РУСКИ ЕКСПЕРТ НАЈАВИО ТАЈНУ ОПЕРАЦИЈУ И СВЕТСКИ ОБРТ

РУСКИ ЕКСПЕРТ НАЈАВИО ТАЈНУ ОПЕРАЦИЈУ И СВЕТСКИ ОБРТ

28 фебруара 2021

Хазин објаснио зашто су Рјабковљеве речи постале весници скорог колапса долара.

Економиста Михаил Хазин говорио је о тренутном стању ствари у глобалној економији, оцењујући последице пада долара.

Изјава заменика руског министра спољних послова Сергеја Рјабкова, о потреби да се Русија ослободи „токсичног“ долара, може се сматрати сигналом непосредног почетка озбиљних промена у глобалном финансијском систему. О томе је недавно говорио економиста Михаил Хазин.Стручњак је приметио да је дипломатски план могуће спровести без формалног одбацивања поравнања у доларима, ограничавајући се на стварну употребу било које валуте погодне за међународна поравнања.

Истовремено, приметио је да ће у случају „колапса света у валутне зоне“ за превазилажење кризе бити довољно да се вратимо на „златни стандард“.

Економиста је истакао да већ дуго у светској стручној заједници постоји мишљење о скором урушавању система међународних поравнања заснованих на долару.

„Мислим да се морамо постепено удаљавати од долара“, рекао је стручњак.

Истовремено, речено је да ће високо доларизована економија доживети негативне последице међународног колапса долара.

Експерт је приметио да и саме Сједињене Државе почињу отвореније да говоре о предусловима за такав развој догађаја. У том контексту, Хазин је истакао да Рјабковљеве речи постају и весници скорашње пропасти долара.

“Чињеница да се то отворено најављује значи да се на тако нешто неће чекати дуго”, рекао је Хазин, напомињући да неке “усијане главе” очекују да криза долара почне крајем овог пролећа.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI6 коментара

 1. milorad 5 says:

  30% dolar pada u prvom momentu posle se ne zna tačno koliko će da kliza . ali to znači tešku bedu u USA jer oni sem oružja i civilne avijacije NIŠTA ne izvoze,osim "know how" što je američki izraz za trange-frange,i dolara ali doloar više neć biti primamljiva izvozna roba.ZLATNI STANDARD je budućnost svetske ekonomije kao što je i odvek bio stabilni deo ekonomije, isak njtn je vrlo pametan čovek i on je dobro osmislio taj matematički model ekonomije u kome nije MOGUĆA PREVARA krupnih razmera inače će biti detektovana i samo tržište će je regulisati a prevarant će trpeti ozbiljne gubitke zbog toga što je pokušao.NEMA BESPLATNOG NOVCA BRE.Ko ima dolare bolje daih proda odmah a i euro je u teškom problemu posle pada dolara i kratkoorčnog skoka ta valuta će se URUŠITI ISTO a možda čak i gore.Centralne banke glavnih članica EU su već odštamaple svoje stare nacio9nalne valute u rezervi :) ALOOO srbi prodajte evro i kupujte BILO ŠTA drugo sem dolara.

  • девизе девизе says:

   "ноу хау" дословно значи знати како или познавање технологије или "руке" што би рекли мајстори. Транге франге би се пре могло рећи за бенкинг или берзанска мешетарења.

 2. kujsibrepati says:

  Remember remember remember samo Treci svetski rat spasava Ujka Sam od ekonomske propasti

  • Miraš says:

   Ni treći svetski neče im pomoći, jer više nemaju vojnu prednost. Zaglavili su se na Bliskom istoku i u Avganistanu. U medjuvremenu vojno su ojačale: Rusija, Kina, Iran, Egipat i druge zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u