Ekonomista Mihail Hazin govorio je o trenutnom stanju stvari u globalnoj ekonomiji, ocenjujući posledice pada dolara.

Izjava zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Rjabkova, o potrebi da se Rusija oslobodi „toksičnog“ dolara, može se smatrati signalom neposrednog početka ozbiljnih promena u globalnom finansijskom sistemu. O tome je nedavno govorio ekonomista Mihail Hazin.Stručnjak je primetio da je diplomatski plan moguće sprovesti bez formalnog odbacivanja poravnanja u dolarima, ograničavajući se na stvarnu upotrebu bilo koje valute pogodne za međunarodna poravnanja.

Istovremeno, primetio je da će u slučaju „kolapsa sveta u valutne zone“ za prevazilaženje krize biti dovoljno da se vratimo na „zlatni standard“.

Ekonomista je istakao da već dugo u svetskoj stručnoj zajednici postoji mišljenje o skorom urušavanju sistema međunarodnih poravnanja zasnovanih na dolaru.

„Mislim da se moramo postepeno udaljavati od dolara“, rekao je stručnjak.

Istovremeno, rečeno je da će visoko dolarizovana ekonomija doživeti negativne posledice međunarodnog kolapsa dolara.

Ekspert je primetio da i same Sjedinjene Države počinju otvorenije da govore o preduslovima za takav razvoj događaja. U tom kontekstu, Hazin je istakao da Rjabkovljeve reči postaju i vesnici skorašnje propasti dolara.

“Činjenica da se to otvoreno najavljuje znači da se na tako nešto neće čekati dugo”, rekao je Hazin, napominjući da neke “usijane glave” očekuju da kriza dolara počne krajem ovog proleća.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad 5 says:

  30% dolar pada u prvom momentu posle se ne zna tačno koliko će da kliza . ali to znači tešku bedu u USA jer oni sem oružja i civilne avijacije NIŠTA ne izvoze,osim "know how" što je američki izraz za trange-frange,i dolara ali doloar više neć biti primamljiva izvozna roba.ZLATNI STANDARD je budućnost svetske ekonomije kao što je i odvek bio stabilni deo ekonomije, isak njtn je vrlo pametan čovek i on je dobro osmislio taj matematički model ekonomije u kome nije MOGUĆA PREVARA krupnih razmera inače će biti detektovana i samo tržište će je regulisati a prevarant će trpeti ozbiljne gubitke zbog toga što je pokušao.NEMA BESPLATNOG NOVCA BRE.Ko ima dolare bolje daih proda odmah a i euro je u teškom problemu posle pada dolara i kratkoorčnog skoka ta valuta će se URUŠITI ISTO a možda čak i gore.Centralne banke glavnih članica EU su već odštamaple svoje stare nacio9nalne valute u rezervi :) ALOOO srbi prodajte evro i kupujte BILO ŠTA drugo sem dolara.

  • devize devize says:

   "nou hau" doslovno znači znati kako ili poznavanje tehnologije ili "ruke" što bi rekli majstori. Trange frange bi se pre moglo reći za benking ili berzanska mešetarenja.

 2. kujsibrepati says:

  Remember remember remember samo Treci svetski rat spasava Ujka Sam od ekonomske propasti

  • Miraš says:

   Ni treći svetski neče im pomoći, jer više nemaju vojnu prednost. Zaglavili su se na Bliskom istoku i u Avganistanu. U medjuvremenu vojno su ojačale: Rusija, Kina, Iran, Egipat i druge zemlje.

  • padre says:

   A možda spasi svet od njih!

 3. Beli Orao says:

  U svakom slučaju svijet bi izašao iz dolarskog bunila !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *