РУСКИ ГЕНЕРАЛ: Американци немају шта да траже на Црном мору

RUSKI GENERAL: Amerikanci nemaju šta da traže na Crnom moru

28 novembra 2017

Ruski lovac Su-30, koji je presreo izviđački avion američke mornarice „Posejdon“ iznad Crnog mora, postupio je ispravno: Amerikanci nemaju šta da traže na Crnom moru, smatra bivši zamjenik glavnog komandanta ruskog vazduhoplovstva general-pukovnik Nikolaj Antoškin, prenosi „Sputnjik“.

„’Posejdon‘ je pomorski izviđački avion, tako da su naši poletjeli da bi ga provjerili. Su-30 je avion sa priličnim manevarskim sposobnostima tako da može da osigura bezbjednost tokom presretanja i praćenja. Njima upravljaju odlični piloti. ’Nebezbjedno‘ — to može da bude samo izraz“, istakao je Antoškin.

Kako prenosi „Sputnjik“, ruski avione se „približio , pilot je pogledao, pokazao da treba da idu“.

„Amerikanci nemaju šta da traže na Crnom moru. To je unutrašnje more. Tamo ranije, u vrijeme Sovjetskog Saveza, prema sporazumu niko od stranaca nije imao pravo de leti. A sada lete. ’Posejdon‘ je letio u obavještajne svrhe, pa su ga presreli“, naglasio je general-pukovnik.

Ranije je televizija Si-En-En saopštila, pozivajući se na Pentagon, da je ruski avion Su-30 u subotu „nebezbjedno“ presreo P-8A „Posejdon“ na nebu iznad Crnog mora. Američko Ministarstvo odbrane tvrdi da se američki avion nalazio u međunarodnom vazdušnom prostoru i da nije vršio nikakve provokacije. Ministarstvo odbrane Rusije još uvek nije komentarisalo ovu izjavu.

in4s.net

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *