РУСКИ ЕКСПЕРТ: Срби се наоружавају и ускоро ће…

RUSKI EKSPERT: Srbi se naoružavaju i uskoro će…

21 januara 2020

Odnosi između Srbije i Rusije, posebno u vojnoj sferi, vrlo su bliski i pouzdani i kupovina “Pancira S1“ je logična, smatra ruski vojni ekspert Viktor Litovkin.

Srpska vojska je navikla da koristi oružje ruske i sovjetske proizvodnje.

“Srbija sa zadovoljstvom sarađuje sa Rusijom. Isporuka naših sistema protivvazdušne odbrane ’Pancir S1‘ nije jedina. Mi smo nedavno isporučili Srbiji avione MiG-29 i imamo zajednički program za isporuku naoružanja Srbiji – isporučili smo motorizovanu tehniku i tenkove“, rekao je Litovkin.On je podsetio da se Rusija ne bavi dobrotvornim akcijama, ali da isporučuje Srbiji naoružanje koje ona može da plati po povoljnim cenama.

“Zato Srbija kupuje oružje koje može da plati. Međutim, to je prilično pouzdano i efikasno oružje koje će pouzdano da zaštiti vazdušni prostor Srbije“, naglasio je Litovkin.

“Rusko i sovjetsko oružje odavno je prisutno u Srbiji i postoji veliko poverenje u njega. Srpski vojnici dobro vladaju ruskim naoružanjem. Odnosi između Srbije i Rusije, posebno u vojnoj sferi, vrlo su bliski i pouzdani – zajedno smo više puta izvodili zajedničke vojne vežbe. Iako želi da sarađuje sa EU, Srbija kategorično odbija da uđe u NATO, jer je nemoguće stupiti u organizaciju koja je pre 20 godina bombardovala zemlju i vratila je u kameno doba“, zaključio je ruski ekspert.

Rusija i Srbija su zaključile ugovor o nabavci jedne baterije sistema za protivvazdušnu odbranu “Pancir S1”.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Zoran says:

    Od uskoro nema nista.

  2. E.Lirsch says:

    "Kupicemo" najvise pred izbore. Stizu kamioni i avioni… I ce bidnemo SILA, bre.

  3. E.Lirsch says:

    Tako i treba,hvala majčici Rusiji!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *