РУСКИ ГЕНЕРАЛ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Механизована бригада ушла у Степанакерт, ево колики је Путинов контингент на Кавказу

RUSKI GENERAL SE HITNO OGLASIO: Mehanizovana brigada ušla u Stepanakert, evo koliki je Putinov kontingent na Kavkazu

13 novembra 2020

REŽIM prekida vatre se poštuje duž cele linije razdvajanja u Karabahu, saopštio je na brifingu zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

– Danas, 12. novembra, isturene jedinice ruskog mirovnog kontingenta počele su da realizuju zadatke kontrole poštovanja sporazuma o prekidu vare i borbenih dejstava na teritoriji Karabaha. Režim prekida vatre se poštuje duž cele linije razdvajanja – rekao je on.– Mirovni bataljon posebne motorizovane brigade, izveo je marš i u 17.00 ušao u grad Stepanakert – navodi se u saopštenju.

Duž linije razdvajanja u Karabahu i Lačinskog koridora postavljeno je 10 posmatračkih punktova.

Mirovne snage Rusije će činiti 1960 vojnika sa malokalibarskim oružjem, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobila i druge tehnike.

Podsetimo, u noći 10. novembra Rusija, Azerbejdžan i Jermenija potpisali su sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu. U njemu se navodi da se azerbejdžanska i jermenska vojska zaustavlja na zauzetim položajima i da će razmeniti zarobljenike.

(Sputnjik)

KOMENTARI16 komentara

 1. Kulak says:

  Pokazalo se da su Jermeni,ostatak od strane Turaka poklanog naroda, današnjem licemernom Zapadu bitni kao lanjski sneg.Putin je spasio kretenčića Pašinjana od totalnog poraza u Nagornom Karabahu.A kako se taj isti Pašinjan odnosio prema Rusima i Rusiji,skoro da ga je Putin trebao pustiti niz vodu.Jedino se široka ruska duša smiluje i takvom kretenčiću kakav je Pašinjan.

  • Miraš says:

   Putin je spasio Stepanakert i Nagorno Karabah od potpune propasti, a što se tiče Pašinjanina verujem da bi mu odgovarao njegov odlazak sa mesta premijera Jermenije. Pašinjan ne samo da je napravio štetu Jermenima, nego sabotiranjem odistinske odbrane Karabaha postao je pretnja da zapali ceo Kavkaz i južni i još veći severni Kavkaz koji pripada Rusiji, a to Rusiji nikako ne odgovara. Ne može neka manja država poput Jermenije da bude vojni saveznik neke bilo koje velike vojne sile, u ovom slučaju Rusije, a da pritom uopšte ne vodi računa i o važnim interesima te sile.

   • Portopranco says:

    Pašinjan je trećerazredni novinar koga su na vlast dovele fondacije Sorosa i razne NVO koje su se zadnjh godina namnožile u Jermeniji.Taj trećerazredni novinar je dopustio da Ameri u Jerevanu postave ogromnu američku ambasadu sa 2.500 zaposlenih,uglavnom špijuna.Ideja je bila da se Jermenija usmjeri prozapadno i okrene leđa Rusiji.Pašinjan je trebao biti novi milo đukanović.No,svi ti planovi su se izjalovili već pri prvom iskušenju.

    • Mile says:

     E, znojavi Milonja je jedan jedinstven. Ne može svako kao on.

 2. petrovgrad says:

  Mogu Rusi da uđu u BAKU I DA GA SRAVNJAJU SA ZEMLJOM. KO DOBIJA TAKVIM POTEZOM. Amri i zapad jedino.

  • Miraš says:

   Ne ide to tako. U tom tvom scenariju najviše bi iznutra stradala Rusija. Najpre bi se haos preneo na Severni Kavkaz (Rusija), a i na susedni Kazahstan. Zaboravljaš da u Rusiji živi oko 25 miliona muslimana, samo u Moskvi oko 2 miliona. Zasad unutar Rusije terorizam je pod kontrolom, ali u tom slučaju terorizam bi se rasplamsao punom snagom. Koliko bi se u to uključili islamski teroristi iz zemalja ispod dugačke južne granice Rusije? Računaj i na Avganistan, Pakistan, itd. U pravcu ovih zemalja Amerikanci su helikopterima prebacivali ISIS teroriste u vreme razbijanja Islamske države u severoistočnim delovima Sirije, time su sačuvali te snage za neke sledeće operacije.

  • Kulak says:

   Moskva ima tradicionalno vrlo dobre odnose s Bakuom.Nisu Rusi protiv Azerbejdžana.U zabludi su svi koji misle tako.

 3. M says:

  Kviz-pitanje-Mogu li Turski dronovi to sve uništiti za 2 tjedna?!?Ili još više toga,ako dođe?!?

 4. persida says:

  Da li ste znali da je Sojgu clan Malteskih vitezova. Toliko o danasnjoj Rusiji.

  • Ivke says:

   Ruski car je bio u svoje vreme zastitio vitezove koji su pobegli u rusiju, zato je i postao pocasni clan . Sa razlikom o takozvanih vitezova na malti koji to nisu.

  • Miraš says:

   Pokazuješ i dokazuješ da si zaostala kao večita pionirka usraše Broza. Duga je istorija borbe Malte za nezavisnost. Ta mala zemlja nije članica NATO-a. Velika Britanija preotela je Maltu od Francuza (Napoleon Bonaparta). Britanske i NATO vojne baze bile su na ovom ostrvu do 1979 godine, ali od tada nema ih tamo više. Isto kao nekad u vreme napoleonovih osvajanja sveta kad su Maltežani imali neke veze sa Rusijom, ni danas ne bi čudilo da Malta u interesu očuvanja svoje nezavisnosti ima neke veze sa Rusijom.

 5. Avangard-Kinzal says:

  Pašinjana treba ukokati,tog zapadnog gej plaćenika.

  • Ivke says:

   Ne nego suditi pa u zatvor . Da vise svi ovi drugi alavi izdajnici

  • Milan says:

   Godinu dana pre izbijanja ovog sukoba Pašinjan je imao na stolu ponudu Azerbejdžana o regulisanju karabaškog pitanja i koridora za azerbejdžansku enklavu Nahčivan koja je za Nagorno Karabah bila puno povoljnija, nego sada nakon promene stanjna na terenu na štetu Jermena zbog gubitka južnih teritorija. Sem toga UZALUD je poginuo veliki broj mladih ljudi. Izgleda da je računao da prilikom obnavljanja sukoba sa Azerbejdžanom da će mu Zapad pomoći najpre tako što bi priznao nezavisnost Nagorno Karabaha, itd. Ali ni priznanje se nije desilo, a kamoli neka druga pomoć. Treba imati u vidu da je Azerbejdžan kupovao naoružanje i od SAD dok se pripremao za ovaj poslednji sukob. A zaludni Pašinjan je najviše apelovao na priznanju nezavisnosti Karabaha otkad je sukob ponovo izbio 27. septembra, a pritom nije brinuo što Karabah polako pa sigurno gubi teritorije i ima sve manje naoružanja. Pašinjan se obratio za pomoć Rusiji tek 31. Oktobra, kad su iza sebe imali ceo mesec bezuspešnog ratovanja. U istoriji Jermenije ostaće upisan kao premijer koji je napravio izuzetno veliku grešku, ali bez obzira na to on se sada bori da sačuva vlast valjda zato da bi u prozapadnom stilu i naravno u interesu Zapada pravio primedbe na rad ruskih mirotvoraca i tome slično.

   • Kulak says:

    Da, Pašinjan je ispao teški kreten.On je za Amere trebao odigrati ulogu kučkinog sina koji će smanjiti snagu i uticaj Rusije na Kavkazu.Nešto kao mafijaš Milo na Balkanu.Samo što je mafijaš Milo pedeset puta veći premazanac i pokvarenjak od kretenčića Pašinjana.Rusija je ovu partiju odigrala iz samilosti prema prijateljskom jermenskom narodu,a što se tiče Pašinjana ne bih imao ništa protiv da ga je V.V.Putin elegantno nogirao.

 6. Petar says:

  Dobri komentari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *