РУСКИ ГЕНЕРАЛ ЛЕОНОВ открио нове планове Русије!

RUSKI GENERAL LEONOV otkrio nove planove Rusije!

3 jula 2016

leonov general 35Komandant jedinica PVO ruskih Kopnenih snaga – generl-potpukovnik Aleksandar Leonov – izjavio je da njegova zemlja „radi na sredstvima zaštite od hipersoničnog oružja”.

„U perspektivi ćemo morati da se nosimo sa hipersoničnim oružjem poput „lebdećih” bojevih glava i hipersoničnih borbenih letelica. Već radimo na sredstvima za borbu sa njima”.

Leonov je naglasio da sada hipersonične pretnje dolaze i od interkontinentalnih i raketa srednjeg dometa.

Istovremeno je direktor poznatog ruskog vojnog koncerna RTI – Sergej Boev – otkrio da njegova zemlja na svojim pomorskim granicama povećava broj radara i radiolokatora sposobnih da „gledaju iza horizonta”

Dodao je da će tokom naredne godine na Arktiku biti postavljene radarske stanice „Podsolnuh” („Suncokret”). Sa ambicijom da se zatvori prostor za napade na Rusiju iz Severnog ledenog okeana i preko Severnog pola.

Istovremeno će nekoliko takvih radara biti postavljeno uz južne i zapadne granice Rusije.

Za razliku od skupih „zahorizontnih” radarskih stanica, koje odbijanje svojih talasa koriste jonosferu, „Podsolnuh”  svoje radiotalase, u metarskom i decimetarskom dijapazonu, širi površinom Zemlje, naprosto ih „lepi” za tlo da bi koristio difrakciju.

Ovakvi radari su neuporedivo jeftini, postavljaju se za najviše deset dana i opslužuju ih samo tri čoveka. A „vide” na rastojanjima do 200-500 kilometara.

Rusija na borbenim položajima već ima tri „Podsolnuha” – u Ohotskom moru, Japanskom moru i Kaspijskom moru.

Ovi radari mogu da istovremeno prate 300 ciljeva na vodi i 100 u vazduhu.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pitagora says:

    Generali ne otkrivaju "tajne" šalabajzerima. Oni zezaju pomenute.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *