РУСКИ ГЕНЕРАЛ РЕАГОВАО НА ПРИТИСКЕ НАТО-а НА СРБИЈУ! Сви су чекали ову реакцију РУСА!

RUSKI GENERAL REAGOVAO NA PRITISKE NATO-a NA SRBIJU! Svi su čekali ovu reakciju RUSA!

14 novembra 2017

Sjedinjene Države i Srbija će održati zajedničke vojne vežbe. Vojni stručnjak iz Moskve Vladimir Bogatirjev je izrazio mišljenje da Amerikanci aktivno pokušavaju da oslabe saradnju Beograda i Moskve i da Srbiju na svaki način uvuku u NATO, ali i da Srbi neće prodati Rusiju.

U vežbama će učestvovati dva transportna aviona C-130J, kao i 100 američkih padobranaca.
General SAD Tod Volters je rekao da je nastavak napetosti na Balkanu i povećana pažnja Rusije prema Srbiji „izazov“, ali da SAD i NATO nameravaju to da „reše“.

Po pitanju vojne saradnje sa drugim zemljama, Srbija se zvanično pridržava politike neutralnosti. Vlasti u zemlji su više puta saopštile da ne nameravaju da se pridruže Severnoatlantskom savezu.

Međutim, u 2016. godini Srbija je ratifikovala Individualni partnerski akcioni plan, dobivši na taj način status kao jedan od glavnih partnera NATO-a, izvan saveza. Istovremeno, Srbija gradi vojnu saradnju sa Rusijom, uključujući i učešće u zajedničkim vojnim vežbama, što izaziva otvoreno nezadovoljstvo u Sjedinjenim Državama, prenose RIA Novosti.

General-major u rezervi, predsednik upravnog odbora Nacionalne asocijacije udruženja rezervnih oficira Oružanih snaga Ruske Federacije, Vladimir Bogatirjev saopštio je da Sjedinjene Države najaktivnije guraju Srbiju u savez sa NATO.

– SAD daleko imaju najaktivnije načine, te svakodnevno, i to uporno na diplomatskom, vojnom i svakom drugom nivou vrše snažan pritisak na zemlje NATO, EU i direktno na Srbiju kako bi se oslabio naš odnos sa Srbijom, uključujući i vojnu sferu. Taj pritisak je usmeren na stvaranje uslova za postepenu tranziciju Srbije od bliskih i dobrih odnosa sa Rusijom, ka savezništvu sa SAD i NATO. Tako su postavili zadatak. Ali mislim da sadašnje rukovodstvo Srbije nije spremno da se odlučno kreće ka približavanju zemljama koje su ih više puta izdavale u istoriji, otvoreno i besramno uništavale stanovništvo, infrastrukturu i sve što je povezano s ovom zemljom – naglašava Vladimir Bogatirev

KOMENTARI6 komentara

 1. Pero Joksimovic says:

  Šta će Amerima Srbija u NATO-u kad je NATO još od petog oktobra 2000.godine u Srbiji. NATO već 17 godina vlada Srbijom preko vlasti Srbije koju postavlja prema svojim potrebama. Sve postpetooktobarske vlasti nad Srbijom rade na rasparčavanju Srbije, egzodusu visokoškolske omladine na Zapad, uništavanju svega što su Srbi stvarali vekovima, ubijanju duše i biološkom uništenju srpskog naroda...

 2. ilija krneta says:

  srnbija se nemoze boriti sa silama svetskim da sav balkan drzi kao vel-. srbija kamoli sad razbijena ko zvecka

 3. triglav says:

  rusi samo provociraju. da su u stanju oni bi vladali barem slovenskim narodima, ako ne evropom u celini. ali iz objektvivnih razloga oni to ne mogu. pa da vidimo da li mogu vladati barem balkanom i centralnom evropom. da vidimo što misle ti, koji u stvari vladaju rusijom. vlasniki njihovog novca.

  • Sladja says:

   Sto da se slučajno vi sa triglava ne nudite da vladate. Vi to kao bolje znate. Pa moglo je to kod Tita i dolanca vise ne. Sve ste ostvarili korupcijom i kome vi uopste trebate. Problem je sto tako jedna beznačajna zemlja može da priča o Rusiji i o njenim mogućnostima i sposobnostima. Nema potrebe da oni vladaju nekom zemljom. Svako treba da brine o sebi . A vi donosioci loših vesti i mrzitelji onih koji su od vas hranili i od vas napravili "narod" treba da pokažete makar malo poštovanja ako još uvek znate šta je to . Ili se nacističko u vama nikad nije ugasilo.

   • Velika Metla says:

    Slađa,ovaj komentar ovoga "trOglava"je komentar koji je tipičan za pripadnika jednog nebitnog,bezvrednog,mizernog nazovi naroda,koji nije apsolutno nikakav faktor na ovom nesrećnom dunjaluku! Grupacija koju niko za ništa ne pita,koju niko ne smatra za ozbiljnu,grupacija oko koje niko nikada ratovao nije,niti će,grupacija koja nema svoju istoriju do servilnu! Prema tome,o njima ne treba komentarisati!Njihova udvaračka nazovi politika govori sve o njima!

  • Roy says:

   Ako nekad nadjete naftu u Zloveniji da vidis za koliko ce Rusi doci i zaposjesti citavu Zloveniju. Onda ces znati moc Ruske Vojske i ruskog oruzja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *