РУСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИО: Ево шта се дешава са америчким пилотима чим уђу у Сирију

RUSKI GENERAL OTKRIO: Evo šta se dešava sa američkim pilotima čim uđu u Siriju

25 aprila 2018

Lansirni protivraketni sistem S-300V4, koji je razmešten u Siriji, više puta je pratio avione-izviđače i bombardere američkog vazduhoplovstva, izjavio je u intervjuu za list „Izvestija“ komandant Protivvazdušne odbrane Oružanih snaga Rusije, general-pukovnik Aleksandar Leonov.

„Radi proširenja zone kontrole vazdušnog prostora u istočnoj Siriji, kako bi se sprečio napad neprijatelja na aerodrom Hmejmim i punkt logističke baze ’Tartus‘, u oktobru 2016. godine je na toj teritoriji u vojnu upotrebu ušao sistem protivvazdušne odbrane S-300V4. Tokom izvršavanja borbenih zadataka više puta su otkrivani i automatski praćeni strateški avioni za izviđanje i bombarderi američkih vazduhoplovnih snaga. Ciljevi su pronalaženi i dosledno praćeni“, istakao je Leonov.Prema njegovim rečima, posade američkih aviona „prilično nervozno“ su reagovale na njihovu stalnu pratnju sredstvima PVO na rastojanju od 200 do 300 kilometara.

„Posada i tehnika divizije dobro su ispunili svoje zadatke i u junu ove godine vraćeni su u mesto stalnog raspoređivanja“, dodao je on.

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio da su sistemi S-300 i S-400, zajedno sa avijacijom, obezbedili potpunu nadmoć Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na nebu Sirije. On je takođe istakao da „nije bilo nikakvog kršenja zona bezbednosti ruskih baza u Tartusu i Hmejmimu.“

KOMENTARI6 komentara

 1. Kolumbo says:

  s 300 ih "protera" još u avionu?

  • tomkarlo says:

   Ne, ali na svojim uređajima imaju signalizaciju da su u dometu radara i da su praćeni. A to nije uopšte prijatno kada znaš da te neko prati na udaljenosti od 200 do 300 km. Navikli su da gađaju nenaoružane, nemoćne ciljeve a ne da su cilj u dometu.

 2. Eduardo says:

  Bla, Bla i nista vise, pa americki i izraelski piloti imaju najvise naleta u toku jedne godine. Drugo americki i izraelski piloti su se okusali kroz stvarne konflikte zadnjih 40 godina to znaci da im nema premca u svijetu. Ta prica ruskog generala je jedna obicna glupost i nista vise. Jednog dana kad odluce da uniste sve te S sisteme u Siriji to ce biti kraj ruskog laprdanja.

  • Mile says:

   A sta rade americki i izraelski piloti u Siriji ? Uvode demokraciju i red kao u Iraku i Libiji ? Ako Vam je toliko dosadno zasto ne biste odgledali po vise puta filmove American Eagle 1,2,3 a moze i Top Gun ? Najtoplije preporucam odlazak kod doktora, nikako vam ne moze naskoditi .......

  • Hawk says:

   Možda Rus "laprda" ali Ameri objaviše da je za 2 godine preko 1300 pilota napustilo usa army.Imaju deficit pilota. Pitanje glasi:zašto vojni piloti,povlašćeni krem najmoćnije armije na planeti napuštaju masovno posao kojem su posvetili život i karijeru? Oni su pametni i obrazovani momci. A kad počne masovna tuča, svako će dobili po nosu ili ledjima.Tad propaganda i statistika prestaju da važe, važi samo zakon gravitacije, ic, radar i mah- nite rakete. I samo jedan motiv: kako pobeći od rakete iako si stotinama milja daleko. A od ovih nema bežanije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *