РУСКИ ГЕНЕРАЛ САОПШТИО: Америка концентрише око Русије стратешко ненуклеарно високопрецизно наоружање

РУСКИ ГЕНЕРАЛ САОПШТИО: Америка концентрише око Русије стратешко ненуклеарно високопрецизно наоружање

26 децембра 2018

Сједињене Државе у акваторијама око Русије концентришу своје стратешко ненуклеарно високопрецизно наоружање – изјавио је командант руске Ратне флоте Владимир Корољев.

Његове речи пренео је главни лист Министарства одбране РФ „Краснаја звезда“, а он није прецизирао о каквим се стратешким високопрецизним оружјима ради.Корољев је у истом контексту нагласио да ће руска морнарица током 2019-те бити присутна и у светским океанима у условима „наглог интензивирања оперативне и бојеве припреме Сједињених Држава и других земаља НАТО у близини граница Русије, уз коришћење и поморских система противракетне одбране“.

Адмирал Корољев истакао да оно „присутна“ подразумева да ће Ратна флота Русије у океанима и морима имати толико подморница и бродова да ће бити у стању да искључи „све могуће претње (нацвионалној територији) из свих мора и океана“.

Октрио је да тренутно око 100 руских ратних бродова плови на мањој или већој удаљености од својих матичних лука.

Сједињене Државе су разрадиле концепцију муњевитог глобалног удара која се базира на уништавању противничких важних војних објеката, штабова, лансера балистичких интерконтиненталних ракета и командних пунктова помоћу ненуклеарног високопрецизног оружја.

Реч је углавном о крстарећим ракетама које носе ратни бродови и подморнице, као и балистичким ракетама са класичним бојевим главама.

Ове последње су углавном у наоружању подморница – да би остале скривене.

(Факти)

KOMENTARI5 коментара

 1. Velika Metla says:

  А шта то нас занима,и зашто то треба нас да занима? Нисте од Стаљина научили КАКО се "разговара" с непријатељем? Ваш проблем! Да је Стаљин жив летело би перје зликовцима са запада,да ни сами не знају шта их је снашло! Овако.........,само се жалите,као какво дериште од 5 година! Тако се не понаша велика држава!

  • Miraš says:

   Ni Staljin nije žurio u "odgovor", a nije ni on sve dobro predvideo. Kad je početkom 20-tih godina prošlog veka primetio da se svet priprema za novi svetski rat i on je naredio pripreme za SSSR. Kasnije 1939 godine kad su ga svi potencijalni evropski saveznici odbili V.Britanija, Francuska, Poljska i Čehoslovačka nije bilo druge nego da sklopi "pakt sa đavolom". Tako je 23. avgusta 1939. godine nastao poznati sovjetsko-nemački sporazum о nenapadanju Ribentrop-Мolotov. Time su dobili nepune dve godine do napada na svoju zemlju i vreme da u miru rade na pripremama za otpor. S druge strane Hitler je dobio vreme da posle kratkrajne invazije Poljske u Septembru 1939 da na proleće napadne Francuska i zatim posveti se osvajanju zapadne Evrope čak i Bliskog istoka. Staljin je izgleda smatrao da Hitler neće rizikovati da u isto vreme ima dva velika fronta Zapadni i Istočni pa je gomilanje nemačkih trupa blizu granica SSSR-a smatrao više političkim pritiskom i kada je 22.juna 1941 Nemačka izvršila napad na SSSR sovjetske trupe su bile prilično iznenadjenje. Svedoci kažu da je i on lično bio iznenađen.

 2. Deda Micko says:

  Rusi su postali specijalisti za kukumavcenje. Sta se desilo, ume li neko da objasni? Putin ne moze da uci od Staljina jer je ubedjen da sve zna.

  • opet ja says:

   Pa mnogo se družio s Vučkom u poslednje vreme, a Vučko je prvak u uzaludnom (ili lažnom) kukumavčenju.

 3. E.Lirsch says:

  Ajde bre ne baljezgajte vise. Pisite "protest" za UN. Tako ce vi pomognu. Tornjajte se more do vraga. Ucinite nesto a ne samo kukati i kmeceti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u