РУСКИ ЕКСПЕРТ: САД су на корак од глади и инфлације

RUSKI EKSPERT: SAD su na korak od gladi i inflacije

31 maja 2021

Sjedinjene Države žive od emisije dolara, a ako se usvoji ovaj budžet, inflacija rizikuje da izmakne kontroli.

Ovo mišljenje izneo je ruski ekspert za politiku i ekonomiju Mihail Deljagin, direktor Instituta za probleme globalizacije, u svom intervjuu.Američki predsednik Džo Bajden predstavio je Kongresu detaljan nacrt budžeta zemlje za 2022. godinu, koji obezbeđuje rekordan iznos potrošnje od kraja Drugog svetskog rata – 6 biliona dolara.

Pretpostavlja se da će značajan deo sredstava biti usmeren na odbrambene potrebe zemlje, posebno na obuzdavanje Rusije i Kine – 753 milijarde dolara.

Nova stavka u budžetu je borba protiv „domaćeg terorizma“, o kojoj se u Sjedinjenim Državama govorilo nakon “oluje” na Kapitol hil.

U ove svrhe planirano je da se potroši 131 milion dolara.

Između ostalog, Bajden predlaže budžetu prihode u iznosu od 4,17 biliona dolara, što se planira obezbediti povećanjem poreskog opterećenja za kompanije i pojedince sa visokim nivoom prihoda.

Odgovarajući dokument objavljen je na zvaničnoj veb stranici Bele kuće.

Direktor Instituta za probleme globalizacije, ekonomista, publicista, voditelj televizijskih i radijskih programa Mihail Deljagin, u intervjuu za medije, ocenio je nacrt budžeta predsednika SAD, koji podrazumeva deficit na kraju fiskalne godine.

„Morate shvatiti da je stara ekonomija gotova, a koncept „budžetskog deficita“ odavno je izgubio svoje značenje.

Od krize 2007-2008, Sjedinjene Države živele su od emisije dolara i loše kontrolisane inflacije, gde se savezni budžet finansira štampanjem novca.

Ove godine imali su divan sistem, kada je bilo osigurano da se ovi dolari apsorbuju u ekonomiju, a inflacija je zgusnuta samo u onim sektorima u kojima je bila pozitivna – rast vrednosti stanovanja i berze.

Ali radnja je bila zatvorena.

Sa takvim budžetom, inflacija će verovatno izmaći kontroli.

Amerikanci to naravno ne priznaju.

Ne može se reći da je ovo budžet za socijalno-ekonomsku katastrofu ali je budžet za dezorganizaciju celokupne finansijske ekonomije.

Ovo je budžet Sovjetskog Saveza za 1991. godinu“, rekao je ekonomista.

Situacija u sovjetskoj ekonomiji postala je kritična na prelazu iz 1990-ih.

Tada je sa polica prodavnica nestala osnovna roba, uvedeni su mnogi prehrambeni proizvodi, bonovi za hranu.

Početkom 1991. godine, nad SSSR-om je visila pretnja od gladi u velikom obimu.

Do tada je vlada izgubila kontrolu nad ekonomijom zemlje kao rezultat čitavog niza razloga, što je rezultiralo daljim raspadom Sovjetskog Saveza.

„Druga stvar je da se Amerika, naravno, neće raspasti, jer ima mnogo skrivenih veza. Oni nisu duhovni, mi ih ne vidimo ali jesu i rade. To je ujedno i budžet za globalni krah berze. Jer nemoguće ga je podržati bez likvidacije ogromne novčane mase u kolapsu svetskih berzi.

Ovaj budžet znači da će se sada berza srušiti i tada će, verovatno, doći do neke vrste oporavka.

I sve od kapitala, što trguje na ovoj berzi, će nestati u etru.

Oni koji izgube jednostavno će izgubiti sve, a oni koji pobede suočiće se sa činjenicom da im dobitak neće biti isplaćen, jer za to nema novca“, rezimirao je Mihail Deljagin.

(Borba.Info)

KOMENTARI7 komentara

 1. miliorad5 says:

  biće GLAD u americi to je posledica pada berze i prekida parazitske ekonomije,oni su ubili domaćina i sada će i parazit da crkne i to jako brzo.Metabolizam berze je brz i parazit je toliko velik da će usussati SVE pred sobom za još koju sek.života, i zato će i pad da bude brz i KATASTROFALAN.Oni nemaju mehanizme da spreče širenje propasti na sve delove ekonomije, kad nema para STAĆE SVE pogotovo što je BEZGOTOVIMSKI sekto toliko primaran.A onda počinje igranks,SSSR je imao neke makar minim.socijalne instrumente ali u USA toga NEMA,zato će masovno da puknu.ali masovno će ljudi preko noći izgubiti SVE što imaju jer SVE što imaju je na KREDIT a oni koji su štedeli(zanemarljiv procenat)će ostati bez uštedjevine.To je već bilo i razvoj situacije tamo ide ISTIM TOKOM.Jedino mi nije jasnO KO će im to uzeti:)ni armija to nije u stanju da izvede i utera dugove milionima koji će ostati bez zadnjeg centa.Tamo će biti HAOS i to uskoro, ova lažna ekonomija ne može potrajati dugo i samo je sad pitanje zgodnog slučaja da počne rušenje te kule od karata, i zato je teško predvideti TAČNO koliko još imaju vremena,God.DVE možda i PET, ali ishod je neminovan-HAAOSS.. usput t o je JKO dobro za države kao srbija, nama će biti dobro ako ne izazovu rat ovde.

  • persida says:

   Ne razumees, ekonomija je mrtva vec sto godina,- ali, svejedno je kakva ti je ekonomija ako stampas milione dolara u Federalnoj rezevi, a tvoji najveci kobajagi neprijatelji, Kina i Rusija, priznaju te dolare. Rusija i Kina bi mogle da uniste Jewmericu za dva dana, ali oni to ne smeju da urade jer ne dozvoljava GAZDA.

   • Život says:

    Ako ko uništi Jewamericu i GAZDU, šta ćemo onda? Ostaćemo bez neprijatelja i život će nam izgubiti smisao. Vidimo da je bolje izgubiti i sam život neg li njegov smisao, ne?

 2. M says:

  Odlična analiza Persida,al ko što nije vječna ni Mazda,nije vječan ni taj gazda,što se bahati vazda!Nego Pravi Gazda što vrijedi,što lik mu ne blijedi-nakon nevolja ubrzo slijedi!😎

 3. M says:

  Persida,ako si žena,ti si pravo osvježenje!👍🌹

  • Drug Crni says:

   Čak ako je i ladyboy ona je pravo osvježenje e jedino joj fali i jedna prava mala lobotomija za njeno i za opšte dobro. Uh samo da nije neki trandža.

 4. Gospodi Pomiluj says:

  Oni su na korak a mi smo sred gladi i inflacije, kada oni dođu do toga, nas tada već više neće biti. Ceo svet je u pogolemom shitu, a to je zbog toga jer u celom svetu ekonomije drže strane banke i krediti, kad zavrnu slavinu primaćemo ne vakcine nego žigove zveri.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *