РУСКИ ЕКСПЕРТ УПОЗОРАВА: Предстоји нам страшна борба са САД

RUSKI EKSPERT UPOZORAVA: Predstoji nam strašna borba sa SAD

16 januara 2021

TV voditelj i novinar Vladimir Solovjev smatra da će jedan od najznačajnijih političkih događaja 2021. godine biti „strašna borba“ između Rusije i Sjedinjenih Država.

Džo Bajden, koji je pobedio u predsedničkoj trci, će za nekoliko dana zvanično preuzeti mesto šefa Sjedinjenih Država. Predstavnik Demokratske stranke nikada nije gajio topla osećanja prema Rusiji, a u javnosti je često izjavljivao spremnost da joj se suprotstavi.Američki političar će najverovatnije pokušati da trenutnu konfrontaciju Moskve i Vašingtona podigne na suštinski, novi nivo. Istovremeno, moguće je da će delovati, uključujući i preko Ukrajine.

Za takve operacije, kaže voditelj, biće zaduženo posebno odeljenje, čije formiranje sada obavlja Stejt department. Pored Ukrajine, Sjedinjene Države će svoj pogled usmeriti i na Centralnu Aziju.

Poruka, da novi američki predsednik namerava da imenuje zasebnu strukturu u Savetu za nacionalnu bezbednost odgovornom za Rusku Federaciju i Centralnu Aziju, nije promakla politikologu Semjonu Bagdasarovu.

Stručnjak je analizirao takav razvoj događaja i rekao u kojim oblastima SAD mogu da zadaju novi ozbiljan udarac Rusiji:

„Nova administracija postaviće zadatak da eliminiše uticaj Moskve u Centralnoj Aziji i Južnom Kavkazu“.

Stručnjak je primetio da će pod novom administracijom interesi Sjedinjenih Država sadržati planove za nanošenje „ozbiljne štete interesima Rusije na postsovjetskom prostoru“.

Istovremeno im je rečeno da na teritoriji ruske države živi veliki broj migranata iz zemalja Centralne Azije. S obzirom na ovu činjenicu, prirodno je da ovaj region za Vašington postaje „nova tačka pritiska na Moskvu“.

U tom kontekstu, ekspert je primetio da najmoćnije udare Sjedinjenih Država na ruske interese treba očekivati u Kirgistanu i Tadžikistanu.Pojava nestabilne situacije u Kirgistanu preti da otvori promet droge iz Centralne Azije prema Rusiji. Takođe, postoji opasnost od pogoršanja terorističke situacije u zemlji, jer je na snazi bezvizni režim između Moskve i Biškeka.

Potencijalni problemi pogoršanja situacije u Tadžikistanu povezani su sa lokalnom migracionom politikom koja preti da „zbog socijalno-ekonomske krize u Tadžikistanu izbiju neredi sa svim proisteklim posledicama.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Pa ako Rusi ne znaju kako da to spriječe,neka isto pokušaju u Mexiku,pa će vidjeti kako će to USA spriječiti,pa neka onda i Rusi ponove slično u svom dvorištu,ako ne znaju bolje!

  2. test01 says:

    Jaki eksperti, tek sada pocinju da shvataju neke stvari. Neka se zahvale Srbiji koja se usprostavila globalizaciji i time kupila vreme Rusiji da promeni "pijanu" vladu, stane na klimave noge i spreci cerecenje Rusije (na planirana 4 dela). Naravno, globalisti (Putinovi partneri) nikada nisu stali sa svojim planivima...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *