РУСКИ ГЕНЕРАЛ ШОКИРАО ЦЕЛУ АМЕРИКУ: „Русија гарантовано пробија противракетни штит САД“

RUSKI GENERAL ŠOKIRAO CELU AMERIKU: „Rusija garantovano probija protivraketni štit SAD“

8 novembra 2017

Strateške nuklearne snage Rusije su sa 74 odsto opremljene savremenim naoružanjem i u stanju su da svakom agresoru nanesu za njega neprihvatljivu štetu – saopštio je general armije Valerij Gerasimov.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga RF pritom je precizirao: „Čak i agresoru koji raspolaže sistemom protivraketne odbrane“.

Gerasimov je ovo rekao na sednici kolegijuma Ministarstva odbrane RF i podvukao:

„Naše strateške nuklearne snage u stanju su da svakom agresoru garantovano nanesu za njega neprihvatljivu štetu. Naglašavam: garantovano, što podrazumeva i onoga ko raspolaže sredstvima protivraketne odbrane“.

Ovo je, u suštini, bila tvrdnja da Rusija sada ima čime da GARANTOVANO probije i američku protivraketnu odbranu i da SAD i njihovim brojnim bazama po svetu nanese štetu i gubitke koje Amerikanci ne bi mogli da podnesu.

Gerasimov je – nimalo slučajno – otkrio da Ministarstvo odbrane RF i ruska vojna industrija rade na pojačavanju bojevog potencijala pomorske komponente strateških nuklearnih snaga.

U tom kontekstu je naveo da Strateške nuklearne snage RF raspolažu sa 82 odsto modernih podmornica i da su borbene mogućnosti Rusije na morima povećane za četvrtinu.

Te podmornice su poslednjih godina dobile 102 nove balističke rakete.

General Gerasimov je istakao da Rusija trenutno gradi pet atomskih podmornica „Borej-A“.

Prema njegovim rečima, Rusija je povećala prisustvo svojih ratnih brodova i podmornica, opremljenih visokopreciznim oružjem, u Baltičkom, Barencovom, Crnom i Sredozemnom moru.

Glavni aduti ruske „pomorske komponente“ su: krstareće rakete „Kalibar“, obalski raketni sistemi „Bastion“ i PVO raketni sistemi S-400.

Gerasimov je posebno ukazao da će „trenutna dinamika razvoja visokopreciznih oružja“ Rusiji omogućiti da zadatke strateškog odvraćanja mremesti iz nuklearne u nenuklearnu sferu.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga RF rekao je i da je Rusija likvidirala „rupe“ koje je na severu i jugu zemlje imala u svom radarskom polju:

„Sada na svim strateškim vazdušno-kosmičkim pravcima imamo garantovano otkrivanje balističkih raketa u svim fazama i trajektorijama njihovog leta“.

(Fakti)

KOMENTARI6 komentara

 1. general says:

  I mi to imamo isto negde zakopano, samo niko ne zna gde...

 2. Konj says:

  Fantazija postala java. Bravo braco Rusi !

 3. Trifun says:

  U pitanju su nuklearni projektili Yu-71 koji mogu da lete brzinom od 10 Maha ili 12,000km na sat i da pri tome manevrisu. Protiv njih nema odbrane. Nema nazad.

 4. mladen says:

  preporucio bih generalu da en bude siguraavec da razvija balisticke rakete ako moze brzina preko 30 maha i ispita i gadja ih nad rusijom i na 1000km visine

 5. Novo doba says:

  Sve što je amer napravio, rus je već davno probio i to garantovano. Istina, ne mora da se krije jer onda zlikovac dršće još više.

 6. mali says:

  ufff,sto me nesto preplavila neka toplina oko srca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *