РУСКИ ГЕНЕРАЛ ПОРУЧИО АМЕРИКАНЦИМА: Нисте ви изгубили стрпљење поводом Сирије, Русија је изгубила стрпљење!

RUSKI GENERAL PORUČIO AMERIKANCIMA: Niste vi izgubili strpljenje povodom Sirije, Rusija je izgubila strpljenje!

21 juna 2016

gerasimov2-640x43957Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije – general armije Valerij Gerasimov – poručio je da je strpljivost koju je zvanična Moskva demonstrirala povodom Sirije sada već „pri kraju“.

Prvi operativac vojnog vrha Rusije na ovaj način je odreagovao na optužbu državnog sekretara SAD Džona Kerija da su Rusija i sirijski predsednik Bašar Asad – u vreme zahteva da se na celoj teritoriji Sirije bezuslovno poštuje prekid vatre – „nastavili kampanju sirijske armije usmerenu na zauzmanje Alepa“.

Šef američke diplomatije još je izgovorio: „Rusija mora shvatiti da naše strpljenje nije bezgranično“. Verovatno po dogovoru u ruskom vojno-političkom vrhu, Gerasimov je uzvratio Keriju:

„Strpljenje povodom situacije u Siriji pri kraju je kod nas, a ne kod Amerikanaca. Mi poštujemo sve obaveze i dogovore vezane za prekid vatre i nacionalno pomirenje u Siriji. A Amerikanci sve vreme imaju neke „teškoće“ na teritoriji (Sirije) koja je pod njihovom kontrolom“.

Gerasimov je u nastavku ukazao da u Ženevi deluje rusko-američki Centar za operativno reagovanje i da postoji i „direktna linija za sprečavanje incidenata u vazdušnom prostoru Sirije“.

Glavni general Rusije je otkrio da Ministarstvo odbrane RF već tri meseca Sjedinjenim Državama dostavlja koordinate objekata Islamske države i Džebhat an-Nusra, ali da „američki partneri“ sve do danas ne mogu da se opredele: gde su za njih opozicionari, a gde vampiri iz međunarodnih terorističkih organizacija. Pa upozorio:

„Rezultat je: teroristi u Siriji aktivno obnavljaju svoju snagu i situacija se ponovo usijava. Samo, to ne može tako beskonačno trajati“.

Na kraju je podvukao: „Amerikanci smatraju – kad bojovnici raketnim bacačima tuku pozicije sirijske armije i naselja – da svi treba da na to gledaju kao na neznatna kršenja režima prekida vatre. A sami svaki srazmerni odgovor sirijske armije odmah proglašavaju za neproporcionalne udare po opoziciji“.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. MILORAD says:

    DOSTA JE BILO 50 seto Godišnje ZAPADNJACKE OBMANE I LAZI !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *