РУСКИ ГЕНЕРАЛ: Треба пребацити ваздушно десантни пук до Косова

RUSKI GENERAL: Treba prebaciti vazdušno desantni puk do Kosova

21 decembra 2022

Bivši načelnik Glavne uprave za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane Rusije (1996-2001), general-pukovnik Leonid Ivašov, izneo je svoje mišljenje o situaciji na Kosovu i Metohiji.

‘’Ciljevi geopolitičke operacije Zapada da se porazi Jugoslavija bili su: uništenje socijalizma u Evropi, ponižavanje pravoslavlja i ispunjenje ovog prostora katoličanstvom, baciti na kolena neposlušni slovenski svet’’, rekao je ruski general.On je izjavio da današnje su izjave ruskog Ministarstva spoljnih poslova u vezi sa situacijom na Kosovu još jedno prazno treperenje vazduha. Trenutno je Rusija uvučena u sukob u Ukrajini između dva pravoslavna slovenska naroda, a sada to nije do Srbije. Koristeći ovaj trenutak, Zapad zaoštrava situaciju oko Srbije, jer je Srbija danas na celom Balkanskom poluostrvu jedina proruska pravoslavna država koja će se sada udaviti. To je jedan od elemenata slabljenja Ruske Federacije, pre svega, i slovenskog sveta u celini, smatra Ivašov.

‘’Srbima sada niko ne može pomoći. Srbija je ispala žrtva, koju sa svih strana napada NATO jato. Nedavne izjave predsednika Vučića prožete su razočaranjem stavom Rusije i nagoveštavaju da Srbi traže alternativne mere da obezbede svoju bezbednost i da se ne oslanjaju na Ruse’’, tvrdi Ivašov.

Dodaje da će na Kosovu najverovatnije doći do direktnog vojnog okršaja.

‘’Jer nije reč o Kosovarima, koji ni jednu odluku ne donose bez američkog narednika. Zapad će učiniti sve da započne neprijateljstva. I bugarska „braća“ i Hrvati biće ovde bačeni da se bore. NATO ne može da ne iskoristi ovu situaciju, a onda će mnogo toga zavisiti od Rusije. Kako Rusija treba da postupi? Danas bi trebalo da usledi apel Vlade Srbije kako bismo prebacili snage u ovom pravcu. Tada naš vazdušno-desantni puk sleće i odlazi na ‘’granicu’’ sa Kosovom. A onda neka Kosovari pokušaju da rade. Morate da odgovorite snažno i odlučno. Imamo sve snage i sredstva. Potrebna je volja’’, zaključio je ruski general.

(Pravda)

KOMENTARI13 komentara

 1. Petrovgrad says:

  Rusi će doći na KiM. To je pitanje dana. Na taj način sprečavaju NATO da im napadne j Krim i otvori južni front.

 2. Beli Orao says:

  Nemamo mi kompetemtnog presjednika za tako nešto , on je radije non_stop na medijima tj. Tv i ne razmišlja svojom glavom jer drugi mu govore šta treba da radi a to su nemci, englezi . Francuzi i amer !

  • ostrogorski says:

   Tačno tako Beli Orle. Kvisling AV sa svojom kamarilom SNS, vladom i bezumnom skupštinom, radi protiv srpskog i ruskog naroda.

 3. persida says:

  Bolje cuti, Ivasove, pa ti znas ko te je ponizio i naterao da napustis Kosovo. Sad se pravis pametan, obican si folirant.

  • misa says:

   najbolje da ti rusi brane guz... a ti ces ovde da piskaras.

   • persida says:

    Dok ja piskaram, ti se hrabro boris na Kosovu, sa puskom o ramenu.

 4. Braram says:

  Moze I bez desantnog puka. Samo jed om najavom da ce u slucaju napada na srbe biti poslata jedna SUPERSONICNA na pristinu Ko voli nek izvoli Vas BraRam

 5. Strsljen 21 says:

  Zato subpotrebna i muda brate....balavi ih nema...Celu jednunarmijundabprebacite inne nangranicunsa kosovom noni na Kosovo i Metohiju. 3 baze sa aerodromimanpo srbiji in ostalim pvo i kinzalima i nece niko vise dablaje. Juznji Kaljingrad. Sto njega ne diraju...pa ne smeju.

 6. Branko says:

  Za sve ste vi rusi i krivi. I za 99-tu i za ovo sada u ukrajini. Glumite neku silu a u stvari ste jajare. Trebalo je 99-te da se kod nas branite od natoa. Trebalo je da zgazite ukrajinu za mesec,dva i kraj. Zapad miran kao bubica. Ali ne. Jer ste nesposobni i to sada ceo svet vidi. Nesposobni ste da sredite stvari pred svojim vratima a ne da dodjete još nama da"pomažete". Pustite vi nas da se mi snalazimo kako znamo sami a vi ako možete ikako prvo sredite stanje u svom dvorištu. Tako bi i nama pomogli više nego da mlatite praznu slamu slanjem vojske na Kosovo.

  • RASPUCHIN says:

   Po Vašem tumačenju Rusi su krivi i zbog toga što nisu branili Republiku SRBsku Krajinu? Ili su možda krive Srbija i R. SrPska štp su mirno posmatrale prvo "Bljesak" pa "Oluju"? Mnogi su "naši" političari a i obični stanovnici , tada , kako Vi kažete : "mlatili praznu slamu". Doduše , kada bi Vam neko , od bivših Brozovih pitomaca i pripadnika službi , objasnio činjenice o tome ko je spriječio pad Banja Luke , možda bi Vam bilo jasnije. Ni Rusi tada nisu vladali Rusijom kao što Srbi ne vladaju Srbijom od bar od 1918.g..

   • Branko says:

    Široko si otišao druže. Što se tiče 99-te mislio sam na slanje neke pomoć u vidu bukova ili S300, i njihov desant i zauzimanje a zatim povlačenje sa aerodroma Slatina. Znači bili su tu i otišli. I sad priča o povratku! U gnezdo nato-a? Budaleština. Mlaćenje prazne slame. A što se tiče Ukrajine mislim da razumeš.

 7. Gagi says:

  TO je ono sto sam pre neki dan odgovorio Persi, treba "neko" da ih POZOVE u pomoc i zastitu. Ocigledno je, politicko opredeljenje je drugacije, vise je okrenuto zapadu jer su u strahu velike oci. Istina je, ako stupimo u sukob sa siptarima, direktno se suprotstavljamo NATO alijansi jer sipci imaju osnovno zaduzenje da cuvaju njihovu bazu. Ako krene neki veci svetski sukob, moguce je da je baza kod Urosevca meta Rusa. Tek eliminisanjem te baze, moze se reci da zapad nece vise imati interes na KiM.

 8. Kostakos says:

  Da dodju u Srbiju treba da prodju natodrzave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *