РУСКИ ГЕНЕРАЛ-МАЈОР: Украјина може постати други Авганистан

RUSKI GENERAL-MAJOR: Ukrajina može postati drugi Avganistan

11 maja 2023

Ukoliko ofanziva Kijeva bude neuspešna, Sjedinjene Američke Države mogu izgubiti strpljenje i interes prema Ukrajini, te se okrenuti ka problematici Jugoistočne Azije i na taj način od Ukrajine stvoriti državu poput Avganistana, ocenio je danas ruski general-major i Heroj Rusije Sergej Ljipavoj.

„Ukrajinskim pokroviteljima ponestaje strpljenja. Nakon što su im dali poslednje što imaju, oni vide da Ukrajina ne želi da započne ofanzivu. Šta se može dogoditi ako se tako nastavi: do jeseni će najverovatnije njihov glavni gospodar, Amerika, izgubiti interesovanje za Ukrajinu i pažnja će biti preusmerena na jugoistok: Kinu, Tajvan“, rekao je on.Stoga, kako je dalje zaključio general-major, Ukrajinu najverovatnije očekuje sudbina Avganistana.

Nakon što „NATO i Amerikanci odu i Ukrajinu ostave samu sa njenim problemima“, Ukrajina će postati Avganistan broj dva.

Kijevski režim razume situaciju i stoga se svim silama trudi da pokaže da Ukrajinci preduzimaju različite napade i da se aktivno bore u zoni Specijalne vojne operacije, ocenjuje Ljipavoj. Na ovaj način, kako je objasnio, Kijev pokušava da na sebi zadrži pažnju Zapada.

Tako, na primer, ukrajinska armija je 9. maja, na Dan pobede i velike parade u Moskvi, pokušala dronovima da napadne Moskvu, podsetio je on navodeći da su svi napadi bili uspešno zaustavljeni.

Napadima je, kako je rekao, upravljano iz Ukrajine i iz Moskovske oblasti, prenose „RIA Novosti“.

(RT Balkan)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    daleko je ukrajinska žvaka od kraja,završiće se nuklearno to je očigledno..evo sad englezi šalju krstareće rakete ukrima sa kojima mogu da gadjaju moskvu..s obzirom da englezi imaju ruske atomske bombe,ne mnogo,par kom.doduše,to je pokušaj londona da izazove nuklearni rat..zato su rusi i STALI i čekaju da vide šta će se desiti...ljudi zaboravljaju,ali nekoliko bojevih glava je nestalo u magli raspada SSSR:)verovatno su završile u londonu i prilagodjene ovim krstarećim raketama,a s obzirom da su iz londona pre par god. već pokušali da ukradu američke šifre za lansiranje bojevih glava stacioniranih u engleskoj ovo ne izgleda kao naivna stvar...normalno iz londona će tvrditi da su to ukr.bojeve glave,i onako su iz ruskih reaktora..sad možemo da čekamo i da vidimo dali će englezi uspeti da prodju kroz rusku kosmičku i PVO odbranu...i pogode nešto u rusiji...Vrlo mračan momenat je ovo...

  2. persida says:

    Rusi prosto cekaju da budu izgazeni, sve rade naopako i presporo, a to nije zato jer su glupi, vec zato jer su korumpirani do koske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *