РУСКИ ЕКСПЕРТ ОТКРИО СРБИМА НЕВЕРОВАТНУ ЧИЊЕНИЦУ: Србија је последња тачка одбране Русије!

RUSKI EKSPERT OTKRIO SRBIMA NEVEROVATNU ČINJENICU: Srbija je poslednja tačka odbrane Rusije!

19 juna 2016

russia_serbia-2 567Nije tajna da je Srbija poslednja tačka odbrane Rusije na Balkanu, reči su kojima svoj tekst otpočinje Jurij Pavlovec, ruski ekspert za geopolitiku.

On u svom autorskom tekstu za Eurejzia Dejli ocenjuje Srbiju kao jedinu zemlju na Balkanu koja nije podlegla uticaju Brisela i koja još uvek teži Rusiji kao savezniku.

Pavlovec analizira izjavu funkcionera Jedinstvene Rusije, Sergeja Železnjaka, koji je izjavio da će „Rusija preispitati svoj odnos sa Srbijom, ukoliko se ta zemlja dublje integriše u EU“.

Srbija shvata da bi Moskva mogla da reaguje na dalje integracije Srbije u EU, ali ne odustaje od politike „sedenja na dve stolice“.

Premijer Aleksandar Vučić, koji je na izborima osvojio veliku većinu, obećava da će EU integracije Srbije biti završene do 2020. godine, kao i saradnja sa NATO alijansom, ali da Srbija neće biti član NATO-a, navodi Pavlovec.

Vučić ističe da će učiniti sve da EU integracije Srbije ne škode savezništvu sa Rusijom, podvlači autor.

Za Zapad, Beograd je instrument suzbijanja uticaja Rusije, te se u tom smislu da očekivati skorije članstvo Srbije u Evropskoj Uniji, bez obzira što postoje glasovi u EU koji zagovaraju prestanak primanja novih članica, navodi se u tekstu.

Šta to znači za Srbe? Godine političke nestabilnosti, urušavanja srpske ekonomije i svih temelja na kojima počiva srpski narod, piše Pavlovec.

(Pravda)

KOMENTARI16 komentara

 1. Pero Joksimovic says:

  "Vučić ističe da će učiniti sve da EU integracije Srbije ne škode savezništvu sa Rusijom, podvlači autor". A šta može učiniti taj Polušiptar? Ništa! A šta, od toga, želi učiniti? Ništa!

 2. sony says:

  Biće ovde svega i svačega!!! Diktakturi gospodara Vučića bliži se kraj ukoliko ne ispuni obećanja koja je dao zapadu još pre formiranja Nove Radikalne Stranke, a ukoliko ispuni, kraj mu je još bliži!!! Iskreno se nadam da u ovoj Srbiji postoji bar jedan pametan čovek a bavi se politikom, analizom, predviđanjima i racionalno donosi odluke u skladu sa intersima države a ne radi ličnog bogaćenja i svojih nepouzdanih savetnika i saradnika!!! Još sam optimista, ali još samo malo...

 3. Don says:

  Ako smo mi poslednja tacka odbrane Rusije:)Onda...tesko da ce ta tacka postojati.

 4. loncar says:

  srbija ula u uniju sve pot[isano vucic i dacic kako ce proci to je njihovo a nije nase

  • Vrankovic says:

   To I ja mislim sa Rusima napred to je nasa buducnost. Europa takoreci polako ali sigurno se raspada.

 5. Pero Joksimovic says:

  Hoćeš reći - Der Nenad Prvulović?

 6. Beli Orao says:

  Nema tu nike slobode ako uđeš u EU , takvu budalaštinu može da sanja samo glupenda Vučić ,to bi Rusija trebala da zna! Ili si u EU a s tim i NATO-u ili u sastavu BRIKSA ,nešto između neće EU tolerisati , zato i vodi ovu igru mamljenja sa sirom glodara a dobiće željeznu stupovi po glavi ! Narode Srbski opasulji se i uradi što uraditi moraš ¡ izdajnik ostaje izdajnik ne zaboravi!!!

 7. Miki says:

  Odkako se od 2000 uvukoše na vlast kojekakvi hercegovanci Srbija se razlete na parčiće, čast izuzecima.Svo zlo nam napravi profašistički zapad uz pomoć šake našeg perifernog šljama koji nas tamo tegli. Ovu sadašnju Srbiju neprepoznajem kao svoju, kako ja tako i pravi Srbi kao i Rusi...

 8. Lune says:

  Hm,hmm..Rusija, je pregrmela teske dane, ali se nije odrekla "drzavne politike".."imperije ili hegemonije". Zna se, da je Staljin potpisao, na salvetu, sporazum sa Cercilom, o podeli interesnih sfera na tlu SAFRJ. Te, sfere,realizovao je,preko emigracije sporazum Stojadinovic - Ante Pavelic. U, secanju mi je, ushicenost, tada Seseljevog pionira malenog, Aleksandra Vucica,kada je ispricao anegdotu vezanu za Milana Stojadinovica.."volim takav nacin razmisljanja".Vucic "vidi interese nemacke"..za interse Srbije je corav,zaslepljen zapanim sljokicama i okicenim jelkama.

 9. Lala says:

  Šta e nama rusija?

  • Velika Metla says:

   Kad pitaš tako nešto onda si ili zloban ili bezobrazan,a čini mi seda si i jedno i drugo! Zato pitaj šta će MENI Rusija,a ne u množini i u tuđe ime!

 10. ljubisav says:

  Necemo uci u jevropu nikad,a mozda ni tad!!!

 11. Velika Metla says:

  Mi,Srbi,znamo to,nego se nadam da i Rusi to znaju! I među Rusima ima onih koji misle(s praznom tintarom se ne može misliti)da se Rusija brani u Moskvi i onda kad neprijatelj(zapad)dođe na prag,isto kao što "drugosrPijanci" i "krug dvojke"misle da se Srbija brani u krugu dvojke,a u stvari misle da Srbiju ne treba od zapada uopšte ni braniti!

 12. goran says:

  nema dve stolice,samo sa rusima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *