РУСКИ ГЕНЕРАЛ: Русија се спрема за ратове!

RUSKI GENERAL: Rusija se sprema za ratove!

7 marta 2019

Šef ruskog Generalštaba i prvi zamenik ministra odbrane, general Valerij Gerasimov rekao je novinarima u subotu da se SAD pripremaju da vode ratove protiv “visokotehnološkog protivnika”, koji će uključivati visoko precizne vazdušne i svemirske rakete, oružja za elektronsko ratovanje i aktivni informacioni rat.

Stoga je potraga za racionalnim strategijama za vođenje rata sa drugačijim protivnikom od najveće važnosti za razvoj teorije i prakse vojne strategije. Potrebno je pojasniti suštinu i sadržaj vojne strategije, principe prevencije, pripreme za rat i njegovo vođenje”, rekao je načelnik Generalštaba.On je novinarima rekao da se ruske oružane snage aktivno pripremaju za rat i oružane sukobe na modernom bojnom polju, razvijajući “klasične” i “asimetrične” tehnike ratovanja.

Gerasimov je upozorio da su SAD i njihovi saveznici usposavili agresivne tonove u svojoj spoljnoj politici i rade na ofanzivnim vojnim operacijama.

SAD i njihovi zapadni saveznici planiraju da uklone državnost u slabim zemljama, što je vidljivo iz nedavnih događaja u Venecueli, istakao je on.

“Sjedinjene Države i njihovi saveznici su odredili agresivni vektor svoje spoljne politike. Oni rade na ofanzivnim vojnim akcijama, kao što su globalni štrajk, borba u više sfera, koriste tehnologiju obojene revolucije i meku moć. Njihov cilj je da eliminišu državnost u zemljama koje im se ne dopadaju, da podriju suverenitet, promene zakonski izabrane organe državne vlasti ”, izjavio je Gerasimov.

On je spomenuo Avganistan, Irak, Libiju i Ukrajinu kao primere takve strategije.

“Trenutno se slične akcije vide u Venecueli”, istakao je Gerasimov.

On je dalje detaljno objasnio kako je Pentagon razvio novu strategiju ratovanja koja je usredsređena na korišćenje protesta, kako bi se pokrenula socijalna destabilizacija u ciljnim zemljama, dok se istovremeno sa preciznim oružjem napadaju ciljevi od bitnog značaja.

“Pentagon je počeo da razvija fundamentalno novu strategiju ratovanja, koja je već nazvana trojanskim konjem. Njegova suština je u aktivnom korišćenju protestnog potencijala ” pete kolone ” za destabilizaciju situacije, istovremeno napadajući najznačajnije objekte sa visokopreciznim oružjem “, rekao je Gerasimov novinarima.

Prema njegovim rečima, Rusija će se boriti protiv ovog novog tipa ratovanja uvođenjem aktivnog odbrambenog pristupa, koji obezbeđuje prostor za preventivne mere, kako bi se neutralisale pretnje po bezbednost države.

“Opravdanje mera koje se razvijaju trebalo bi da čine naučnu aktivnost vojnih stručnjaka. Ovo je jedna od prioritetnih oblasti za obezbeđivanje državne bezbednosti. Moramo biti ispred neprijatelja u razvoju vojne strategije, jedan korak ispred ”, rekao je Gerasimov.

On je dodao da im je učešće Rusije u sirijskom konfliktu omogućilo da razviju i koriste novu praktičnu sferu u ruskoj strategiji odbrane. To znači odbrana ruskih nacionalnih interesa izvan državnih granica, u okviru “strategije ograničenih akcija”.

Osnova ove nove strategije je da se stvore snage za brzo reagovanje, koje su sposobne da završe misije. U Siriji, ruske vazduhoplovne snage postale su srž takve efektivne moći.

Kritične komponente ove strategije, prema Gerasimovu, su informativni rat, brzo raspoređivanje snaga i unapred spremni upravljački sistemi.

Izjave Gerasimova dolaze deset dana nakon što je venecuelanska opoziciona stranka pokušala da uveze pomoć u prikolicama, koju su sponzorisale SAD, u Venecuelu, preko njenih granica sa Kolumbijom i Brazilom, što je izazvalo nasilne proteste između venecuelanskih oficira i demonstranata koji su bili za isporuku pomoći. Predsednik Nikolas Maduro osudio je neovlaščenu isporuku pomoći kao deo pilot testa Vašingtona pre vojne intervencije.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad2 says:

  rešenje za trojanskog konja je JEDNOSTAVNO--- Oduzmite ekipi državljanstvo ,proterivanje na ničiju zemlju i zabranu ulaska u državu doživotno, svako ko se uhvati u angažovanom i plaćenom delovanju protiv ustAvnog i političkog poretka države, mrš napolje.ŠTA JE DRŽAVA I NACIJA? TO JE DOGOVOR NAS , GRUPE LJUDI, MILION, 5 MILIONA, 500 MILIONA , DA MI ŽELIMO DA ŽIVIMO TU GDE ŽIVIMO ONAKO KAKO MISLIMO DA TREBA.KADA SE POJAVE "UČITELJI" "BORCI" ,"MISLIOCI" , KOJI ŽELE TO DA PROMENE A PRIMAJU PARE IZ INOSTRANSTVA DA PROMENE NAMA "OBJASNE" I DA NAS "NAUČE" TO JE SASVIM JASAN SLUČAJ IZDAJE NACIJE , IZDAJE KONSENZUSA, RUŠENJA SAGLASJA, NJIMA TREBA ODUZETI DRŽAVLJANSTVO, A POSLE TOGA, ŠTA NAS BOLI UVO ZA NEKOG NEMCA , ENGLEZA ILI AMERIKANCA, ON NIJE NAŠ ČOVEK BRE.

 2. samostalan says:

  Opet nema Sojgua?

 3. Vesko says:

  Zajednickim neprijateljima Rusije i Srbije se ledi krv u zilama kada vide Generala Gerasimova! On sada prelazi u OFANIZIVU na zapadne genocidne hijene koje su kukavice prije svega i nemaju NIKAKV MORAL, mogu biti savladani od deset puta slabijeg protivnika jer nemaju moralno opravdanje niti za ijednu od svojih agresija na druge, i zbog toga redovno gube sve ratove. Moral ruskog i srpskog vojnika koji brani svoju otadzbinu ili saveznike od agresije je 1000% veci, i to je granacija pobjede. Da ne ulazimo dublje u to ko ima bolje oruzje, mislim da je to svima jasno u ovom trenutku takoder. Tako da POZDRAVLJAM zadnje izjave Generala Gerasimova koji najavljuje ofanizvno odbrambene akcije i vecu afirmaciju zastite ruske nacionalne bezbjednosti koja se brani i u Srbiji kao i u Siriji.

 4. Baracuda says:

  milorad2: Mislim da bi Srbija trebala prva da oduzme državljanstvo, imovinu, a neke i u zatvor, pa tek onda van zemlje ! Jer smo mi šampioni u autošovinizmu i ko zna koliko ima nevladinih organizacija, plaćenika da blate sopstveni narod ! Tu nebi trebalo imati milosti !

  • Ivana says:

   U koloniji Srbiji izdajnici su zaštićeni ko lički medvedi samo na Srbima se trenira strogoća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *