РУСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИО застрашујуће ствари!

RUSKI GENERAL OTKRIO zastrašujuće stvari!

26 oktobra 2016

bilde_0-g54g

Vojni i spljnopolitički stručnjaci iz Moskve veruju da se ruski predsednik Vladimir Putin i zapadni lideri nalaze na opasnoj prelomnoj tački.

General-pukovnik Evgenij Bužinski, direktor PIR centra i nekadašnji šef Odeljenja za međunarodne sporazume pri Ministarstvu odbrane, poručio je da je situacija trenutno “nešto između podizanja Berlinskog zida i kubanske raketne krize”.

– Drugim rečima, nalazimo se na samoj ivici rata bez mehanizama za upravljanje sukobima – rekao je Bužinski.

Ruski zvaničnici optužuju SAD da pokušavaju da zategnu odnose Moskve i Zapada, piše britanski „Ekspres“. Jedan od razloga su i predložene sankcije zbog bombardovanja Alepa koje bi umnogome naštetile već krhkoj ruskoj ekonomiji.

Uz to, Serhej Rjabkov, zamenik ruskog šefa diplomatije, poručio je da će Rusija u tom slučaju uzvratiti “asimetričnim i jakim merama”.

Prema pojedinim izveštajima, Rusija je prekinula sve diplomatske veze sa SAD do izbora novog predsednika 8. novembra.

Ranije ovog meseca, blizak Putinov saveznik navodno je izjavio da bi SAD mogla da se suoči sa nuklearnim ratom ukoliko Donald Tramp izgubi trku.

Odluka da se preseku diplomatske veze stigla je nakon što je državni sekretar Džon Keri otkazao rusko-američku koordinaciju u Siriji.

Keri je optužio Ruse da uništavaju mesece diplomatskog rada u tom području, a Putin je uzvartio da Amerikanci “redovno odustaju od svojih obaveza”.

Ruski predsednik naglasio je i da odnosi dve sile nisu prekinuti zbog Alepa, već zbog američkog dominantnog stava.

– Nije to zbog Sirije. Radi se o tome da jedna nacija pokušava da svoje odluke sprovodi u celom svetu – rekao je Putin.

Ipak, tenzije su eskalirale kada je Putin otkazao sporazum o plutonijumu prema kojem su obe zemlje bile u obavezi da unište višak plutonijuma korišćenog za nuklearno oružje.

– Ukidanje sporazuma pokazuje koliko smo ljuti jer je on povezan sa nuklearnom sigurnošću i to je bio način da se kaže “idite u pakao” – rekao je Fjodor Lukjanov, predsednik ruskog Veća za odbranu i spoljnu politiku.

(Blic)

KOMENTARI10 komentara

 1. kuka says:

  Da, i ja tako razumem ovaj trenutak. Od svega najviše zabrinjava činjenica da američka politička elita i bogati sloj nema odgovore na probleme koje su upravo oni stvorili višedecenijskom neodgovornom ekonomskom politikom (= pljačkom), pa jedini izlaz vide u novom velikom ratu. Njih, njihove pozicije i bogatstvo mogu da spasu samo nuklearne bombe koje bi pale na američko tlo. Oni bi se sklonili, a gradjani bi umirali i grcali u mukama svih vrsta i ne bi ni mislili o svojoj eliti, nego samo o onima koji su na njih poslali smrtonosno oružje. Čini mi se da je njihov plan B tako nešto. Koliko god glup i zločinački, vrlo je verovatan, jer oni nemaju dovoljno pameti i odgovornosti za bilo šta bolje. A ne bi me iznenadilo ni da su samo radoznali da užuvo vide kako izgleda nuklearni rat. To ih kopka još od Hirošime i Nagasakija. To je gomila idiota.

 2. Derim says:

  Kuka! Ovo si sjajno definisao.

 3. Dragan says:

  Na ovo što je gospodin Kuka napisao nema ništa ni da se doda ni da se oduzme i sa svakim slovom se slažem.

 4. tinman19 says:

  Loše je to što bi nuklearne bombe pale prvo na Evropu, a Amerika bi vjerojatno ostala nedirnuta. Mi u Evropi bi stradali svi, baš svi do zadnjeg, za amerikance me baš briga, za ruse pogotovo, nek se pobiju jedni i drugi do zadnjeg, nisu bolje ni zaslužili. Ali neće biti tako, stradaćemo mi u Evropi, a Amerika će ostati nedirnuta kao i svaki puta do sada.

 5. Trifun says:

  Iako ima izvestan broj maloumnika u americkim imperijalstima koji bi rado zivjeli u nuklearnim bunkerima, do razmjene nuklearnih udara sa Rusijom i Kinom nece doci. Wall Street se priprema za katastrofalan finansijski kolaps kojim ce se SAD baviti 100% u godinama ispred nas. Wall Street isuvise voli lagodan zivot na moru kokaina i izobilju da bi se odrekao toga gubitka proksi rata u Siriji.

 6. Trifun says:

  Ovo su poslednji trzaji putem pretnji i zastrasivanja, kako u Crnoj Gori i Srbiji, tako i u vezi Sirije, pred istorijski poraz.

 7. ja says:

  poubijajte se vise stoko

 8. Pera Sydney says:

  Mr. Tinman, vi se bojite za Evropu koja je uvek bila uz amere,a ta ista evropa je cutala kad je usrani NATO bombardovao Srbiju, zato ce pola evrope da plati i ipasta ako dodje do nedaj Boze nuklearnog rata. Ameriki i Evropi neko mora da pokaze zube pa makar to bila Rusija, Kina ili bilo koja druga zemlja koja ima muda da kaze STOP e nemozete vise kako vi hocete jer dosad miste za nista odgovarali a tolike ste ratove Vodili i ubijali nevin narod, sad malo nek mecka igra i pred vasim vratima.Toliko.

  • maxa says:

   pero, nemoj da lazes! evropa nije cutala, evropa nas je bombardovala 99te!!! i psiholoski na medijima i fizicki i kasetnim i uranijumskim bombama!

 9. doka says:

  Možda se Pera loše izrazio!Nato Evropa-EU nije ćutala već nas zdušno bombardovala često uz direktne tv prenose na njihovim telvizijama i ovacije posmatrača pri svakom poletanju aviona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *