РУСКИ ЕКСПЕРТ: Русија ће заштити православље у Црној Гори!

RUSKI EKSPERT: Rusija će zaštiti pravoslavlje u Crnoj Gori!

30 decembra 2019

SLOVENSKOM jedinstvu i Pravoslavlju preti velika nesreća.

U Crnoj Gori jača antipravoslavna ofanziva, usmerena na konačno razdvajanje Srba i Crnogoraca. Usvojen je zakon o oduzimanju od Srpske Pravoslavne Crkve (a to je jedina kanonska crkva u Crnoj Gori) njene imovine, uključujući i svetinje.Rusija mora prekinuti politiku nemešanja u tok istorije. Ako su bezbožne crnogorske vlasti odlučile da oduzmu od Srpske Pravoslavne Crkve njene hramove i pretvore ih u svoje državno vlasništvo (radi buduće raspodele religioznim organizacijama koje su po volji vlastima) onda je vreme da Rusija:

1. Podseti da su mnogi hramovi i manastiri u Crnoj Gori sagrađeni ruskim novcem, posebno novcem dinastije Romanovih. Ruski carevi (čitaj – država) i privatni dobrotvori (čitaj – rusko društvo) su davali novac hramovima i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, a ne antiruskim vlastima današnje Crne Gore.

2. Zahteva vraćanje imovine Rusiji. A ruski narod će odlučiti ko u Crnoj Gori treba da tom imovinom raspolaže.

3. Upita Beograd, zašto je on pasivan i čak sramno ćuti na takve drske, nasilne i nepravedne progone Srpske Pravoslavne Crkve. Rusija je pozvana da štiti Pravoslavlje!

I, konačno,

4. Rusija treba da zahteva od Podgorice povratak relikvija koje se nalaze na Cetinju – desnice Sv. Jovana Krstitelja i čestice Krsta Gospodnjeg, koje se tamo nalaze nezakonito, posle njihove privremene evakuacije 1918. iz Petrograda. Ako je njihovo posedovanje od strane Srpske Pravoslavne Crkve i moglo da se smatra bratskim činom, onda će njihova plenidba od strane sadašnje rusofobske vlade biti vrhunac bezakonja i greha!

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Nema nista od toga, Putin je smizla koja nema snage da ista trazi.

 2. Kulak says:

  Zasad je diktator Milo Đukanović i njegovih 2000 policajaca jači od svih Srba,Srbije,Republike Srpske,Rusa,Rusije i celokupnog pravoslavnog sveta.Zasad.

  • persida says:

   Tacno tako, ostalo je u kategoriji baba Vange.

  • Istina says:

   Hteo si da napišeš pa ti nešto zastalo što si zaboravio dalji spisak: Milo Đukanović, NATO, Vatikan, Evropska Unija, Brisel, Hag, Amerika, Englezka Kraljica, itd... Milo bez svojih sponzora je niko i ništa ali neka ga... Neće živeti 300 godina, primili su neprijatelja razširenih ruku, popišali se na žrtve NATO agresije, proteruju svoje oslobodioce, kaljaju obraz i čast svojim precima...

  • Kalista says:

   Nicija nije do zore gorijela nece ni njegova!

 3. Bora says:

  U Crnoj Gori će se prvo zaratiti, pa će se rat proširiti na Rašku republiku, Kosovo, zapad Severne Makedonije, na kraju ostaje oslobođenje Dušanove Srbije koja je pod okupacijom od 1912 godine sve dok se ne ujedinimo sa Grčkom. Nekom možda smešno ali to će se dešavati posle 2022 godine, posle ujedinjenja i sloge Srba na balkanu... Dobro je Nostradamus predvideo ali će doći do ključanja na Balkanu, zato će trebati jedno vreme da EU shvati ko su nekada bili Srbi. Uskoro jim dolaze slične smicalice po EU kao nama 90' godina. Pa će shvatiti šta su uradili ali kasno Le Penova u Notr-Dam dodje...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *