РУСКИ ГЕНЕРАЛ „ЗАЛЕДИО“ АМЕРИКАНЦЕ: У нашем домету су сви амерички системи противракетне одбране

RUSKI GENERAL „ZALEDIO“ AMERIKANCE: U našem dometu su svi američki sistemi protivraketne odbrane

17 decembra 2018

ISTUPANJE Sjedinjenih Država iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa – sa posledicama koje će izazvati – uzimamo u obzir prilikom planiranja borbene upotrebe Raketnih strateških nuklearnih snaga Rusije.

Ovo je izjavio njihov komandant – general Sergej Karakajev, naglasivši da se u Moskvi računa sa raspoređivanjem američkih raketa srednjeg dometa u Evropi.U intervjuu listu Ministarstva odbrane RF „Krasnaja zvezda“ posebno je ukazao:

„Sjedinjene Države traže moduse da neutrališu potencijal naših strateških nuklearnih snaga. Sa uverenošću mogu da tvrdim da SAD u dogledno vreme neće odustajati od pokušaja da nivelišu mogućnosti strateških nuklearnih snaga Rusije, a i tragaće za novim putevima za rešavanje tog zadatka“.

General Karakajev je ukazao da danas interkontinentalne balističke rakete imaju skraćeni period usporenog početnog leta, a i da su opremljene najnovijim sistemima za pariranje tuđoj protivraketnoj odbrani, pa je njihovo otkrivanje, praćenje i presretanje otežano.

Naveo je da su Rusija i SAD  nakon potpisivanja sporazuma START-1 smanjile svoje arsenale više od tri puta, a da su Amerikanci u međuvremenu razvijali svoj protivraketni potencijal i tako remetili balans među ofanzivnim i odbrambenim oružjima u svoju korist.  I upozorio Pentagon i Belu kuću:

„Svi objekti američke PRO nalaze se u dometu naših efektivnih udarnih sredstava. I drugih, a ne samo nuklearnih. Razradili smo niz vojno-tehničkih mera koje snižavaju mogućnosti američke perspektivne PRO u Evropi. Te mere su povezane pre svega sa raketnim sistemima koji imaju savremena sredstva protivdejstva PRO.“

Karakajev je naveo da će uskoro na kosmodromu Pleseck početi testiranja letačkih mogućnosti interkontinentalnih balističkih raketa „Sarmat“ koje 2021-ve treba da uđu u upotrebu.

Otkrio je da podmoskovska firma „NPO Mašinostroeniя“ započela serijsku proizvodnju raketnog sistema „Avangard“ koji ima hipersoničku bojevu glavu.

KOMENTARI3 komentara

  1. Deda Micko says:

    Sarmate, poleti vec jednom.

  2. Posmatrac says:

    Nema potrebe, to je sve prica za dedice. Rusi su razvili elektroniku do te mjere da sa satelita mogu te rakete sa zlikovackog zapada da prizemlje prilikom polijetanja. dzaba im sve, I oni to vrlo dobro znaju.

  3. uf says:

    U lepo, lepo, lepo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *