РУСКИ ЕКСПЕРТ: „Шарли Ебдо“ је акција француске обавештајне службе

RUSKI EKSPERT: „Šarli Ebdo“ je akcija francuske obaveštajne službe

13 januara 2015

igorsevcuk-pravdaru 433Igor Ševčuk, ruski ekspert za antiterorizam, član organizacije „Oficiri Rusije“ i bivši pripadnik antiterorističke jedinice „Alfa“, za rusku Pravdu je izjavio da likvidacija novinara časopisa „Šarli Ebdo“ nije teroristički akt, nego akcija francuskih specijalaca, odnosno, francuske obaveštajne službe.

„Ovo je već viđena stvar i dobro uigrana politička tehnologija zapadnih zemalja. Napad 11. septembra u Njujorku, maraton u Bostonu, pa sad i ubistvo novinara u Parizu.“ – kaže Ševčuk.

Ševčuk kaže da napad u Parizu nije teroristički akt, jer on nema osnovne elemente terorističkog akta, a to je uzimanje taoca i izlaganje zahteva od strane napadača, ali i drugih stvari poput toga da identitet izvršioca nije verodostojno potvrđen, te da nema jasnih video zapisa izvršioca akta u Parizu.

„Na delu je dobro organizovana kampanja u vidu „marša solidarnost“ koji je stavio u drugi plan sahranu pobijenih. Gde su uplakani bližnji poginulih i gde je sahrana istih?“ – pita Ševčuk.

Cilj ove akcije jeste da ljude u Evropi „ujedini“ protiv jednog neprijatelja, te na taj način stavi u drugi plan raspalu ekonomiju Evropske Unije i tako održi jedinstvo Evropljana, objašnjava Ševčuk.

„To je dugogodišnja taktika Amerike i njenih saveznika. Manipulacijom do globalne dominacije.“ – kaže Ševčuk.

Za Rusiju je sada najvažnije da dobro reguliše i bude oprezna na polju upliva pojedinaca iz „Islamske države“ na njenu teritoriju, poručio je Ševčuk.

Ševčuk je dao opširan intervju za rusku Pravdu u kojem otkriva mnoge nelogičnosti u vezi događaja u Parizu:

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Sale says:

    Koje gluposti da ne vredi komentarisati...

  2. Nebojsa says:

    Sale zasto su gluposti? Nigde ni reč u medijima o porodicama poginulih! U prvi plan se stavlja jedinstvo Evrope!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *