РУСКИ ЕКСПЕРТ: Почело је, Европа се буди! Ово је прва фаза борбе! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

RUSKI EKSPERT: Počelo je, Evropa se budi! Ovo je prva faza borbe! EVO ŠTA SE DEŠAVA

13 juna 2018

Da li je Evropa iziritirana agresivnim islamizmom ili napada konkretno turski islam? Zašto je Austrija odlučila da zatvori sedam džamija i protera 40 imama? Da li je to islamofobija ili opravdana akcija za suzbijanje islamističkog lobija?

Austrija će zatvoriti sedam džamija i proterati 40 od 260 imama. Austrijski kancelar Sebastijan Kurc je 8. juna rekao da nema mesta za “paralelna društva, politički Islam i radikalizaciju trendova u Austriji.“

“Mi smo tek na samom početku puta,“ dodao je potpredsednik Hajnc-Kristijan Štrahe. Džamija u Beču bi takođe trebalo da bude zatvorena, jer se veruje da ta džamija ostaje pod uticajem ultra-nacionalista iz turske organizacije Sivi vukovi. “Arapska verska zajednica“ Salafi, sa šest džamija, takođe je raspuštena.Islam postoji u Austriji pod pokroviteljstvom Udruženja “Tursko-islamske unije za kulturnu i socijalnu saradnju u Austriji“ (ATIB). Ova organizacija ujedinjuje više od 60 molitvenih kuća sa više od 100.000 članova. Tu su i islamski vrtići i klubovi.

Nedavno je Austrija bila šokirana vestima o deci koja su došla na zabavu u vrtiću noseći vojne uniforme i pokazujući znak Sivih vukova (znak predstavlja glavu vuka i napravljen je tako što su podignuti kažiprst i mali prst, a ostala tri prsta su skupljena zajedno). Slogan ove organizacije je : “Neka se naša krv prolije, ali će Islam trijumfovati.“

Vredi napomenuti da je tokom velikog mitinga 10. marta 2018. godine, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozdravio svoje pristalice sa istim ovim znakom ruke.

Austrija počinje da se bavi džamijama pod izgovorom kršenja zakona o islamu iz 2015. godine, kojim se zabranjuje inostrano finansiranje džamija i predviđa njihov “pozitivan stav ka državi društvu.“

Turska je već kritikovala austrijske akcije. “Ovaj potez je izraz islamofobičnog, rasističkog i diskriminacionog talasa koji prolazi kroz ovu zemlju,“ napisao je Erdoganov portparol Ibrahim Kalin na Tviteru. “Kancelar Sebastijan Kurc je pokazao svoje ružno lice,“ napisao je časopis Askam.

Predsednik Informaciono-analitičkog centra religije i društva, kandidat socioloških nauka, Aleksej Grišin, rekao je za ruske medije da država mora pokazati odgovarajuću reakciju o ekstremističkim aktivnostima.

“Evropa je umorna od agresivnog islamističkog lobija koji koristi Islam na kriminalan način u svoje političke, komercijalne i druge svrhe. Ovo je prva faza dugog procesa borbe protiv islamista u Evropi,“ rekao je stručnjak.

Sivi vukovi su široko rasprostranjeni u Turskoj, a Ankara je koristila slične organizacije u inostranstvu kako bi promovisala svoje interese. Stručnjak smatra da Erdogan podržava predstavnike turske zajednice. Erdogan želi da igra ulogu oca nacije. Što se tiče austrijskog kancelara, on ispunjava svoja izborna obećanja da ograniči migraciju i počne borbu protiv ekstremizma. “Nemoguće je sprovesti ekonomske reforme za tako kratko vreme, ali donošenje određenih odluka o zaštiti stanovništva je veoma popularna mera,“ rekao je Aleksej Grišin za ruske medije.

Politikolog Majs Kurbanov smatra da je Austrija islamofobična. “Oni ranije nisu imali takve probleme, ali ih imaju sada, jer se turska pozicija i politika u Siriji promenila, a i stav Evrope ka Redžepu Erdoganu se promenio,“ rekao je on. “Ovo je čista politika, a turski islam nema nikakve veze sa Sivim vukovima. Radikalizam je zabranjen u Turskoj, baš kao i vehabizam i drugi teroristički pokreti. Pa ipak, oni nisu zabranjeni u Evropi, gde mogu da deluju otvoreno i uživaju podršku naroda. Oni teroristi, koji budu ranjeni u Siriji, odlaze u Evropu na lečenje,“ rekao je ovaj politikolog za ruske medije.

Prema rečima Alekseja Grišina, ostale zemlje će prataiti primer Austrije, jer se odnosi između Evrope i Turske pogoršavaju. Evropljani znaju da je religija jedan od aspekata turske državnosti. “Međutim, to nije religija koja poziva na radikalizam, ubistvo ili terorizam – ona poziva na jedinstvo, toleranciju, mir i spokoj,“ rekao je ruski stručnjak.

Vredi napomenuti da je nedavna studija Istraživačkog centra (Pew Research Center) rekla da će Islam dobiti status najveće svetske religije do kraja 21. veka, jer hrišćanstvo doslovno izumire u Evropi.

Webtribune.rs

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Nemaju nikakva prava da grade džamije,ili druge bogomolje,u tuđim državama,nego idite pa u svoje države i među svoj narod radite šta vam volja! U "tuđoj kući"se MORATE ponašati onako kako pravila domaćina nalažu,a ne po svojim pravilima! Šta radite u vašim domovima je vaša stvar,dok god ne ugrožavate druge,ali na javnim mestima MORATE se ponašati onako kako norme toga društva nalažu! Ove turbandžije su znale i pre odlaska na zapad kako se na zapadu živi,a i da nisu znali onog momenta kada su videli kako je trebali su napustiti zapad ako im ne valja! Vrlo prosta stvar!Naravno da i zapad MORA da prestane da pljačka te države,jer tim pljačkanjima i ratovima oko tuđih resursa i izazivaju da se ljudi iseljavaju iz svojih država,i da odlaze na zapad ili negde drugo!

  2. Ognjen says:

    A ko je ubio ruskog ambadadora u turskoj. Zar nije rečeno da su to islamisti.

  3. Igor says:

    EVROPA JE U VELIKOJ OPASNOSTI OD KABALISTIČKE SEKTE KOJA IMA ODAVNO PLAN NJENOG UNIŠTENJA I UNIŠTENJA BELE RASE KAO I HRIŠĆANSKE RELIGIJE TAJ PLAN SE ZOVE KALERGI PLAN I SVAKO MOŽE DA GA PRONAĐE NA INTERNETU. SRBI SU BILI PRVE ŽRTVE TOG PLANA KLOJI JE AKTIVIRAN ONOG MOMENTA KADA SU KABALISTI REŠILI DA JE SA JUGOSLAVIJOM GOTOVO I DA IM VIŠE NIJE POTREBNA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *