РУСКИ ЕКСПЕРТ УПОЗОРАВА: Предстоји нам страшна борба са САД

РУСКИ ЕКСПЕРТ УПОЗОРАВА: Предстоји нам страшна борба са САД

16 јануара 2021

ТВ водитељ и новинар Владимир Соловјев сматра да ће један од најзначајнијих политичких догађаја 2021. године бити „страшна борба“ између Русије и Сједињених Држава.

Џо Бајден, који је победио у председничкој трци, ће за неколико дана званично преузети место шефа Сједињених Држава. Представник Демократске странке никада није гајио топла осећања према Русији, а у јавности је често изјављивао спремност да јој се супротстави.Амерички политичар ће највероватније покушати да тренутну конфронтацију Москве и Вашингтона подигне на суштински, нови ниво. Истовремено, могуће је да ће деловати, укључујући и преко Украјине.

За такве операције, каже водитељ, биц́е задужено посебно одељење, чије формирање сада обавља Стејт департмент. Поред Украјине, Сједињене Државе ће свој поглед усмерити и на Централну Азију.

Порука, да нови амерички председник намерава да именује засебну структуру у Савету за националну безбедност одговорном за Руску Федерацију и Централну Азију, није промакла политикологу Семјону Багдасарову.

Стручњак је анализирао такав развој догађаја и рекао у којим областима САД могу да задају нови озбиљан ударац Русији:

„Нова администрација поставиће задатак да елиминише утицај Москве у Централној Азији и Јужном Kавказу“.

Стручњак је приметио да ће под новом администрацијом интереси Сједињених Држава садржати планове за наношење „озбиљне штете интересима Русије на постсовјетском простору“.

Истовремено им је речено да на територији руске државе живи велики број миграната из земаља Централне Азије. С обзиром на ову чињеницу, природно је да овај регион за Вашингтон постаје „нова тачка притиска на Москву“.

У том контексту, експерт је приметио да најмоц́није ударе Сједињених Држава на руске интересе треба очекивати у Kиргистану и Таџикистану.Појава нестабилне ситуације у Kиргистану прети да отвори промет дроге из Централне Азије према Русији. Такође, постоји опасност од погоршања терористичке ситуације у земљи, јер је на снази безвизни режим између Москве и Бишкека.

Потенцијални проблеми погоршања ситуације у Таџикистану повезани су са локалном миграционом политиком која прети да „због социјално-економске кризе у Таџикистану избију нереди са свим проистеклим последицама.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI2 коментара

  1. M says:

    Pa ako Rusi ne znaju kako da to spriječe,neka isto pokušaju u Mexiku,pa će vidjeti kako će to USA spriječiti,pa neka onda i Rusi ponove slično u svom dvorištu,ako ne znaju bolje!

  2. test01 says:

    Jaki eksperti, tek sada pocinju da shvataju neke stvari. Neka se zahvale Srbiji koja se usprostavila globalizaciji i time kupila vreme Rusiji da promeni "pijanu" vladu, stane na klimave noge i spreci cerecenje Rusije (na planirana 4 dela). Naravno, globalisti (Putinovi partneri) nikada nisu stali sa svojim planivima...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u