РУСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИВА: Ако дође до нуклеарног рата, наш први циљ је…

RUSKI GENERAL OTKRIVA: Ako dođe do nuklearnog rata, naš prvi cilj je…

2 jula 2016

AP080510141585web_944_1Predsednik Centra za geopolitičku analizu general-pukovnik Leonid Ivašov ocenjuje da se NATO sprema za rat protiv Rusije i to za nuklerani sukob.

Na takav zaključak ukazuje analiza podataka o odnosu snaga između Rusije i NATO-a na zapadnom frontu, brzina jačanja vojne aktivnosti kod ruskih granica, te dimenzije popunjavanja borbene tehnike.

– Ako procenimo nivo demonizacije Rusije, onda možemo reći da se radi o pripremi za stvarni rat, jer se takve aktivnosti obično sprovode uoči rata – navodi Ivašov za list “Komsomolskaja pravda”.

On ocenjuje da je za Ameriku od strateške važnosti da spreči preporod Rusije.

– Rusija ne samo da postaje samostalna država, već i svetski geopolitički igrač. Čak jedan od geopolitičkih centara sveta – napominje Ivašov.

NATO svoje poteze objašnjava time što Rusija, navodno, želi da zauzme Poljsku i baltičke zemlje.

– To je najveća glupost! Da bi se uspešno sprovela invazija, potrebno je imati bar tri puta jače snage. A šta mi vidimo? Formacija NATO-a u Evropi, po svim glavnim stavkama, čak i po taktičkom nuklearnom oružju, sve više nadilazi ruske. Ko se, dakle, sprema koga da napadne? – pita Ivašov.

On tvrdi da se NATO ne sprema samo za običan konflikt, već za nuklearni sukob.

– U tome, naravno, Evropljani nisu glavni igrači. Glavni igrači su Amerikanci. Osim cilja da zaustave Rusiju, oni imaju još jedan cilj: neće dozvoliti Evropi da se oslobodi kontrole SAD – ocenjuje Ivašov.

On veruje da Amerika planira da izazove neku provokaciju – da organizuje incident koji će onda prerasti u veliki sukob.

– Oni očito već ‘modeluju’ takvu provokaciju. Vidimo kako se avioni i brodovi NATO-a malo-pomalo približavaju našim granicama, pa onda Turci obaraju naš avion. Pogledajte samo ovlašćenja glavnog komandanta snaga NATO-a u Evropi. U slučaju ‘iznenadnog napada’ nije mu potrebno nikakvo savetovanje, on sam može izdati naredbu za ‘odbijanje agresije’. A oni mogu izmisliti bilo šta – upozorava Ivašov.

Ivašov navodi da Rusija treba da “deluje brzo, ali bez panike i užurbanosti”.

– Treba raditi suprotno od onoga što smo radili poslednjih 25 godina. Mi smo se razoružavali, a sada moramo jačati `i mišiće i vijuge`. Pri čemu, pre svega, treba jačati naše snage kod obala SAD – smatra Ivašov i predlaže:

– Ruski avioni i podmornice tamo patroliraju. Ali, to nije dovoljno. Potrebno je da se dogovorimo sa zemljama Latinske Amerike o otvaranju tamošnjih baza – kaže on.

U slučaju sukoba Rusija ne treba da napada američke vojne objekte, već centre u kojima se nalaze komande NATO-a i bankari.

– Američke federalne rezerve treba da budu prvi cilj, jer se tamo nalaze glavni naručioci budućeg rata – navodi Ivašov.

KOMENTARI13 komentara

 1. Baja says:

  Alo dodje do rata mas prvi cilj je Srbija.

  • Sanitarna inspekcija says:

   Mislis da bezis u Srbiju kad Rusi pocnu da vam sade rakete ??????? Moze, al bez koza i da se okupas :)

  • homles says:

   i ja to mislim na to se i ide srbija problem a ne rusija nato i rusija trebaju da se dogovaraju a ne nikakav sukob one su jake bolje je dogovor nego sugob a ostali stoj

  • krneta ilija says:

   putin ista da zna bacijo bi to oko vucica i vlade u beogradu tu su njegovi nepretelji na balkanu

 2. Batina says:

  Baja, utera ti slon do jaja. Ako dodje do rata vi kurbati (izmet ljudskoga roda) necete ni znati da je poceo jer cete biti unisteni u prvom naletu.

 3. srbija says:

  taj baja zivi u srbiji kod tebe u srbiji srbija puna izdajnika vlada srbije pravi haos u srbiji samo da se srbi ne brane citam seselj vojvoda neki srba napada i boru corbu i cetnike a srbi glasaju za njega seselj je opasni za srbiju od nato pakta

 4. Milorad says:

  ja budala majko mila, baci amerika jednu malu na Hirošimu i gotovo svu je sravni i danas se rađaju degenerici a šta mislite za ove što ih nose rakete kakvo one imaju dejstvo, ko preživi može zlatnom kašikom da jede toliko će ostati naroda a možda ni toliko

 5. dejan says:

  Baja ako dodje do rata sto rece Batina hrvatska ce biti unistena iz podmornica ruskih koje nece detektovati nato s 15 raketa neutronske bombe koje ne zrace unistiti ce Hrvatsku,takoder sve okolne nato zemlje ce staradati od ruskih podmornica

 6. Alan Ford says:

  Ne vjerujem u rat NATO-Rusija, jer bi to na kraju bio opšti svjetki nuklearni rat u kojem bi sve nuklearne sile ispraznile svoje nuklearne kapacitete, tako fa bi se sljedeći "globalni" rat vodio među pećinskim ljudima toljagama, moćugama i kamenicama.

 7. Branislav Pajić Anya says:

  Molim Tvorca ne neutralizuje sve opasnosti po svakog pojedinca na planeti Zemlji a vlast da preuzmu najčasniji u Istini Ljubavi!!!

  • Branislav Pajić Anya says:

   Oprosti Tvorče i čitaoci! Ovde je kompijuter sam promenio reč da u ne, neverovatno!!! Ponavljam ispravno u sledećem komentaru.

 8. Branislav Pajić Anya says:

  Molim Tvorca da neutralizuje sve opasnosti po svakog pojedinca na planeti Zemlji a vlast da preuzmu najčasniji u Istini Ljubavi!!! Amin!

 9. Viktor says:

  Preporucujem da se spase na vrijeme u suprotnom nestace i Zapodna Evropa i Sjeverna Amerika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *