РУСКИ ГЕНЕРАЛ: Све невидљиве америчке бомбардере можемо да оборимо

RUSKI GENERAL: Sve nevidljive američke bombardere možemo da oborimo

8 jula 2015

050707-F-3961R-002.jpgRuske protivavionske rakete mogu da detektuju i pogode američke nevidljive bombardere, rekao je ruski general-major Sergej Babakov, prenosi Gazeta.

Ni teški bombarder stelt (nevidljive) tehnologije B-2 „spirit“, ni F-117 „najthok“ ne mogu da lete neopaženo od ruske PVO, rekao je Babakov, šef ruskih protivvazdušnih jedinica.

„Avioni američkog stelt programa su medijski trik. Čak i naši stariji R-118S su u stanju da detektuje F-117. Dakle, još niko nema kapu nevidljivosti“, rekao je general-major.

Babakov je dodao da su zvanična testiranja raketa dugog dometa za napredne sisteme protivvazdušne odbrane S-400 „trijumf“ — u završnoj fazi.

S-400 „trijumf“ je sledeća generacija ruskog protivavionskog oružanog sistema, koja će biti osposobljena da nosi tri različite vrste projektila sposobnih za uništavanje radnih ciljeva od kratkog do ekstremno dugog dometa.

Rusija trenutno prolazi kroz program naoružavanja vredan 325 milijardi dolara, namenjen modernizaciji 70 odsto vojnog potencijala do 2020. godine.

(Sputnik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Zapad razume samo silu!

  2. mister Tucoprc says:

    baš to sam i mislio, da je sve to propaganda, evo sad imam i potvrdu svojih sumnji. Čim smo mi rušili "nevidljive" 99-te bilo je jasno da to ipak nije "vrhunac tehnologije" a i po pričama amera, njihov tehnološki nivo skače ko žaba odjednom preko 3-4 stepenice...dakle,da to jeste tako napali bi oni neku veću zemlju sigurno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *