РУСКИ ЕКСПЕРТ ПРЕДВИЂА: Следећи велики рат Русије неће бити са Америком већ са…

RUSKI EKSPERT PREDVIĐA: Sledeći veliki rat Rusije neće biti sa Amerikom već sa…

19 septembra 2021

Rizik od oružanog sukoba velikih razmera sa Sjedinjenim Državama i NATO-om za Rusiju je mnogo manji nego direktno na ruskim granicama. Ovo je izjavio politikolog Jevgenij Satanovski.Prema rečima stručnjaka, oružani sukob uz učešće Rusije verovatno nije protiv Sjedinjenih Država i država NATO-a. Satanovski takođe ne predviđa upotrebu strateških arsenala u takvom ratu.

Kolektivni Zapad, predvođen Vašingtonom, neće hteti da izazove direktan sukob sa Ruskom Federacijom, shvatajući rizike koje to nosi za Sjedinjene Države i njihove saveznike.

„Situacija je vrlo jednostavna. U teoriji, sledeći veliki rat ne bi trebalo da bude sa NATO-om ili Sjedinjenim Državama. To uopšte neće biti nuklearno. Zašto bi se Amerikanci borili protiv Ruske Federacije kada imaju sve šanse da prestanu da postoje? Ovo je apsolutna besmislica”, objasnio je Satanovski.

Politikolog smatra veću verovatnoću izazivanja sukoba na teritoriji bivšeg SSSR -a.

U brojnim republikama namerno se podižu antiruski i antiruski osećaji, u kojima stručnjak vidi pripremu za direktan sukob. Satanovski smatra da bi sukob mogao početi zbog ugnjetavanja stanovništva koje govori ruski, čiji se znaci već manifestuju u brojnim zemljama.

„A ako je to rat na postsovjetskom prostoru sa bivšim bratskim sovjetskim republikama? Ili sa predstavnicima ovih republika, gde će se za nekoliko godina odgajati generacija – a negde je već odgajana – generacija koja zna da su bili “okupirani”, “eksploatisani” i da su navodno robovi neprijatelja moći, i sada su, konačno, pobegli na slobodu. A preostaje samo da se dokrajče ostaci “okupatora” koji žive na njihovoj teritoriji, kao što je slučaj sa lokalnim nacionalistima u Zakavkazju, Centralnoj Aziji ili Kazahstanu“, rekao je Satanovski za Vesti FM.

Nevoljnost SAD da se umešaju u sukob sa Rusijom pojačana je nakon niza briljantnih geostrateških poteza ruskog predsednika Vladimira Putina.

Vojno-politički ekspert Jakov Kedmi, greškama Zapada pripisao je aneksiju Krima i vojnih baza u Siriji, uz pomoć kojih je zona bezbednosti američke flote premeštena u Italiju.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI11 komentara

 1. Petrovgrad says:

  Ako bi Rusi i Ameri zaratili, iz rata bi kao pobednik izisla Somalija. Nisu ludi da se potamane, pa da Somalija postane velesila. Ovako Rusiju jos neko vreme drze kao polokoloniju i to zapadu odgovara. Rusi njima energente preko severnog toka, a oni njima papir u vidudolara bez pokrica, umesto da im nametnu trampu za masine, traktore, kombaje,automobile,...

 2. persida says:

  I kad pobede Zapad, Rusi ce ziveti u bedi, kao i Srbi.

  • Hrvacki kralj Cmarislav says:

   Zivimo bolje od nemaca. 62% nemaca nrma svoj stan ili kucu nego rentaju stanove ciji su vlasnici investicijski fondovi a samo subotom idu u kafice a na rastilj 1 godisnje.

  • pravda says:

   persida jedi ...... zivela rusija

  • Suzuki Vitara says:

   Sido, bedna usrasice, rknem ti mrkova, da te smiri, isfrustriranu i zlobnu.

  • Dr. says:

   Beda je stanje duha, kao što vidimo.

  • Popac says:

   Šta bi vi?Lažni sjaj i luksuz lažnog zapada.Svi u gradove hrle,a do juče bili ugledni seoski domaćini.Mladi bi samo da budu pravnici,ekonomisti, menadžmenti i drugi kurci palci.Nazdravlje nam beda🍺😯😁

  • Šumadinac says:

   Možda neće biti izobilja, ali će biti sloboda a to mema cenu.

 3. Petrovgrad says:

  Na delu je podela sveta. Englezi, Ameri, Australija jedna klapa. Rusi i Kinezi druga klapa. Evropa, bez Engleska pripada Rusiji. Nemci su već delimično u savez sa Rusima, preko energetskog sporazuma, sada se pridružuje i Francuska. Jedini će biti problem ako se našalimo saglasnost Holandije, Litvanije, Slovenije, Crne Gore i sličnih boranije. Putin i Bajden su podelili interesne zone. Samo naivan može poverovati da su Talibani pobedili Amere, mada bi Ja to želeo da je tako, ali nije tako.Da su hteli Ameri držali bi ih još 50 godina pod čizmom.Ja baš nisam oduševljen da budem pod Ruskom čizmom, ali ako nemam izbora prihvatiću, jer me zapad preko bare ne privlači.

  • Šumadinac says:

   Držali bi još 50god talibane, ali to sve košta, ni dolar ni evro nevrede kao prošle godine, a kamo li u vreme kada je počela opsada afganistana. Njihov papir koji stampaju i isplaćuju kripto valute sve manje vredi.

 4. Toma says:

  Rusija je sila,svesna je da je se Zapad plaši,zato će svuda da štiti Ruse bilo kojoj zemlji da pripadaju,što je i Zapadu jasno,te ove pretnje Zapada su ratne igre,koje Zapad koristi da prodaje oružje,da svoje trupe drži u nekim zemljama,koje za to debelo plaćaku.Nije Zapad lud da za drugog strada, pa čak iugovor o bezbednosti u Nato paktu je mlaćenje prazne slame,jer Nemačka nikada neće ratovati sa Rusijom zbog neke druge zemlje,jer zna dobro da bi Nemačka bila uništena.Zato sve ove pretnje shvatite kao dobar biznis za Amriku i Rusiju jer im to donosi ogroman novac od prodaje oružja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *