РУСКИ ГЕНЕРАЛ САОПШТИО: Америка концентрише око Русије стратешко ненуклеарно високопрецизно наоружање

RUSKI GENERAL SAOPŠTIO: Amerika koncentriše oko Rusije strateško nenuklearno visokoprecizno naoružanje

26 decembra 2018

Sjedinjene Države u akvatorijama oko Rusije koncentrišu svoje strateško nenuklearno visokoprecizno naoružanje – izjavio je komandant ruske Ratne flote Vladimir Koroljev.

Njegove reči preneo je glavni list Ministarstva odbrane RF „Krasnaja zvezda“, a on nije precizirao o kakvim se strateškim visokopreciznim oružjima radi.Koroljev je u istom kontekstu naglasio da će ruska mornarica tokom 2019-te biti prisutna i u svetskim okeanima u uslovima „naglog intenziviranja operativne i bojeve pripreme Sjedinjenih Država i drugih zemalja NATO u blizini granica Rusije, uz korišćenje i pomorskih sistema protivraketne odbrane“.

Admiral Koroljev istakao da ono „prisutna“ podrazumeva da će Ratna flota Rusije u okeanima i morima imati toliko podmornica i brodova da će biti u stanju da isključi „sve moguće pretnje (nacvionalnoj teritoriji) iz svih mora i okeana“.

Oktrio je da trenutno oko 100 ruskih ratnih brodova plovi na manjoj ili većoj udaljenosti od svojih matičnih luka.

Sjedinjene Države su razradile koncepciju munjevitog globalnog udara koja se bazira na uništavanju protivničkih važnih vojnih objekata, štabova, lansera balističkih interkontinentalnih raketa i komandnih punktova pomoću nenuklearnog visokopreciznog oružja.

Reč je uglavnom o krstarećim raketama koje nose ratni brodovi i podmornice, kao i balističkim raketama sa klasičnim bojevim glavama.

Ove poslednje su uglavnom u naoružanju podmornica – da bi ostale skrivene.

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  A šta to nas zanima,i zašto to treba nas da zanima? Niste od Staljina naučili KAKO se "razgovara" s neprijateljem? Vaš problem! Da je Staljin živ letelo bi perje zlikovcima sa zapada,da ni sami ne znaju šta ih je snašlo! Ovako.........,samo se žalite,kao kakvo derište od 5 godina! Tako se ne ponaša velika država!

  • Miraš says:

   Ni Staljin nije žurio u "odgovor", a nije ni on sve dobro predvideo. Kad je početkom 20-tih godina prošlog veka primetio da se svet priprema za novi svetski rat i on je naredio pripreme za SSSR. Kasnije 1939 godine kad su ga svi potencijalni evropski saveznici odbili V.Britanija, Francuska, Poljska i Čehoslovačka nije bilo druge nego da sklopi "pakt sa đavolom". Tako je 23. avgusta 1939. godine nastao poznati sovjetsko-nemački sporazum o nenapadanju Ribentrop-Molotov. Time su dobili nepune dve godine do napada na svoju zemlju i vreme da u miru rade na pripremama za otpor. S druge strane Hitler je dobio vreme da posle kratkrajne invazije Poljske u Septembru 1939 da na proleće napadne Francuska i zatim posveti se osvajanju zapadne Evrope čak i Bliskog istoka. Staljin je izgleda smatrao da Hitler neće rizikovati da u isto vreme ima dva velika fronta Zapadni i Istočni pa je gomilanje nemačkih trupa blizu granica SSSR-a smatrao više političkim pritiskom i kada je 22.juna 1941 Nemačka izvršila napad na SSSR sovjetske trupe su bile prilično iznenadjenje. Svedoci kažu da je i on lično bio iznenađen.

 2. Deda Micko says:

  Rusi su postali specijalisti za kukumavcenje. Sta se desilo, ume li neko da objasni? Putin ne moze da uci od Staljina jer je ubedjen da sve zna.

  • opet ja says:

   Pa mnogo se družio s Vučkom u poslednje vreme, a Vučko je prvak u uzaludnom (ili lažnom) kukumavčenju.

 3. E.Lirsch says:

  Ajde bre ne baljezgajte vise. Pisite "protest" za UN. Tako ce vi pomognu. Tornjajte se more do vraga. Ucinite nesto a ne samo kukati i kmeceti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *